söndag 23 september 2012

Allt som sker har en mening.


Okej, här har ni flickan som ibland vet vad hon vill med sådan kraft att hjärtat slår volter i bröstet. Men som hatar att fatta beslut.

Här har ni en ambivalent flicka som gillar att vara spontan eftersom bara nuet kan ge sanningens svar på vad som är hållbart i längden. Tyvärr går det inte alltid att fatta beslut i sista sekund. Och det försvårar det hela.

Här har ni en flicka som blir rädd och osäker innan beslutet är fattat. Det kallas visst beslutsångest och påverkar hela mig och min omgivning. När väl beslutet (rätt eller fel) är fattat lägrar sig en trygghet och drivkraft som lika snabbt kan förbytas mot tvivel och ännu mer ångest. Gjorde jag rätt?

Nää!

Här har ni en flicka som är expert på att ompröva sina beslut och visualisera sig själv i olika situationer (som förstås aldrig blir såna i verkligheten, men ändå). Att ha chansen att ändra sig. Är det bästa.

Sen känns allt plötsligt så fel igen. Och jag vill ändra tillbaka.
Och först då kommer allt att kännas helt rätt. Roligt rätt. I sista sekund rätt, för sån är jag. Spontan. Eftersom bara nuet kan ge sanningens svar på vad som är hållbart i längden.

Om jag bara håller mina tummar riktigt hårt kanske jag får lov att ändra tillbaka till mitt primärval... Om bara jag visste hur det blir i dag redan.

Då kan jag landa.
I rätt eller i fel.
Jädrans ambivalens.
Jädrans reumatism som lurar mig att bli rädd och tveksam. Att ompröva och välja bort idrott och hälsa till förmån för bild... och sedan ångra sig efter sim- och livräddningen och en alldeles underbar hajk. Jag vill tillbaka till idrott och hälsa. Att utmana mig själv och se mig lyckas med sådant jag trodde var en omöjlighet. Att se mig själv växa och omfamnas i min egen kram; jag grejar det, jag kan! Och sedan osäkerheten att inte få byta tillbaka. Till en kurs där jag vet att min självkänsla skulle få riktigt starka rötter...

Som jag hoppas att det blir rätt där jag landar.

Frågan bollad vidare till Lärarutbildningsnämnden. Låter allvarligt. Shit.
Hoppas att det blir rätt där jag landar. Att jag landar där jag vill. Och landar jag där jag är nu hoppas jag att jag kan ta det också. Och att det blir rätt.

Allt som sker har en mening.
Och allt som har en mening sker.
 

17 kommentarer:

Znogge sa...

Jag känner igen mig en hel del i det här. Hoppas det ordnar sig och att nämnden inte sätter käppar i hjulet.

Annars får du tänka så att de faktiskt kan finnas två alternativ som är lika bra. Olika men bra.

Kram

Life's Silverlining and I sa...

Jag hoppas det ordnar sig, jag tänker som du, det sker med mening. Jag är i en liknande situation som du nu och väntar bara på hur det ska landa, och hoppas det blir rätt. I slutänden blir det nog rätt! Stor kram Nilla

Diana sa...

Hoppas att allt löser sig till det bästa för dig! Kram

Ama de casa sa...

Livet är fullt av beslut... Hoppas du hittar rätt!
:-)

Milla sa...

Hoppas att bollen rullar din väg :)
Ha en fin söndag. Kul att hajken blev en så rolig upplevelse =D
Kram

Mita sa...

Ja usch ja, inte lätt att veta om man väljer rätt förräns lite senare,har man otur så går det inte att ändra. Men jag hoppas det kommer gå bra för dig.
Det är klart din reumatism spökar till det för dig emellanåt,men du verkar hantera det bra i alla fall.
Kramizar till dig♥

finafrun sa...

Det kommer bli rätt till slut :)

Hörni sa...

Det är verkligen inte lätt att veta vad man vill. Hoppas det löser sig! Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det känns helt klart igen, och det är verkligen krävande att inte kunna känna sig helt säker på sitt beslut.

Hoppas att det ordnar sig för dig!

Malin sa...

Ja, usch alla dessa beslut vi måste fatta under livets gång, det är inte lätt. Men känner jag dig rätt så kommer du landa där du vill. Till slut.
Underbar bild förresten!
Kram

Malin - Stjärnflocka sa...

Så fin du är med det där leendet och den beslutsamma blicken som ser ut att kunna flytta berg! :) Klart det blir bra till slut!

min tekopp sa...

Jag tänker precis så, att allt som sker har en mening! Kram på dig du fina!

dianasdrömmar sa...

Klokt allt har en mening i slutändan kramar Diana

cecce sa...

Hm...tror du gör rätt i att satsa på det du tycker är kul och utmanade. Det du i hjärtat vill! Tänk inte så mycket:-) Du klarar det!!

Kramar cecce

Bara Sara sa...

Och samtidigt som man vill fatta sina egna beslut önskar man liksom lite att nån ska klappa en på axeln och fatta besluten åt en.. Håller tummarna för att du hittar din väg!!

Camilla sa...

Mycket kloka ord där på slutet.
Man ska nog tänka på dom orden lite oftare.
Kram!

creando sa...

Jag hoppas verkligen att du landar precis där du ska. Precis där du ska just, precis nu! :)