onsdag 31 oktober 2012

Låt det stanna vid det.

Bus eller gooooodis, bitte.
Nja, vill du höra min åsikt kan jag nog gott tycka att de kan gå sådär lite sött och tindra med sina ögon och le med smilgropar i kinderna och be om godis - och erbjuda bus men sen liksom stanna vid det. Inget bus. De vill hemskt gärna, så vi har inte hjärta att neka dem även om vi helst skulle vilja... Nåväl. Bara det inte blir för uppstyrt.

Jag är så stressad och har varit nån vecka nu att det blivit en gammal vana fastän kursen snart är slut och jag egentligen inte har något kvar att stressa över (tills nästa gång). Men i dag kom jag på mig själv, när jag körde bil hem från mötet, att sitta och bita ihop käkarna tills det knakade och gnisslade i tänderna. Och nu har jag ont i käkarna och tinningarna bara för det.
Och stressen vägrar att lägga sig. Hopplöst är det.

Jag är alltid en ja-sägare. Alltid. Speciellt har somliga personer, deras personlighet, en sådan inverkan på mig. Jag blir lilla flickan och liksom låter dem bossa över mig trots att jag egentligen är den som gillar att vara ledare. Men så igår klarade jag av att säga nej till just en sån personlighet. Man ska säga nej när man känner sig stressad - att gränsen är nådd. Annars kan jag lika gärna säga hej och bekanta mig med den där väggen (igen). Och det har jag ingen som helst lust med. Kan ni tro, jag är så förbaskat stolt över mig själv som sa nej till något uppstyrt tidsödande krångligt som skulle fallit på min lott att jag tror jag smäller av. Allt måste inte vara så pretentiöst hela tiden. Låt ungarna gå där med tindrande ögon och le med smilgropar i kinderna. Låt dem be om godis och låt det stanna vid det.

17 kommentarer:

Sahra sa...

Bra gjort. Jag tror att det är extra viktigt att sådana personligheter som du, övar på att säga nej. Och med 'sådan personlighet' menar jag absolut ingenting negativt. Men som du själv säger, du är snäll och säger oftast ja. Jag känner många sådana. Jag jobbar ihop med en sådan. Jag tvingar honom att säga nej för det syns så väl på honom när han faktiskt blir lite stressad.
Sjung. Sätt på bästa jävla musiken och sjung. Det är väldigt svårt att ha spända käkar när man sjunger.
Kram

Milla sa...

Sicken skön känsla det är att lära sig att säga nej! Bra för själen :)) Kram

Trillingnöten sa...

Det är svårt att säga nej. Det är det. Vissa gör det utan att tänka, men jag är/har varit en ja-sägare. Nu är det mycket bättre! Det är övning som gäller!

Diana sa...

Vi gick i affären och svor över denna importerade högtid. Men jag gissar att det är rätt svårt när man har barn att skippa det hela va?
Förra året köpte vi hem godis men ingen om, i år har vi nada så jag gissar att det ringer på dörren... Är det idag de ska gå runt? Eller var det förra helgen? Eller nästa helg? Jag har noll koll...

Ama de casa sa...

Duktigt av dig att äntligen säga nej! Strongt - fortsätt så :-)

Malin - Stjärnflocka sa...

Haha!!! :)
Jag förbjöd just min son att gå och tigga godis. Sa att han kan köpa själv på ICA. För jag är en sur pmskärring idag som bara fräser som en katt åt allt.
Jag kanske borde gå en runda själv och skrämma slag på grannarna :)
Kram

Hörni sa...

Jag var sån förr, sa alltid ja till allt och alla. Nu har jag lärt mig, och säger ja till mig själv och mitt eget mående istället.

Västgötskan sa...

Njae, jag vägrar Halloween ett tag till faktiskt. ;-)

Men du ska vara GRYMT STOLT att du sa nej! Heja dig, fina S!

Kram M

Queen of Kammebornia sa...

Mer tindrande ögon och mer godis och mindre stress och bus!

cecce sa...

Härliga du! BRA att du sa nej. Att du vågade! Heja, heja!!

Kramar Cecce

dianasdrömmar sa...

Bra där :), fortsätt att stå på dig stor kram Diana

Fina Frun sa...

BRA att du säger NEJ!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag har nog aldrig stött på just den biten - men sen bor jag också ganska ödsligt idag, så skulle det dyka upp några utklädda skulle de vara värda att få både godis och få göra bus :P

Carina Sjölund sa...

Bravo!
Klart man ska kunna säga i från.
Ha en fin dag!
Kramen vännen♥

Anonym sa...

Which has a choice of colors and a patterned [url=http://www.thenorthfaceonlinestore.org]north face jackets on sale[/url] that's wonderfully subtle, it's hard not to seem good in this jacket. A synthetic "fur" liner around the neck not only adds to the aesthetic [url=http://www.thenorthfaceonlinestore.org]north face outlet[/url] with the North Face Women's Prism Ice Parka, but goes a long way toward keeping your neck warm and attracting compliments from others.

Anonym sa...

But a North Deal with jacket isn't cheap. Offered the caliber of [url=http://www.thenorthfaceonlinestore.org/womens-north-face-denali-jackets-c-75_79.html]cheap north face denali jackets[/url] and also the notable materials, additionally, it comes with a solid price tag. North Facial area understands that not anyone is ready to forgo a week of groceries to personal a jacket. There's an improved remedy than waiting around patiently for an end-of-the-season sale! A [url=http://www.thenorthfaceonlinestore.org/mens-north-face-denali-jackets-c-83_86.html]north face denali on sale[/url] may help you to have a North Facial area jacket with a lot less of a dent in your checking account.

Anonym sa...

Wintertime is a sensitive type of weather that can adversely [url=http://www.thenorthfaceonlinestore.org]north face jackets on sale[/url] the wellness of your child. Put in your mind that making a good selection of your child's winter season wear will maintain you and your child about the harmless side. As you select clothing during the [url=http://www.thenorthfaceonlinestore.org]cheap north face jackets[/url] season wear section, ensure that your choice is based on comfort and fashion.