söndag 16 september 2012

Ridbyxor eller lager-på-lager?


Varje natt drömmer jag om den där satans hajken, om packningslistan och om den stora trunken jag ska få låna. Och om allt jag glömmer att packa - allt glömmer jag att packa! Jag har fortfarande ingen aning om exakt vad jag ska ha med mig...

Man måste gripa för att begripa och under tiden läser jag på om hur man gör upp en eldstad och bygger en toalett med hjälp av en bajsspade. Och just det där är en liten detalj jag varken kommer att gripa eller begripa. Att bajsa i skogen.

Hur jag ska vara klädd är också en fråga som florerar runt runt. Ska jag paddla klädd i ridbyxor (de slitstarkaste byxor jag äger) eller i underställ och träningsbyxor i lager-på-lager-principen?

Hon paddlade full av ovisshet och kom tillbaka rik av erfarenheter.
Hoppas jag.
 

18 kommentarer:

Znogge sa...

När vi har paddlat med skolan har jag valt korta byxor som shorts eftersom det varit så pass varmt. Annars hade jag tagit lager på lager. Paddlingen kräver inte slitstarka kläder utan snarare lätta kläder som man är lättrörlig i.

Lycka till!

Hörni sa...

Jag har aldrig paddlat så jag vet inte. Baddräkt och flytväst, ifall du ramlar i? ;D
Tror nog det ordnar sig, och rik på erfarenheter lär du garanterat bli. Och det kommer nog vara skönt att komma hem igen. :D

Sahra sa...

För svåra frågor för lilla mig. Därför ger jag mig inte ut på sådana äventyr. Bajsa i skogen? Hua. Men är det någon som fixar en hajk är det du
Kram

Milla sa...

Uj, idel fasa. Nu förstår jag varför jag aldrig gick med i scouterna, hihi. Ha en fin söndag, kram Milla.

Bara Sara sa...

Eller byxor med dragkedja som kan bli shorts?? Med långkallingar under när det blir kallt. Och vindjacka! Finns det inte ens dass?? Huha...

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Ut och kör och prova dej fram och lär på vägen! Bra underställ, funktionskläder, vind&vattentätt så du hålls varm + bra skor är det viktigaste.. + ombyte. Då du paddlar är det viktigt att alltid ha ombyte nära till hands och på ett ställe där det hålls torrt även ifall ni hamnar i vattnet! Har du tält? Sovsäck? Trangia? Eller sköts det på annat håll?

Carina Sjölund sa...

Vatten täta kläder är nog inte helt fel, i fall man skulle ramla i vill säga :)
Men det är klart att du inte ska ramla i, eller hur? :)
Kramen♥ lycka till

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

När du väl befinner dig i skogen kommer du nog inte att ha några problem med att utföra vissa saker.

Så länge man ser till att göra ett ordentligt skydd omkring själva toaletten, och även förlägger den långt från lägret tror jag inte att det blir något problem :)

Diana sa...

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig, jag äger inget av det... :)

Malin sa...

Haha, vilket problem du ställts inför ;-)! Men jag säger instinktivt lager på laget, ridbyxor är inte så sköna i längden, kan bli lite kliga och inte så varma...
Sv. Halvfoder är att köpare betalar ½ valppriset och så får vi ta en kull på henne innan hon fyller 5. Helfoder är två kullar och inga pengar. Nu får vi möjligheten att börja om med våra egna linjer om ett par år :-). Nä, ingen hund kvar då... Första gången i mitt liv utan :-(
Kram

Sus sa...

Det sista skriver jag under på!
Med eller utan ridbyxor eller annat klokt att ha på.
Inget av Ditt är ju fel alls!

Jag hade säkert också planerat ihjäl mig! :)

Kraaaaam

finafrun sa...

Hoppas det kommer gå bra. Och ha en mysig söndagskväll nu!

Ama de casa sa...

Senast vi paddlade (i Kanada) så sa Anders:
- Viftar inte du på fel sida nu?
Då försökte jag styra tillbaka samma väg som vi kommit dit...

Jag skulle hur som helst ha valt nåt som inte sitter åt. (Mina ridbyxor blev lite trånga på slutet, fukt i garderoben tror jag... ;-) )

Joanna Björkqvist sa...

Håller tummarna för att det blir en lyckad haj på alla sätt, oavsett kläder.

Och att du inte behöver bajsa i skogen alltför många gånger... ;)

Kram!

creando sa...

Jag tror inte att du behöver tänka så väldigt mycket lager på lager än. Det är inte så kallt helt enkelt. Men håll dig torr! Viktigare än viktigast. Och något varmare att dra på till natten!

Kramar

dianasdrömmar sa...

Fniss, jag var ju på hajk../skolresa för 2 veckor sedan..och jag kan säga att jag var den enda son paddlade och seglade i klänning men det gick bra det med..kram Diana

Malin - Stjärnflocka sa...

Så många bra råd... :)
INTE ridbyxor. Det skvätter när man paddlar! Ta underställ och regnbrallor. Joggingbyxor i plastpåse till kvällen. Underställ, tröja och regnjacka att variera efter temp och ev regn. Det är fantastiskt roligt och mysigt att vara på kanothajk!!! :) Ha allt packat i påsar med påsklämmor, så du kan stoppa i och ur.
Lycka till!
Kram Malin

Västgötskan sa...

Nej, skippa ridbyxorna. Tror också på lager på lager. Gärna med något vatten- eller åtminstone vindtätt. :-)

Kram M