lördag 29 december 2012

Det här med nyårsmeny.


bild härifrån.
Jaha hörrni, knappt har magsjukan lämnat kroppen förrän det är dags att börja planera nyårsmenyn. Jag ska göra mitt bästa att få mina smaklökar att uppskatta annat än totalt smaklös mat och fundera över läckerheter som passar både stor som liten gom. Och något som räcker hela kvällen och natten lång. Allt från middag till småtugg således.

Har ni några förslag mottages alla med stor tacksamhet.

13 kommentarer:

Ama de casa sa...

Här är allt ett blankt kort när det gäller nyår... Men vi åker i alla fall hem imorgon :-)

Trillingnöten sa...

Vi ska laga följande:

- Brochetta till förrätt (jag vet, lite ålderdomligt, men så gott!)
- stek (i rotisseri ugn) med vildris och grönpepparsås
- pannacotta till efterrätt-

skumpa till nyår!

Znogge sa...

En bit oxfilé är inköpt och det brukar vara ett säkert kort! Mer precis än så kan jag inte vara i dagsläget ;-) Annars är fisk också gott om du vill ha något lättare och mildare...

Kram

Hörni sa...

Jag har ingen aning och vill också ha tips. :)

Hanna Lans sa...

Hittade hit från Life is ... Och kan inte låta bli att dela med mig av mitt allra godaste och enklaste tilltugg:

Rökt lax i skivor. Smeta på valfri Cantadou-ost (jag tycker själv att den med gräslök blir bäst) rulla ihop till en small rulle, dela i två eller tre bitar och rulla i finklippt gräslök. Sätt en tandpetare i varje rulle.

Ser snyggt ut och är galet gott. Godare än det låter. Min son och hans kusiner älskar lika mycket som vi vuxna.

Diana sa...

Hmm, mat som passar alla... Kanske fläskfilé? Barn brukar ju inte vara så förtjusta i rött kött och oxe ska ju vara röd för att göra sig rättvisa. Sen är det svårt med smaksättningen, det som gör en rätt lite "fräsigare" kanske inte passar barnmunnar? På födelsedagen fyllde vi fläskfilé med gorgonzola och soltorkade tomater, knöt ihop, stekte och blev sen färdiga i ugnen. Till det hasselbackspotatis och en rödvinssås samt en gräddsås. Och grönsallad!

Annika sa...

Åh, stackare har ni haft magsjukan? Vi har klarat oss peppar, peppar. Ha ett Gott slut på 2012. Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag kommer nog att äta pizza eller tacos på nyårsaftonen! :P

spekulanttant sa...

Usch, men hoppas ni håller er friska på måndag!
Här blir det risotto till förrätt, det går ju att variera i oändlighet och är även gott till huvudrätt såklart. Mitt tips :)

dianasdrömmar sa...

Oxfile, hummer och bubbel blir det här stor kram Diana

Camilla sa...

Eftersom jag jobbar så skiter jag i nyårsmiddagen.
Nja..inte ordagrant. Jag struntar i den, så att säga :)
Gubben och ungdomarna får väl hitta på nåt gott.Makaroner och korv,typ ;)
Kram!

Malin - Stjänflocka sa...

Jag kör "Tapas för 2" som finns på made by marys blogg. Det är bla klyftpotatis och kyckling, som barnen gillar. Sen finns det några andra underbara rätter. Sen fyller vi på med goda ostar, parmaskinka och annat plock. Vi kan starta tidigt som en förrätt och äta kvällen lång :) Pannacotta blir det till efterrätt.
Lycka till!
Kram Malin

min tekopp sa...

Å era stackars som oxå har varit magsjuka, inget vidare inte. Skönt i alla fall att det är över för er del och att ni kan fira in det nya året friska och krya. Inte så lätt det där med nyårsmeny, hoppas att ni hittar ngt som funkar för alla.

Kramar och gott nytt år!