tisdag 4 september 2012

On the edge.


Vem tänkte till?
Utomhuspedagogik på hösten just som förkylningarna sätter in och molntäcket lägger sig som ett lock över Göteborg med omnejd. När nordanvinden blåser snålt och regnet smattrar ner mot marken mer vågrätt än enligt tyngdlagens alla regler och marken blir slipprig och våt av nedfallna, förmultnande löv, hala grenar och geggig geggamojjalera.

Vem tänkte?
Någon som gillar att bygga vindskydd och låta studenterna sova tätt tätt tillsammans. Ligga sked. Ser så fram emot kanotpaddlingen men kanske inte så mycket sovdelen av hajken. Hade det inte varit så långt ut i obyggden bortom all civilisation hade jag smugit iväg och tagit in på hotell, big time.

Jag och några andra studenter höll på att dö av skratt (mitt under föreläsningen - moget) när vi pratade hajkpackning.

Att ta med;
Två par högklackade skor så man kan variera.
Compeed skavsårsplåster.
Skoputs.
Godis.
Vin och shots.
Plattång.
Mobilladdare.
Make-up-kit. 
Nåt sånt.

Och när natten lägger sig tät kidnappar vi en av kanoterna, tar oss fram med GPS (hur det nu ska gå när allt, precis allt är höger) och letar oss fram till första bästa McDonalds för lite nattamat. Här visualiserade vi oss att ha hamnat vilse mitt i kanalen bland spårvagnar och poliser och just där vek vi oss dubbla av skratt. Ja, fortfarande mitt i föreläsningen och fortfarande lika mogna. Men - jag hade ju också drabbats av damp-ticks-sjukan som tydligen är en del av mitt nya jag som jag gillar väldigt mycket. On the edge för vem som är JAG och vem jag är när jag är seriös på riktigt professionell.

En ganska reko tjej faktiskt.
Jag gillar henne mycket. 

Är ändå trött på att vara så himlans moget vuxet seriös hela tiden.

 

15 kommentarer:

creando sa...

Håller på både och. Seriös när det behövs och inte fullt så seriös när det behövs :)

Vita Hemligheter sa...

Önskar dig en fin dag:)
Utlottning hos mig...nu kan du vinna en av mina designade tegelpannor!
Kram Emma

Hörni sa...

Det är riktigt härligt med ticks ibland. ;D

Ama de casa sa...

Haha! Man måste få släppa loss ibland. Eller förresten, det ska man göra ofta - då blir det mycket roligare :-)

Znogge sa...

Man behöver nog kunna vara lite av båda delarna. Inte alltid ta livet på fullt allvar ;-)

Kram

Diana sa...

Lärare är onda, det är det jag alltid sagt! Och det är därför som jag ett tag funderade på att bli lärare, utsätta stackars barn för samma saker som jag blev utsatt för. Mohahaha! Campa mitt i hösten, brrr. Aldrig i livet!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Du kommer att lyckas brutalt bra om du tar med dem grejorna! :P

Mita sa...

Ibland blir man bara sån där oavsett ålder, rätt skönt faktiskt,så kör hårt...
Kramiz♥

cecce sa...

Härligt!! Fram för ditt vuxna omogna jag:-)
Och lycka till med kanothajken...haha!

Kram Cecce

Västgötskan sa...

Ja, herregud. PLATTÅNGEN är viktigt ute i blötan. Fattar du vad håret krullar sig...?!! *fniss* ;-))

Kram M

Bara Sara sa...

En underbar lista!!! Glöm inte ost och kex och vin med skruvkork!!

dianasdrömmar sa...

En blandning är bra :) kramis Diana

Camilla sa...

Hahahaha...underbart att få slamsa till sig i bland :)
Kram!

Milla sa...

Hahaha. Det var tur att jag inte var med på den föreläsningen. Det är befriande med skratt även då de kommer på de mest olämpliga ställen :D
Kram

Joanna Björkqvist sa...

Helt grym hajkpackning! Med den packningen kan jag nästan tänka mig att hänga med!!!!

Kram!