onsdag 12 september 2012

Lilla Sara-bakelse.


Ett litet livstecken tänker jag ge er så här mellan sim- och livräddning och hjärt-lungräddning på universitetet. Mellan rödvin och kaffe. Mellan födelsedagslunch med bästa pluggkompisen och kvällens scouter med barnen. Och mellan kvällsmys med en alldeles lagom stor portion Häagen-underbar-Dazs chocolat fondant och en Lilla Sara-bakelse på café. Man får slå på stort somliga dagar, så är det bara. Även om jag inte klämmer in rödvinet just i dag...

Sim- och livräddning förresten.
Oj så skoj.
Vi hade världens bästa lärare som såg allt med sin hökblick. Precis allt. Hon såg att jag simmar snett med benen (på grund av min scolios) och att jag därför måste simma på ett annat sätt neråt vid djupdykning, vilket gör det lite svårare. Men att jag simmar med en väldigt fin och bra teknik. Och så lite sprattel, blubb och lek på det. Och att det sitter i huvudet på mig den där lilla detaljen att jag inte kommer ner till botten hur jag än försöker, med all min jävlar anamma och fina teknik. Men att jag blev godkänd ändå, just för den fina simteknikens skull. Och för att jag inte är rädd för att vara under vatten.
Hon såg!

Efteråt stannade jag, bästa pluggkompisen och ännu en tjej kvar några timmar och simmade lite till. De två ska läsa till idrottslärare och började plocka poäng till magistermärket redan nu. På tolv minuter = 3 poäng trampa vatten hängde jag på. Lite skönt att trampa runt där i en triangel och snickelisnacka. Ännu en av de där alldeles vanliga dagarna på universitetet - not.

Och i dag har vi nog alla träningsvärk i våra händer. Vi har träffat Mini-Anne på HLR och tränat defibrillering.

Och jag är ett år rikare på lycka, erfarenheter och självkänsla.
 

16 kommentarer:

Mita sa...

Det låter som det flyter på bra för dig just nu.
Vad härligt att du blev godkänd med simningen. Jag är en riktig fegis med att ha huvudet under vattnet. Det är jätteläskigt tycker jag...
Hjärt och lungräddning är ju nånting som alla borde kunna, så viktigt..
Ha det fortsatt bra,
Kramiz♥

Diana sa...

Oh, nu blev jag sugen på att bada! Jag älskar att dyka och är mer under vattenytan än över... haha.

Znogge sa...

Ja, hjälp så ont jag fick i handlederna. Men det är viktigt att ha fått öva. Veta att det inte är så enkelt och att det är bra att byta av varandra om det blir på riktigt.

Krma

Fru Vallmo sa...

Jag har mini-Anne hemma just nu hela kitet allstå, även söta hjärtstartare, ska undervisa några grannar snart! Visst är den pedagogiskt! Eller hur?
Kram på dig!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vad bra att du blev godkänd :)

Man kan säga att du har flyt! :P

Sus sa...

HÄRLIGT!
Absolut bluppblubb-dunder härligt! ;)

Kraaaaam

Sahra sa...

Så glad att du tar dig tid och uppdaterar också. Hägaen dazs är då aldrig fel. Oavsett veckodag

dianasdrömmar sa...

Hägaen daz är aldrig fel :) kram Diana

Camilla sa...

Underbart!!
Vad bra att du blev godkänd.
Själv klarar jag inte av att vara under vatten utan att hålla för näsan.
Hjärt och lungräddning fick jag lära mig i skolan.
Kram!

Camilla sa...

Glömde att säga...syrran har haft stockrosor,så dom ska nog kunna blomma här uppe också :)
Kram!

Ama de casa sa...

Det låter som du har flyt just nu ;-)

Carina Sjölund sa...

Roligt att du blev godkänd.
Jag är ingen riktigt duktig simmerska, men jag håller mig flytande i alla fall :)
Kramen♥

finafrun sa...

trampa vatten OCH skvallra, det är bra det :D

creando sa...

Det är överraskande med skolan ibland :)
HLR - snart dags för mig med. Bra att kunna när man ska rycka ut i katastrofer :)

Kramar

Trillingnöten sa...

Livräddning i vatten är riktigt svårt!! Jag är glad att det gick bra!

Hemma på våran gata sa...

Mums, den där glassen verkar alldeles ljuvlig!!!!
Hoppas allt är bra med dig!
Kram