lördag 1 september 2012

The bitch is back.

Jag bygger bygger upp och du river river ner.
Jag vet inte riktigt hur det går till eftersom jag inte är så duktig tekniskt - men om en person har blockat en på facebook och man själv har blockat samma person (hänger ni med?) - hur kan då den personen ändå nästla sig in och titta på ens statusuppdateringar?
Dessa sociala medier.

Var går gränsen vid stalking?
Eftersom jag klippt banden och noga talat om att jag inte vill ha något med personerna att göra men ändå känner av att de följer mig och vet mer om mig än jag själv gör (vilket i och för sig inte säger mycket, men ändå) blir jag både trött, arg, rädd, ledsen och förbannat arg igen. Privatliv är privatliv. Men uttryckligen fick vi veta att de sökt upp och hittat information på facebook vilket tekniskt inte ska vara möjligt på grund av blockeringen.
Dataintrång? Polisanmälan?

Och att de fortfarande lägger sig i mitt liv och låter mig leva det genom dem, på deras premisser gör mig så in i norden förbannad. Jag hoppas så att åren till examen och jobb går fort så vi kan söka nytt bolån och flytta dit pepparn växer. Bort härifrån.

KAN VI DÅ ALDRIG FÅ LOV TILL ATT VARA I FRED, BYGGA VÅRT EGET LIV PÅ VÅRA VILLKOR, VAD DET ÄN INNEBÄR OCH VILKEN VÄG VI ÄN VÄLJER ATT GÅ?

Jag vill ha ett hem som är helt mitt eget.
Inget som andra varit med och styrt upp på deras villkor. Saker ska vara på ett visst sätt and the bitch is back.

Stalkinggränsen är rätt tydlig. Trots allt.
Men när man blockat en person på facebook och information ändå söks upp just därifrån. Vad gör man då? 
 

16 kommentarer:

Znogge sa...

Är du inte vän med den personen så ska den inte kunna få någon information om dig. Se bara till att det bara är dina vänner som kan läsa hos dig. Det ställer man in men yngsta dottern fick hjälpa mig. Fast jag tror att du klickar vid pilen vid start och så kommer sekretessinställningar upp.

Själv tycker jag det är tragiskt att personerna som det gäller inte har förstått din inställning. Jag uppfattar dig som rak och tydlig i ditt budskap!

Så stå på dig, ingen annan bestämmer över dig och ditt liv! Det formar du tillsammans med din man och barnen. Punkt slut.

Kram

Diana sa...

Jag har inte full koll på det heller, men jag tror man kan välja inne bland inställningar hur mycket som ska visas publikt. Man kan välja så att bara vänner kan läsa ens statusuppdateringar.
Jobbigt med såna människor!

Trillingnöten sa...

Just därför gillar jag inte facebook. Jag är inte så privat på internet, men är man säker på att man blockat folk och sånt och blir privat är det hemskt att upptäcka att folk nästlat sig in...Usch.

Hörni sa...

Jag har tyvärr ingen aning, men hoppas du får ordning på det så du får leva ditt liv i lugn och ro, ifred, när det är det enda du vill.

Carina Sjölund sa...

Konstigt när du inte är vän med den personen. Då ska man ju inte kunna läsa hos dig???
Men hur man ska gå till väga har jag ingen aning om!
Ha en fin kväll!
Kramen♥

Västgötskan sa...

Fy f-n, vilket sätt?! :-((

Kolla dina säkerhetsinställningar noga och kolla alltid så det bara står "Vänner" i rullgardinen när du lägger upp nya statusar.

Sen finns det ju en liten ruta där (i alla fall jag) ser statusar hos personer jag inte känner, när någon jag KÄNNER gillar eller kommenterar där. Vet inte om det beror på säkerhetsinställningar eller inte, men det BÖR det ju göra.

Sen är väl inte alltid fb helt 100, tyvärr... :-P :-(

Kram

Mita sa...

Usch, det där låter inget vidare,riktigt obehagligt faktiskt..
Själv har jag facebook konto men är inte aktiv där,vet inte varför, men jag känner mig lite osäker,
Hoppas det löser sig för dig..
Kram vännen**

Sus sa...

Så himla trist att du har det så! Kan du inte få hjälp med att få de rätta inställningarna OM det nu hjälper!

Jag har fd. sk. vänner som jag INTE vill ska vara i närheten av mig varken på fb eller annars.

Förstår att du blir stressad!

Kraaaaam

fina frun sa...

Nej, vad jobbigt! Tyvärr kan jag inte råda ang facebook - har det inte själv... Men varför inte stänga ner ditt konto?

dianasdrömmar sa...

Men fy vad jobbigt, kolla dina inställningar så att bara dina vänner ka läsa din FB, det kan vara en inställning som du har missat att göra stor kram Diana

Hörni sa...

Kom att tänka på en sak (som du säkert redan vet). Om någon loggar in på ditt fb-konto från en annan dator än den vanliga får du ett meddelande på mail. I alla fall får jag det. Kanske har med någon inställning att göra, jag vet inte.
Men det kanske inte är det som är problemet?
Hoppas du får vara ifred i fortsättningen. Kram

Ama de casa sa...

Fy tusan... Jag har tyvärr inga tips att komma med, för jag är nästintill aldrig inne på FB längre.
Hoppas det ordnar sig och att dom fattar vad som gäller!
Kram

Stina sa...

Det första är väl att kolla om du tagit bort personen som vän, sen blockerar du och efter det kolla du att du har sekretessinställningen på att "bara" dina vänner kan läsa din logg och se dina bilder mm. Man måste vara noga med vad man väljer för inställningar på facebook.

Lycka till!

Stina sa...

Läs http://stinasvardagsblogg.blogspot.se/2012/09/facebokk-tips-installningar.html

AnnaPanna sa...

Men fy vad obehagligt! Men du, kan det inte vara så att denna person har gått in via att bara söka ditt namn utan att vara inloggad dvs. googlat fram dig? Det kan man göra om du nu har en "öppen sida"! Men jag antar att du har stängt den för allmänheten?

Har du tagit bort personen på din vänlista oxå?

Jag blir så trött på människor och energitjyvar!! Vad är det för fel på människor asså!!

Hoppas det löser sig!! Stor KRAM

Anna Granström sa...

men gud, why? Vad är det för nån? varför? Tror man kan kan anmäla till FB? Förvisso ska man inte kunna se om personen är blockad, men den här personen anske är nån slags datahacker? LYCKA TILL!