söndag 30 december 2012

Berg- och dalbana.

bild; fanpop.com

Min fina fantastiska älsklingsserie sände igår sitt christmas special - program. Extra lång njutning. Men vad hände på slutet? Vad hände? Så. Där. Får. Det. Inte. Sluta. Jag kommer att bita ner mina naglar till säsongen 2013 börjar till hösten. Ojojoj. Fy.

I övrigt försöker jag vara hård mot mig själv, jag som precis äntligen lärt mig att koppla av och hoppa av det där maniska tåget med tusen bollar i luften. Att njuta av ledigheten. Som snart är över. Jag försöker studera samtidigt som jag också försöker njuta av de sista lediga dagarna innan jag jobbar några dagar i nästa vecka. Sen är det dags att äntra universitetet igen och visst - så klart är jag oerhört tacksam att kursen som sträckt sig över jul varit så pass luftig att den kunnat erbjuda något som faktiskt kan liknas vid jullov. Samtidigt. Det är ändå ledigheten som fått mig hoppa av mitt maniska tåg och därmed också hamna i den där lite ledsna känslan. Hur absurt?

Jag vill vara ledig samtidigt som jag spenderar de sista lediga dagarna med att vara lite ledsen för att det snart är över. Är jag manisk har jag i alla fall knappast tid att känna efter. Så därför försöker jag piska på mig själv även om det går trögt. Just nu känner jag ingen studiemotivation över huvud taget. Det brukar bli så efter några lediga dagar. Det ordnar upp sig igen sen, det är jag säker på. Kurvan vänder. Jag är bara på väg ner i berg- och dalbanan just nu.

Men hur absurt som sagt, att det är i den stressade vardagen jag mår bäst psykiskt trots att jag njuter och trivs bäst med att vara ledig och mår väl med familjen?

Det är ju för att ledigheten tar slut och vardagen alltid lurar kring hörnet. Ganska trygg och välbekant. Den lämnar som sagt ingen tid för eftertanke. Mer än den där lite gnagande känslan av att inte helt och fullt räcka till.
 

13 kommentarer:

Znogge sa...

Som student är det alltid en balansgång när det handlar om att vara ledig med gott samvete. Fördelen med lärarutbildningens kurser är väl att de inte är så betungande. När jag gick juristlinjen fick man jobba dubbelt så mycket och läsa dubbelt så mycket för varje poäng.

Så för min del passade det bra eftersom jag läste till lärare med tre små barn. Hann med lite extrajobb också...

Vardagen har många fördelar tycker jag. Den är trots allt majoriteten i livet ;-)

Kram

Diana sa...

Vardag är bra på sitt sätt, men jag gillar ledighet och att göra ingenting. :)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det kan vara riktigt frustrerande när en säsong slutar på ett liknande sätt!

Mita sa...

Ledighet är skön och avkopplande, för det mesta i alla fall.Men jag tror ändå att vi mår bra av vardagen och rutinerna som vi har då..
Din älsklings serie är också min,jag avskyr verkligen när det slutar så. Sorgligt och ja förbaskat sorgligt,men ett litet hopp kanske finns...
Kram vännen♥

Malin - Stjärnflocka sa...

Åh vad jag känner igen det där. När man är ledig kommer tröttheten tankarna och känsklan av meningslöshet... Jag tror ändå det är bra. man behöver det. Tillåt dig att släppa och kanske till och med spåra ur lite. Efteråt känns det bättre.
men som sagt nu kommer lökarna och ljuset :)
Bamsekram från mig!!!

Eddie och barnen på Bristol Academy sa...

Jag kan nästan lova att du räcker till....det gör alla! Anna

creando sa...

Jag tror att man måste träna sig på att vara ledig och att få det att funka rent mentalt. Man är ju liksom inkörd i mönster....som inte alltid är de allra bästa egentligen.

Jag önskar dig ett riktigt fint nyår!

Kramar och Gott Nytt!

Bara Sara sa...

Ja ibland är det jobbigt att vara ledig för man (jag) vill göra 1) ingenting 2)allting eller 3) tänker på vad som väntar när ledigheten är slut. Knasig man är! Gott slut!

Sus sa...

Jag har också otroligt svårt för att sitta still och inte jonglera runt en massa bollar...men jag försööööker :)

Gott Nytt År

Åsa sa...

Jag håller med dig gällande Downtown...det får inte sluta så....
Jag jobbar också med att njuta av ledigheten, jag har tyvärr en viss tendens att bli rastlös när jag har varit ledig länge...inte bra jag vill också kunna njuta av ledigheten
Gott Nytt År!!
kram Åsa

Ama de casa sa...

Ta nu och njut av den ledigheten som är kvar! Passa på, för tusan :-)

dianasdrömmar sa...

Du är så duktig med 3 barn och lyckas med detta.Önskar dig ett gott nytt år raring kram Diana

Camilla sa...

Visst är vardagen och dess rutiner bra. Men "att bara vara"...det är är också skönt :)
Gott Nytt År!
Kram!