måndag 24 december 2012

Drömmar är till för att drömmas.

Från djupet av mitt hjärta önskar jag er alla en riktigt fridfull, mysig, glädjande, härlig, lång, god och alldeles underbar jul.

Det här är min näst sista "studentjul" i alla fall för den här gången. Någon gång i framtiden önskar jag läsa till specialpedagog men det kommer att innebära studier vid sidan av heltids-, eller näst där till, arbete. Hur som helst, näst sista studentjulen och i framtiden drömmer vi om att resa bort över jul. Om att hyra oss en mysig stuga i Vinterland. Med bastu och öppen spis. Gärna smockfull av furu för hur jag än betackar mig furu annars hör det på något vis ihop med jul och en vintrig stuga. Och dit ska tomten hitta med klappar åt oss alla.

Eller varför inte till en solvarm sandstrand någonstans exotiskt söderut en annan jul om några år? Drömmar är till för att drömmas in i framtiden. När jag väl fått jobb så...Snön den kom med besked i går kväll så nu har vi med råge.
Härligt. 

Nu förbereder jag en riktig brak-jul-frukost med tomtegröt och allt sånt för mig och barnen. Sedan ska vi läsa julsagor, baka pepparkakor och vara allmänt juliga i väntan på att mannen ska sluta jobba och komma heeeeem. Ingen borde behöva jobba på jul. Men det är klart, jobbar man inom vårdyrken och räddningstjänst, med snöröjning eller som tomte eller så, ja då är det bara så. Hard work work, allt för Kung och Fosterland. Önskar bara att dessa människor blev bättre uppskattade med högre löner och förmåner. Ett tacksamt leende värmer säkert men det räcker inte. De gör ett hästjobb mitt i...

...en riktigt god jul!
 

13 kommentarer:

BAMBI sa...

God Jul! Hoppas att ni får en UNDERBAR jul!! KRAM

Afrodite sa...

Tack och detsamma!
GOD JUL till er alla från mig! ♥
Kramar

Ama de casa sa...

Här fick vi också en himla massa snö igår kväll, förta gången på mååånga år som vi har en vit jul :-)

Ha en mysig julafton och GOD JUL!
Kramar

Znogge sa...

Önskar dig och din familj en finfin jul!

Kram

Västgötskan sa...

God jul till er från oss! :-)
PS. Passa på att njuta, inatt ska det regna. Just sayin.... ;-))

Kram M

Malin - Stjärnflocka sa...

Här väntar vi på att mannen ska parkera ambulansen...
En riktigt god jul önskar jag dig och din familj!
Kram malin

Susanne sa...

Önskar dig och din familj en underbar Julafton. Kramen.

Anonym sa...

Att vara hemma på jul är det bästa, när man når "en viss ålder". Låter som du och din familj verkligen går in för julfirandet. Barnen kommer att minnas det. Mina,som nu är i 50-års åldern, kommer ihåg våra julaftnar, då vi brukade dansa svenska jullekar - Kom Julia vi gå med stora träskor på - Vi äro musikanter...
Det händer då och då att vi fortfarande gör Musikanter-

Trevlig helg och må det nya året bli bättre än det "gamla"!

Ruth i Virginia

Carina Sjölund sa...

Önskar er en riktigt GOD JUL♥
Kramen♥

Trillingnöten sa...

Jag håller med i varje ord du sa om de människor som håller samhället uppe under tiden vi andra firar jul! Mer cred till dem!
Ha nu en riktigt fin julaftonskväll vännen!Det är du värd!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Hoppas att ni hade en fin julafton! :)

Diana sa...

Hoppas ni hade det fint igår!
Själv försöker jag övertala Batman till att spendera julen på ett varmt ställe nåt år, men han vill hemskt gärna ha det traditionella skitvädret. ;)

Åsa sa...

Tack detsamma och jag önskar dig en fortsatt trevlig julhelg.
Kram Åsa