onsdag 7 november 2012

Multitasking.

Jag sitter här hemma mellan studier, bolibompa och bilkörning till barnens aktiviteter och tänker på hur livet har ändrat sig den senaste tiden. Det senaste året. På hur vår familj känns som en tonårsfamilj nästan. Hur vi modernt curlar mellan scouter, handboll och simning. Mellan träning, läger och matcher. Och på hur jag som stolt morsa står med fånen i högsta hugg och fotar Skruttan på sin första cup någon helg sedan. Helt plötsligt talas det läger i Danmark. Bara en sån sak.

Vi följer glatt med på och engagerar oss i barnens sporter och aktiviteter samtidigt som vi får ge avkall på annat. Att träffa vänner på middag till exempel. För varje fredagskväll och lördagskväll är uppbokade hela terminen. En av baksidorna kanske. Fast å andra sidan finns det så många framsidor med det här livet, som förövrigt är fullt av multitasking redan att jag visst kan klämma in lite till utan problem. Att bolla många bollar i luften är min specialitet. Och nu, nu ska jag ut och köra bil i mörkret och regnet igen. En slank hon hit, en slank hon dit... och sen slank hon ner i sängen. För visst är det så, att jag måste bunkra upp med många sovtimmar. Liksom ladda batterierna en smula. Minst åtta timmar för att må kanon.
 

8 kommentarer:

Znogge sa...

Känner så väl igen den perioden! Intensiv men också trevlig. Fördelen var väl att även kompisar och andra föräldrar var i samma situation. Var sak har helt enkelt sin tid och det hör till. Vänta bara tills barnen ska hämtas hem mitt i natten. Då blir det nya tag.

Kram

Diana sa...

Jag kommer nog aldrig att bli en sån morsa. :) En aktivitet max, såvidare de inte kan sköta det själva. Mamsen måste ha egentid. Haha! (jag var inget aktivt barn, hoppas de blir som mig...)

Hörni sa...

Ja så där är det ju en period när barnen har åldern inne. Det är en både rolig och kämpig period. Ett himla pusslande och skjutsande. :)

Trillingnöten sa...

Vi har knappt vänner :) Jag ger all min tid åt familjen och finns det tid över kan jag ha tid att träffa nån vän :)

Hemma på våran gata sa...

Ja 8 -9 timmar är väl lagom :)) och det är nog vad som behövs med ditt tempo och schema! U go girl! :)
Kram

creando sa...

Tänk vad man kan egentligen! Ett intensivt, men härligt liv om man hinner vila också! :)
Kramar

Min plats i solen sa...

Det är en intensiv tid det där men också rolig och givande. Dessutom går åren i en rasande fart (en klyscha, jag vet, men inte desto mindre sant) och en dag sitter man där och undrar var de där små barnen tog vägen.

Så njut ni av er multitasking (men blir det för mycket är det ok att dra i handbromsen, även på barns aktiviteter) och sov gott på nätterna.

Kram Lotta

Ama de casa sa...

Så annorlunda det är nuförtiden. På min tid fick man cykla/gå/åka buss till sina egna aktiviteter.