måndag 1 oktober 2012

En helg av skog.


Med en minihajk på lördag och tipspromenad på söndag ramades helgen liksom in av skog. Skogen som jag lärt mig att älska bara några ögonblick för sent, fast ändå inte. Bara lite slöseri med tid däremellan.

Finns det någon annan plats på jorden, utom vid havet, som gör att människan varvar ner så och glömmer både tid och rum? Jag tror inte det och än en gång kommer längtan till norr och slår rot inom mig. Två år kvar till examen. Sedan en lång dröm om masterutbildning, fler ämnesinriktningar och andra lösa kurser. Men landet har fler universitet än Göteborgs och en master går att läsa vid Mittuniversitetet eller vid Umeå universitet. Till exempel! Om jag får drömma fritt alltså.

Skogen. Den lockar och drar.
 

18 kommentarer:

creando sa...

Jag har också en dröm om norr... Har inte ens varit där. Också slöseri med tid!
Kramar

Hörni sa...

Norrland är härligt, om det inte vore för mygg och knott.
Jag älskar att vara i skogen på hösten, plocka svamp och bara njuta.

Znogge sa...

Skogen är fin men aldrig att den ersätter havet... Men det är så olika vad man tycker!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Skogen erbjuder ett sånt ofattbart lugn! :)

Diana sa...

Är familjen med på noterna också? Med en eventuell flytt alltså?

Ama de casa sa...

Norrland är fint, men jag skulle inte vilja bo där igen...
Hälsa på är dock mycket trevligt :-)

Carina Sjölund sa...

Visst är det underbart att bo i norrland :)
Men ännu finare och bo i fjällvärlden :)
Kramen rara du♥

Fina Frun sa...

Nej, skogen är inget för mig. Inget lugn alls där för mig. Är livrädd för fästingar bla.
Men havet... mmm... bäst!

Queen of Kammebornia sa...

Klart du ska drömma!!!

Carolina sa...

Jag drömmer om skåne och ett jobb o ett boende där :) drömma ska man, och jobbar man för de så slår många drömmar in :)

Svorskan sa...

Jag älskar skogen. Även havet, men där är man mer beroende av vädret, åtminstone här i Skåne där blåsten kan det rätt otrevligt. Och när man har hund lär man sig uppskatta naturen ännu mer. Eller jag i varje fall.

Mita sa...

Skogen är underbar att gå i nu på hösten.
Norrland älskar jag,inte så konstigt kanske med tanke på att man varit där uppe sen barndomen varje sommar,och även vintrar ibland.
Kramar**

Anna Granström sa...

Jag ÄLSKAR skogen. Lukten, vinden, löven, barren...Allt liv. Älskar.

Helens Universum sa...

Förstår att skogen drar . . . det är samma för mej! Kommer från de djupa skogarna i småland, men har hamnat i södra skåne: som tur är har jag inte så långt1
Ha en härlig tisdag!
Kram Helen

Trillingnöten sa...

Studera livet ut! det gillar jag och studerar varje år nåt nytt!

Camilla sa...

Nä,skogen är inget för mig. Björnar och älgar och allt annat som farligt som finns där.
Visst är det vackert här i Norr. Höga kusten är väldigt vacker. Om det inte vore för vintern. Jag gillar verkligen inte snön. Så jag skulle tänka mig att flytta söderut. Men jag har ju min familj här uppe. Så jag blir nog kvar här.
Kram!

Sus sa...

Drömmar skapar lugn...

Min plats i solen sa...

Sluta aldrig att drömma vännen!♥

Jag kan bara instämma i kärleken till skogen. Vi bor intill skogen och den är full av kraft, liv och mystik. Och när höststormarna drar fram skrämmer den mig lite också när träden faller som plockepinn och det dånar i marken.

Jag brukar säga till min man att han är den mest osjälviske man som finns som år efter år planterar nya träd som han aldrig kommer att få se fullvuxna. En gåva till kommande generationer. Det är kärlek till naturen tycker jag.

Kram på dig du fina♥