tisdag 18 september 2012

En glad historia.


På nåt sätt känner jag mig lite tom i dag. Planlöst försöker jag packa inför kommande kanothajk men kommer liksom av mig i min iver när det verkligen vräker ner, ena stöveln läcker och regnkläderna släpper igenom väta efter bara några minuter i ösregnet. Energin dog lite.

Samtidigt går det stadigt framåt med min bok och jag vet, det är på grund av den som mina känslor dippar. För det är ingen munter historia jag skriver. Full av sorgsna, ensamma känslor. Blir den här boken klar någon gång och det blir dags att skriva något annat får jag baske mig se till att det är en glad historia.
Även om jag inte riktigt är sån. Skriver helst om det som är lätt att gripa tag i. De där instängda, sorgsna känslorna som ingen riktigt ser. De.

Dessutom har jag redan en idé på en uppföljare till min bok som ännu inte är klar... så jag hålls nog kvar i de där känslorna ett bra tag till. Som det kan bli.
 

15 kommentarer:

Diana sa...

Går det inte att impregnera? Eller vänta... lyssna inte på mig, jag kan verkligen inte sånt här. Har inte ägt ett par stövlar sen jag var tio och senast jag låg i tält var jag tre år...

Sv: Rensa ogräs= luka :)

Hörni sa...

Usch då, hoppas regnet upphör och solen tittar fram inför hajken.

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag förstår dig - det är lätt att tappa lusten när det bara vräker ner!

Trillingnöten sa...

Wow. man blir verkligen paverkad av det man skriver och laser. sa jag forsta dig.kram

min tekopp sa...

Å det är så spännande att du skriver på en bok! Visst är det så att man påverkas enormt mycket av det där kreativa känslorna åt vilket håll de än går. När jag spelade teater i sommar, så spelade jag en väldigt utsatt kvinna och detta satte sig i kroppen på mig under tiden vi hade föreställningar, jag kände mig lite nere och utsatt. men efteråt, när allt var slut, var de som att alla de där negativa känslorna hade fått utlopp och förvsann helt ur mig kropp. Så efter denna sommar känner jag mig gladare och piggard än på länge. Vem vet, det kanske blir så för dig med när boken väl är skriven :-)

Kram

Sahra sa...

Då får du helt enkelt försöka uppväga det med lite gladare fritid. Kram

Carolina sa...

Jag tänker läsa den när den är klar.

Mita sa...

Inte dåligt att du har idéer till en uppföljare innan första boken är klar
Skitväder ni har, verkligen, så trist med tanke på hajken som kan bli hur underbar som helst bara vädret vill bli bättre..
Kramar**

dianasdrömmar sa...

Åhh, vad spännande med din bok kram Diana

Znogge sa...

Hoppas det löser sig med klädfrågan. För att bli blöt tar definitivt på humöret om det är dåligt väder.

Lycka till med bokskrivandet. En del processer är inte glada hela tiden...

Krma

creando sa...

Hade jag skrivit en roman så är jag rätt säker på att berättelsen hade blivit rätt dyster också. Är en dystergök i grunden...
Lycka till med hajken. Det kommer att bli toppen, men jag hoppas på torrt väder :)

Ama de casa sa...

Hoppas vädret fixar till sig innan ni ger er av!

Carina Sjölund sa...

Hoppas vädret vänder innan ni ger er av :)
Ha det gott!
Kramen goa bloggvän♥

Västgötskan sa...

Även om det kan "sluka" en, tror jag det är bättre att skriva om det som känns rätt och man verkligen vill berätta. Historien blir bättre då. ♥

Kram M

Joanna Björkqvist sa...

Ska bli spännande när boken blir klar - jag vill GÄRNA läsa den. Hoppas bara inte den är FÖR sorglig eller hemsk...

Fredagskram!