tisdag 14 augusti 2012

Närma sig med stormsteg.Terminsstarten närmar sig med stormsteg och det känns inte riktigt som om jag hänger med. Fast ändå på något konstigt vis. Motivationen är inte på topp alls. Snarare ligger den och skaver i skorna i var-sak-har-sin-tid-anda. Och när den tredje september varit och passerat vet jag att jag med största sannolikhet är fast med mina hundra procent, max igen. Ostoppbar. Fast i studierna och min envishet. Hundra miljarder tusen bollar i luften samtidigt.

Till dess vill jag njuta av att jobba. Av att träna, vara familjär och av att fika med vänner. Av att förbereda mig med att läsa lite kurslitteratur och liksom kicka igång motivationen på något sätt, lite försiktigt och kanske hinna läsa klart min skönlitterära bok as well. Av såna saker.
 

22 kommentarer:

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Underbart underbart, med ett sånt ämne skulle jag se fram emot terminstarten med glädje!! Jag skrev förresten min kand. uppsats om "naturen som pedagogiskt hjälpmedel" då jag studerade pedagogig, skulle gärna utveckla det mera och gå djupare in på just friluftslivets pedagogik!

Här började skolorna idag btw, känner mej nästan chockad över att vara igång igen. Tog emot en gäng underbara nya barn idag! :)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Motivationen kan inte alltid vara på topp - men den kommer tillbaka :)

Znogge sa...

Lite mjukstart eller en försiktig övergång? Det är sällan fel men sedan när man väl är där så är jag övertygad om att du kommer att satsa 110% minst!

Kram

Queen of Kammebornia sa...

Ta det lugnt och sköt om dig!

Diana sa...

Känner jag dig rätt så är du heltaggad på plugg efter första dagen. :)

Trillingnöten sa...

Men eller hur...man får ta det som det kommer. När väl dagen är där, då brukar det kännas ganska bra. I alla fall EFTER första dagen :)

Life's Silverlining and I sa...

Bra med mjukstart! Man kommer in idet med buller och bång tids nog ändå! Kram Nilla

Västgötskan sa...

Oj oj. Är det bäst att vi bokar in en fikatid nu då?
Eller är det nyttigt för dig att vi tar det efter 3 sep så jag tvingar dig att slita bort dig från studierna lite? ;-)

Kram M

Hörni sa...

Ja, det blir nog full fart skulle jag tro. :)

Bara Sara sa...

Terminsstart. Jobbstart.. Sommaren slut - blandade känslor av alla slag!

Ama de casa sa...

Ta det lite lugnt nu på upploppet, du är snabbstartad sen :-)

Cathrine ab imo pectore sa...

Äntligen kan jag uppdatera mig vad som hänt på din blogg! Bott ute i en stuga utan täckning! Hemskt!;-)Men nu är jag här igen!:-)
Vet precis hur du känner dig! Jobbigt när motivationen inte riktigt infinner sig! Men du ska se att det kommer! Ta hand om dig!

fina frun sa...

Vi ser inte heller fram emot terminstart. Någon gång ja, men inte NU! Det har gått för fort!

Sus sa...

Gör som du gör!
Allt du nånsin kan när det bjuds och sen rakt in i allt det där andra...150&-iga ;)

GO 4 it!!

Kraaaaaam

Jess sa...

Låter som ett roligt ämne att läsa!

Min plats i solen sa...

Jag minns känslan från min egen studietid och du har så rätt - var sak har sin tid. Njut av nuet och sedan när du sitter där första dagen och surrar med alla dina kursare kommer studiemotivationen vara på max igen och du kommer att kasta dig huvudstupa in i det nya äventyret som kommer vara ännu en termin. Ännu en termin av den där härliga känslan av att lära sig något nytt varje dag. :)

Kram Lotta

cecce sa...

Det är alltid värst innan man kommer igång. Förstår känslan:-)
Har själv jobbat i tre dagar nu och lääängtar tills fredag. Hm...känner mig redan trött. Illa:-)

Kramar!

Mita sa...

Du är nog speedad när det är dags,ungefär som en galopphäst som står och trampar innan starten..*L*..
Kramiz**

Anna Granström sa...

Älskar det där med att "njuta av att jobba". Underbart! Hoppas du får fina dagar innan terminen startar, som kommer bli kalas den med!

dianasdrömmar sa...

Saknar också motivation vill bara vara ledig..kram Diana

Diana sa...

Du har valt en väldigt dum tid att vara frånvarande i bloggen, nu missar du ju min kaninchock! :)

Diana sa...

Sv: Det blir ingen kanin för oss, de skräpar ner för mycket! :)