söndag 30 september 2012

Minihajk med skills.


Scoutskills i vindskydd.

Eldvakt.

Korvgrillning.
I går drog jag med mig familjen ut i skogen för att briljera med mina eldningsskills som jag lärt mig under utomhuspedagogiken. Det är inte helt en piece of cake vill jag lova, speciellt inte som det vanan trogen när jag hajkar både regnade och haglade. Till slut fick jag dock fyr på min pagodeld och lunchmiddagen kunde intas, grillad på nytäljda grillpinnar (man är aldrig så hungrig som ute i naturen).

Inget är heller så fridfullt som en stund i naturen, avskärmad från tid och rum. Så till den milda grad att vi faktiskt helt missade Shaffens och Masis simträning, som det kan gå. I stället tog vi en sicksackpromenad hem genom skogen och plockade något som kunde tänkas vara trattkantareller men som senare visade sig vara narrkantareller som åkte raka vägen i sopan.

Jag är så glad över att jag ska läsa till idrottslärare och att det ingår mycket friluftsliv i den nya läroplanen.
 

11 kommentarer:

Znogge sa...

Ser bra ut så du får godkänt ;-)

Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Så härligt det ser ut :)

Ama de casa sa...

Mmm... Grillkorv ute, finns nog inget godare :-)

Diana sa...

Kul för barnen med minihajk! Vi pratade pinnbröd idag, blev galet sugen på det! :)

Mita sa...

Supermysigt med såna stunder i skogen, det är det som barnen kommer plocka fram och minnas med värme när dom blir vuxna..
Kramar**

Carolina sa...

Min kille läser till fritidsledare med inriktning på friluftsliv - han älskar utbildningen :)

Sus sa...

Härligt!

Ni är så söta och fina där ute tillsammans...kan jag "se" :)

Kraaaam

dianasdrömmar sa...

Mysigt med skogstunder :) kram Diana

Camilla sa...

Nu blev det nåt konstigt. Vet inte om kommentaren kom fram.
Ni ser då ut att ha det helmysigt.
Kram!

Milla sa...

Ser ut att ha varit riktigt gott det där :)
Kram

Malin - Stjärnflocka sa...

Underbart!!!
Ja, skogen är härlig!
men havet...
Kram Malin