måndag 3 september 2012

Jag hade en damp-ticks-dag.


Tänk, i dag börjar jag mitt dryga fjärde år på högskolenivå men ändå, för första gången börjar jag år två på ett program. Det är för mig en helt ny upplevelse med ett mål i sikte och en, inte utstakad, men ändå något så när förutbestämd väg att gå. Det känns härligt. Även om det handlar om utomhuspedagogik och jag gillar utomhus bara när det är på mina villkor. Som i går då familjen tog en långpromenad om 9 kilometer i "regnskurar" som blev mer ihållande. En fin promenad som jag hade bestämt mig för att gå.

Uppstarten går mjukt, nästan smeksamt med en eftermiddag i solen i Slottsskogen och sedan hem för att landa efter middagen och lite administrativt med en kopp chokladkaffe. På mina villkor som sagt. Och när vi går från samlingsplatsen upp till grillplatsen där i parken ska vi studenter plocka med oss något från naturen som representerar oss själva. Jag plockar inget och när det blir dags för mig att presentera mig säger jag bara kort;

Jag tänkte ta en fågel men det gick inte. En fågel representerar mig för den är fri. Och jag gillar när det är på mina villkor... och här hade jag kunnat fortsätta i all evighet att prata tror jag, för jag hade just en sån där damp-ticks-dag men så bollade jag över till min kurskamrat och knep käft helt enkelt. En stund.

Jag lever studentliv igen.
And aj lajk.

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken fin sak att välja tycker jag!! Fåglar reser långt, är fria och är ändå "bundna" till speciella platser dit de far ofta och boar etc...

Fru Vallmo sa...

Vilken fin uppgift! Skulle fundera vad jag skulle ha tagit. mmmh tror jag måste göra en promenad.
Kram på dig fina du!

Sv: Det är jätte enkelt att göra "plastgarn" man klipper bort handtagen av kassan och sedan är det bara klippa runt ungefär 1cm i bredan. (Hoppas du förstår)

Znogge sa...

Precis så skulle jag kunna svarat jag med. Gillar verkligen hur du förhöll dig till uppgiften. En uppgift som jag tyvärr tycker är både uttjatad och lite fånig... Sorry men så tycker jag.

Kram

Diana sa...

Coolt att du inte gjorde som de sa! Jag vill också ha saker på mina villkor, hade aldrig klarat av militären för jag hade suttit i arresten hela tiden. :)

Sahra sa...

Lite avis. Det är något visst med studentliv. Såg att en av mina gamla kurskamrater har fortsatt åt etnologin och det var jag också inne på ett tag.
Fri som en fågel.....Var inte det en låt i Rasmus på Luffen?
Kram finaste

Life's Silverlining and I sa...

Haha låter så skönt! Kram Nilla

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Nio km i regn låter inte som en höjdare - men är sällskapet bra funkar det :P

Queen of Kammebornia sa...

Lycka till! Vilken härlig bild på vägen som slingrar sig in i skogen :)

Mita sa...

Häftigt att vara fri som en fågel, det gillar jag. Bra sagt av dig,du har lite idéer..*L*..
Eran prommenad i hällande regn lät väl så där,men har man bestämt sig för en sak så har man,undrar vad familjen sa??
Kramen♥

Carolina sa...

Du skriver så förbannat bra :)

min tekopp sa...

Vilken härlig uppgift och vilken fin sak att välja, en fågel... Kram på dig!

fina frun sa...

Men det var ju ett jättebra svar!!

creando sa...

Du är så bra. Så bra.

dianasdrömmar sa...

Härligt, fri som en fågel det gillar jag kram Diana

Hemma på våran gata sa...

Låter som en härlig dag!:) promenera i regn e ju inte fullt så tokigt som först kan tyckas :)K
Kram