torsdag 8 november 2012

Lars Noréns Fragmente

Fragmente av Lars Norén Om osynliga människor i en osynlig stad. En taxichaffis försöker glömma sina minnen från Balkan. En sjuksyrra är gravid med någon annans man. En tonåring vill inte veta av sin pappa och målar sitt ansikte svart. En mamma åker och storhandlar på Willys. En kvinna vårdas i hemmet av sin man. Han har en affär med en granne. En kille tar med sin syster på en dagstur till Danmark. En morsa gömmer sin vuxne son i garderoben. En dotter försöker samtala med sin mamma långt borta … Lars Noréns Fragmente är skriven direkt för Folkteatern och för Göteborg. I flera korta scener möter vi ett antal människor som lever nära varandra i samma stad men ändå helt eller delvis osynliga för varandra. Här syns de osynliga människorna och de mänskliga öden som annars inte berättas. Vad kan rymmas i den medmänniska du passerar på gatan varje dag? Det som finns där hela tiden.

I dag fick jag biljetten. Ser fram emot att gå på teatern med stor förväntan. Dels för att den verkar otroligt bra och välgjord med ett högaktuellt ämne i fokus. Dels för att det är åratal sedan jag sist var på teater och faktiskt vill få in en ny vana. Den här gången är det jag och några kurskamrater som ska gå. Men nästa gång, som blir snart hoppas jag, vill jag att jag och mannen ska gå.

Teaterfolk. Det ni. Det kan bli en ny vana.
 

15 kommentarer:

Znogge sa...

Teater är väldigt trevligt. Oftast i alla fall. Jag har hamnat på några föreställningar som varit totalt obegripliga... Synd bara att det är så pass dyrt. Hoppas att pjäsen ska motsvara förväntningarna!

Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det där låter verkligen jättebra! :)

Diana sa...

Jag har blivit lite skadad av de teatrarna vi blev tvingade att se i skolan... Men, man ska kanske ge det en ny chans. Bara det inte där för djupt så att man inte fattar ett dugg.

Sahra sa...

Teater och opera försöker jag gå på regelbundet. Ingen putslustig buskisteater dock. Det ska vara drama. Elverket, Dramaten, Stadsteatern eller någon liten obskyr teater. Älskar det. En bra vana.

Hörni sa...

Vad spännande, hoppas det blir en positiv upplevelse.

Prinsessorna på Bellevue sa...

Jag äälskar teater... och går så fort jag får tillfälle!

Kram
Petronella

Mita sa...

Teater det var många år sen man var på.Det vore väl roligt om du och mannen kunde komma i väg också. Men jag har ingen koll på vad det kostar nu för tiden..*
Kramar**

dianasdrömmar sa...

Älskar att gå på teater kram Diana

creando sa...

Låter väldigt bra måste jag säga... Och jag har lite fördomar mot Norén...tyvärr... Du får rapportera sen :)

Ama de casa sa...

Hoppas den är bra! Noren kan vara lite... tung.

Queen of Kammebornia sa...

Teater är så härligt!

Sus sa...

Teater är magiskt!
Ofta gripande och så verkligt.

<3

Camilla sa...

Låter underbart att få gå på teater.
Kram!

Malin sa...

Härligt med teater!
Så brukar jag ofta tänka, tänk vad man inte vet om människors livsöden, folk man möter på stan, grannar, föräldrarna man hejar på nere på dagis, tänk så många hemligheter, sorger, kamper men oxå lycka, hopp, det döljs bakom folks fasader. Även min.
Kram

Västgötskan sa...

Låter jättetrevligt! Jag vet inte när jag var på teater sist. Herregud... *funderar*

Kram M