lördag 29 september 2012

Det blir roligare så.


Så där ja.
Då avrundar jag ännu en vecka med utomhuspedagogik och förfasas en smula över hur fort det går. Jag hade noll förväntningar, snarare lite mild tveksamhet inför kursen, men har verkligen fått uppleva programmets hittills roligaste och mest givande kurs. Den har verkligen stärkt tron på mig själv ännu mer samt fått mig att inse vad mycket roligt man kan göra i naturen med förhållandevis enkla medel. Och det är sant det där med att det inte finns något dåligt väder. Det finns bara dåliga kläder och uselt humör. Med bra kläder och glatt humör minns man inte ens att det regnat (eller haglat) som det gjorde på oss under hajken till exempel.

Snart är det dags att gå ut på praktik igen, vilket också ska bli fasligt roligt. Vi har en rad uppgifter som ska genomföras, bland annat utomhuspedagogiskt relaterade och jag har redan en tanke på ett litet projekt jag vill starta.

Och det där med vårterminens ämnesval... det ska vi om möjligt också nosa vid, planera och leda. Och då var vi ju där igen. Med mitt val och omval och önskan att göra rätt en gång för alla. Välja det jag vill utan att kroppsligt tveka - för jag klarar mer än min reumatism ibland vill få mig att tro.

I veckan kom beskedet jag väntat på. Jag ska läsa Idrott och hälsa i vår och hela jag bubblar över av sådan energi att jag plockar fler och fler poäng till min silvermagister av bara farten - redan nu. Nu har jag simmat två kilometer två dagar på raken. En gång solo och en gång med min bästa kurskamrat som också ska läsa till idrottslärare. Men eftersom vi är en trio som gärna vill hålla ihop har jag/vi väntat med att skriva upp dessa tre poäng som två kilometer genererat tills vi alla tre kan simma "långdistansen" tillsammans. Det blir roligare så.

Kvar att göra för mig i jakten på silvermagistern är bland annat djupdyk från ytan och från kanten ex antal gånger, dyk från en meter och dyk från men meter med ansats, klädsim en kilometer och ryggsim en kilometer. A peace of cake liksom. Allt utom djupdykningen som jag måste träna mer på. Kommer kanske två meter ner och sen tar det stopp. Mitt främsta problem är att jag blåser ut all luft på en gång...

Men det gör ingenting. För nu är jag en lycklig student som dessutom blivit peppad och motiverad att så småningom läsa en magister... så som samtliga lärare i kursen just nu håller på med. Nåja, en sak i taget.
 

12 kommentarer:

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Vad fina insikter du har kommit fram till gällande friluftspedagogik! :) Och det där med "inget dåligt väder" är ju så sant, men det är så klyschigt att man knappt vågar säga det längre för då kanske man åker på en smäll .. :D

Carolina sa...

Du låter verkligen lycklig i texten :)

Fina Frun sa...

vilken härlig energi du har! Det känns verkligen som du har hittat rätt!

Mita sa...

Vilken energi och glädje du förmedlar,hoppas det fortsätter så.
Tur det inte är jag som måste utföra dessa dykningar,hehe...det skulle jag aldrig klara hur mycket jag ändå skulle ha det som målbild..
Kram och ha en fin helg♥

Ama de casa sa...

Vilket roligt besked att få - grattis!
:-)

Västgötskan sa...

Vilka härliga nyheter! Blir så glad för din skull! Du kommer klara det galant!!! :-))

Kram M

Malin sa...

Vad härligt att det blir som du vill! Tänk vad terminerna kommer flyga fram nu, snart kommer du stå där och det är sommar igen och du kan se tillbaka, se tillbaka och njuta av att du fixat ytterligare ett år!
Kram

Znogge sa...

Så skönt att det gick att byta igen! Men nu får du stå fast vid detta ;-)

Kram

Milla sa...

Åh, vad glad jag blir för din skull! Att du fick göra om valet! Med din posititva energi så kommer du att ha görkul jö!! Härligt! Njut av helgen och mys o må gott, kramar Milla.

Diana sa...

Vad skoj att allt går din väg! Snart så står du där med din drömutbildning!

Trillingnöten sa...

Grattis till detta!! Låter fantastiskt roligt!

Sus sa...

HJÄLP...vilken ENERG!

Det är dags att sätta en generator på dej, tänk vad mycket hushållsel ni sparar ;)))

Kraaaam