söndag 28 oktober 2012

En liten liten stund.


Jag önskar mig något men vet inte riktigt vad. En inre frid kanske, så att jag orkar.
Just nu känns det inte så. Det är bara en massa måsten och krav som hamnar på hög, svåra att bocka av eftersom tiden inte finns. Inte räcker till.
Saker jag måste göra.
Saker jag borde göra.
Och alla skapar de en inre stress och en ledsnad. En känsla av att inte räcka till, varken för mig själv eller för andra. Jag försöker hinna umgås med familjen men antingen är inte alla här eller så klarar jag inte av att vara helt och hållet närvarande eftersom måsten och krav hela tiden gnager.
Studierna; timjobbet; tvätten - tvätta, hänga på tork, vika, stapla, leta upp försvunna idrottsbyxor, rensa ut urvuxna kläder, sortera, lägga in nytt; trädgården - täcka in rosorna, ta in en blomma som måste övervintra inomhus, plocka undan studsmattan, ställa undan gräsklipparen och bära in mera ved, elda; städa, bädda rent, fundera över middagsmat och skriva shoppinglista, ibland också laga mat; läsa för barnen; leva; andas.
Jag önskar mig något men vet inte riktigt vad. En liten ledighet kanske, en ledighet som verkligen är ledig. Utan krav och måsten. Då jag bara får chans att vila upp mig och umgås med familj och vänner. Att bara vara. En liten liten stund.

Ett förtydligande!
Som student på universitet finns inga lov. Inget novemberlov, inget jullov. Kurserna sträcker sig över dessa veckor, men självklart är vi inte på skolan de röda dagarna.
Och ja, mannen låter absolut inte mig göra allt jobb själv. Det här handlar bara om min inre stress och saker som jag bygger upp som krav på mig själv. Värre än så är det inte. 

18 kommentarer:

Diana sa...

Hur ser det ut nu på höstlovet för dig? Kanske där går att klämma in en liten paus? Annars väntar snart jullovet, håll ut!

Milla sa...

Stoppa!!! Det finns borden och måsten som går att skala av bara du kan lämna det dåliga samvetet åt sidan. Var inte så hård mot dig själv. Ibland kan det räcka att konstatera just det som du beskriver i inlägget, accepptera och så låta det bero. Det som du gör är bra och det som du inte hann klarar du dig bra utan :) Kram Milla

Diana sa...

Sv: Ojdå! Men har ni lektioner och sånt över julen? Är det inte mer hemmagrejer som ska göras då?

Znogge sa...

Tyvärr är det medaljens baksida med detta yrke. På sommaren är jag verkligen ledig men på helgerna är det alltid något som ska göras. Nu är våra barn stora så för min del är det inga problem längre. Men jag kan sakna känslan av en helledig söndag!

Nu både pluggar och jobbar du. Förstår mer än väl hur mycket det är...

Kram

Västgötskan sa...

Låter tufft! :-(
Jag HOPPAS maken din gör sitt!! :-(

Massor med styrkekramar M

Ama de casa sa...

Ojojoj... Men är det inte höstlov snart?

Fina Frun sa...

Åh vännen! Det där låter inte bra. Du måste ta en dag, då du kopplar bort ALLT!

Kram/finafrun

Joanna Björkqvist sa...

Nog är det svårt att få tiden att räcka till... Det är ju så viktigt att få vara lite ledig ibland, om det så bara är några timmar...

Hoppas du hittar/tar dig den tiden!

Kram!

Sus sa...

Ja det skulle du nog behöva.
Men hur fixas det mitt i alla dina göromål?? Jag önska jag kunde skicka lite tid till dig, jag känner att jag har massor...nu som enbo.
Skönt är det!

Kraaamen
Susan

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Hoppas att du finner din inre frid!

Mita sa...

Inre frid är nog supersvårt att hitta. Det finns alltid nånting som pockar på i det undermedvetna även om man försöker förtränga.
Jag tror det är svårare för kvinnor också,vi har så stora krav på oss.Men oftast är det vi som skapar dom kraven.
Jag hoppas så för din skull att du kan få lite lugn både inne i dig och även utanför. Släpp lite på alla måsten och ta bara dom viktigaste,och dom viktigaste är absolut barnen.Dom är bara små en gång i livet och den tiden försvinner så fort.
Kramar♥♥

Trillingnöten sa...

Jag har haft såna perioder och då ÄR det viktigt att lyssna. Försöka få in den där ledigheten om det går. Kanske att man jobbar hårdare nån helg och sen kunna slappna av nästkommande helg. Bara sitta i soffan och läsa eller se på film. Det är viktigt att lyssna!

Susanne sa...

Kikar in och skickar lite söndagskramar

Hemma på våran gata sa...

åh gumms, känner igen det där, men en sak som är viktig att komma ihåg är Belöning. Belöna dig själv för varje prestation, och tillåt dig att fullkomligt skita i mindre viktiga ting. Och se till att sova bra, så mkt du kan :) och sist men inte minst GRÅT en skvätt, det ska visst vara kroppens egna sätt att lätta oxh släppa på stress.
KRAM till daj!

Queen of Kammebornia sa...

Ja, inte är det lätt att plugga, eftersom man aldrig är ledig... Men du får försöka ta små pauser, det är viktigt. Men lättare sagt än gjort, jag vet :) Kram!!!

Malin - Stjärnflocka sa...

Att plugga är verkligen tufft. Läste själv när två barn var små, men så fixade jag en paus med en liten till. :)
När man pluggar är det ju alltid något nytt att ta tag i direkt man äntligen känner sig klar. Det gör ju att man blir så trött. När man är trött känns allt annat som berg och så multipliseras känslan av att inte orka med. Phu!
Men så, rätt som det är är du klar!!!
Kram Malin

creando sa...

...hm, jag känner med dig. Tror att jag gör det mycket för att jag känner igen mig. För mig är problemet hur jag tänker om det jag har att göra, inte så mycket vad jag egentligen har att göra. När jag börjar bena ut och strukturera mina "måsten" visar det sig ibland att det inte är så mycket. Men mina egna tankar stressar mig och jag får egentligen inte något gjort.

Ta hand om dig!

Kramar

thaipinnen sa...

fin du är!