fredag 31 augusti 2012

Jag vet en del av det jag inte kan förstå.Jahapp.
Inte förrän bollen är riktigt i rullning tar jag mig tid att känna efter och stanna upp. Just mitt i all turbulens fungerar min hjärna logiskt och trovärdigt. Där tar jag reda på vad jag verkligen vill och vad jag är beredd att offra för just det. Väga för och emot.

Mitt i allt och däremellan söker jag fortfarande efter mig själv men nu i trygg förvissning om att jag har alla de människor jag behöver omkring mig. Just i detta nu. En man som förstår mig när inte ens jag själv vet vad som rör sig i min hjärna. Han vet att jag måste gå en viss väg och han låter mig... För han, liksom jag vet att hindras man från att gå den vägen när man borde måste man gå den vägen en annan gång fastän det egentligen inte passar just då.

Hur som.

Tydligen måste jag försätta mig själv i svåra, kniviga situationer för att liksom få möjlighet att stanna upp (konstigt nog eftersom stanna i sammanhanget just är totalt hopplöst. Köra på i full fart är snarare mer korrekt). Och när jag känner att jag har tillåtelse att gå den där vägen jag borde ha fått gå för länge sen kan jag också sakta in och knyta skorna längs vägen. Vila benen lite.

Den här sommaren har varit den bästa i mitt liv. Och den allra värsta. I alla sammanhang. Jag fann min allra bästa vän och tvillingsjäl. Någon som är precis, precis som jag så det nästan är skrämmande. Det räcker att jag tittar på honom så vet jag vad han kommer att tänka och sedan också säga. Utan och innan. En sån bästa vän.

Den här sommaren erbjöd också att ögon öppnades för det som inte kändes bra och bollen sattes i rullning med all turbulens och alla känslor som det innebar. Mitt i all lycka bodde också all sorg men jag fick tid att reda ut härvan i hjärnan som jag inte riktigt själv förstår och chansen att sortera känslorna i olika fack där de hör hemma.

Glad och trygg i förvissningen om att jag har det bästa jag kan ha. Jag vet en del av det jag inte kan förstå.

16 kommentarer:

Hörni sa...

Ibland måste man bara följa sitt hjärta även om det kan vara otroligt jobbigt för alla inblandade.

Hörni sa...

Glömde säga att jag är glad för din skull, att du vet att du har det bästa du kan ha. :)

Sv: Ja, visst är de underbara! Tack vare dem man orkar varje dag. :)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det är härligt och känna att man har det bästa :)

Mita sa...

Det är mycket tankar som rör sig i ditt huvud,ett virrvarr kan tyckas, men huvudsaken du är tillfreds och vet vad du gör och vad som ska göras. Så skönt också att ha en sån förstående man, det är sannerligen guld värt♥
Kram vännen♥

Västgötskan sa...

Vad härligt att ha träffat en sån vän! ♥ Hoppas du kommer underfund med allt du behöver.

PS. Och så får jag lite dåligt samvete att vi inte har tagit oss tid att träffas än... :-(

Kram M

Diana sa...

Låt det ta den tiden som det behövs för att sortera dina tankar, stora beslut ska inte tas i en hast.

Ama de casa sa...

Hoppas att allt reder ut sig!

creando sa...

Så fint att du vet och mår gott i det som är. Så fint du uttrycker det dessutom. Jag tycker om dina ord :)

Svorskan sa...

Så otroligt vackert skrivit. Och vägen till självinsikt och lycka är att våga ta för sig det som är jobbigt utan att gräva ner sig i det. Vi skapar alla vår egen lycka, det handlar om hur vi hanterar livet och hur vi väljer att tänka. STOR KRAM!

Queen of Kammebornia sa...

Det är svårt att veta vilka vägar man ska gå ibland. Men som en klok kvinna sa till mig en gång: Du har inget val om du ska följa ditt hjärta.
http://queenofkammebornia.se/2012/june/du-har-en-fri-vilja-men-du-har-inget-val.html

Kram och styrka till dig!

Znogge sa...

Vissa processer tar tid men man måste igenom dem. Även om det inte är så lätt. Men det bruka bli bra när man väl hittat rätt och gjort upp med en del saker.

Kram

Bara Sara sa...

Va fint du skriver om det som är svårt och som rör upp din värld i stort och smått. Kram

Nettan sa...

Kloka kvinna, du gör ju helt rätt och följer ditt hjärta och vad din hjärna talar om för dig!
Ta ett steg i taget och upp med hakan!

Kramar

Nettan

dianasdrommar sa...

Åhh, mycket känslor och tankar, men skönt att du hittar vägen kram Diana

Camilla sa...

Som sagt...stora beslut ska inte fattas fort.
Förstår att du har en massa att tänka på.
Hoppas att allt reder ut sig och att alla inblandade får det bäst!
Kram!

min tekopp sa...

Vilken vacker text, jag hoppas verkligen att du snart landar i allt som ska bli och att det blir bra för er alla. Kramar