fredag 16 november 2012

Att slappna av gör mig stressad.


I dag kan jag känna mig ganska nöjd över vad jag presterat och nöjd med sig själv ska man ju vara (fast märk väl att jag går i den typiska kvinnofällan och är nöjd över mig själv utifrån mina prestationer, fy skäms). Först och främst har jag sovit mina nio timmar vilket är perfekt för mig. Helt nödvändigt faktiskt. Sen har jag jobbat fyra timmar med en enskild elev vilket fått mina tankar (som redan är inställda på specialpedagogik, segregering, inkludering och så vidare) att fara runt runt runt i en rad olika specialpedagogiska perspektiv.

Därefter tog jag bussen och mina apostlahästar hem för att skriva ytterligare några rader på tentan och samtidigt ge Bonzo lite TLC. Han sitter i mitt knä nu som en varm liten pälsboll.

Snart är det handboll som gäller men efter det tror jag att fredagsmyset bestämt kan börja. Det har varit en effektiv vecka. Låt mig lära mig att kunna koppla av lite grann i helgen. Jag tror att jag kan behöva det. Problemet med mig är dock att jag inte riktigt vet hur man gör. När man bara tar det lugnt. På nåt sätt är det som om jag laddar batterierna bättre om jag bara kör på i hundraåtti. Full fart. Att slappna av gör mig stressad.

Fast i kväll. Då ska jag njuta har jag planerat. Och då blir det så.
 

9 kommentarer:

Milla sa...

Låter som ett bra avslut på en rolig men intensiv vecka :) Kram Milla

Znogge sa...

Vi sitter i samma båt delvis för jag har heller inte lärt mig fullt ut att koppla av. Jag blir bättre på det men än är jag inte i fas...

Hoppas du lyckas och att helgen blir just avkopplande för dig!

Kram

Anna Granström sa...

Jag lärde mig ofrivilligt under graviditeten och det har suttit i... Skönt. Blev alltid megastressad av det innan!

Önskar mig bara lite mer sömn tack :)

Trevlig helg!

Camilla sa...

Tur att vi är olika. Att slappa är för mig att ladda batterierna.
Kram!

Malin sa...

Himmel vilken energi du har människa! Här är jag nog proffs på att slappa av, när tillfälle ges, vilket typ är aldrig nu för tiden... Skämt o sido, kvällarna är min slapptid och utan dom skulle jag nog gå under...
Kram

Ama de casa sa...

Oj! Om du hade varit jag så hade du varit totalt jättestressad nu...
;-)

creando sa...

Jag tror att man blir dålig på att slappna av om man gör det för sällan. Jag tror att kroppen behöver känna igen känslan för att gå ner i varv... Så tror jag. Så träna på du :) :)

Kramar

Sus sa...

Vet hur det känns! Känner så väl igen känslan. När inte kroppen får härja runt så gör hjärnan det än mera...i panik!

Hoppas ändå du kan få lite ro!

Kraaaam

Annika sa...

Hoppas du fick en skön kväll igår, det hade du verkligen gjort dig förtjänt av. Kram