måndag 16 juli 2012

Bara en tillfällig dröm.


Vardagslunket. Ekorrhjulet.

Åter ord som passar helt adekvat här hemma. Min korta respit på två veckor tar slut i dag. I morgon äntrar jag och barnen det sommaröppna fritidshemmet ett stenkast bort. Och jag borde verkligen plugga! Två veckor off från sommarkurserna har gjort mig hopplöst lat. Funderar på att köra huvudet i sanden och spela dum. Eller hur man väljer att se på det. Det kan ju också vara klokt att vila från studier under sommaren och klampa in i höstens studier full av lust och motivation. Min envishet verkar bortblåst. Att ta sig ledigt i två veckor och verkligen utnyttja dem till att vara just ledig är inget jag är van vid. Jag som annars blåser på i ungefär 120% fördelat på veckans sju dagar. Aldrig riktigt helt ledig. Det här blev som en chock. Å andra sidan vore jag korkad om jag bara sumpar sommarkurserna helt utan ansträngning. Bara för att livet är ljuvt och det vaggar mig skönt i något som faktiskt bara är en tillfällig dröm. Men...

Jag har hunnit läsa skönlitterärt!
Bara en sån sak.
Och det är som om jag inte riktigt är beredd att ge upp det ännu.

I går var vi dessutom ett gäng som gick och såg Ice Age 4 - så riktigt kulturell har jag hunnit vara på kort tid. Det är det ljuva livet. En karamell som är söt och precis lagom seg att suga på. Den är inte slut än.

Den är inte slut än.
Jag vill inte.

16 kommentarer:

Diana sa...

Kulturell, böcker och ice age. Haha! :) Fast Ice Age är häftig, stackars ekorre.
Gör det du känner för, det viktigaste är ju att du klarar dina "riktiga" studier. (bara csn inte börjar bråka)

Diana sa...

Sv: Okej, men då är det ju lugnt! Satsa på kaninfarmen nu tycker jag! :) :)

Znogge sa...

Alla behöver lite ledig tid och det gäller dig med. Annars orkar man inte.

Kram

Diana sa...

Sv: Det behövs nytt blod va? För nu är alla släkt med alla eller?

Anna Granström sa...

Vad läste du för bok? Älskar böcker, som du vet. Ska passa på att läsa ännu mer innan bebisen kommer. Har en känsla av att jag får lägga det på is ett tag då...

Sahra sa...

Två veckor är inte mycket när man resten av årets veckor kör ett sånt tempo som du gör. Jag har lätt ångest över att bara ha två veckor (åtta dagar kvar) es resten av året går liksom i 200 knyck. Kram

Mita sa...

Ja dom två veckorna var välbehövliga för dig. Man behöver komma i från och koppla bort det vardagliga slitet.
Hoppas du får lite mer tid att suga på karamellen..*L*..
Kramen♥

Anna Granström sa...

Ang. din bok - vad roligt! Hur långt har du kommit? Ser verkligen fram emot att läsa! Eftersom det typ är omöjligt att bli utgiven på de stora förlagen nu om man inte är känd på ett eller annat sätt - glöm inte att Egenutgivarna finns med massor med bra tips. Fast jag hoppas såklart att du blir utgiven! (Man har ungefär 1 chans på 5000). Jag ger ju ut på min farsas lilla förlag, mycket spännande.

Hörni sa...

De där två veckorna var du värd efter allt slit. Skönt att du verkligen kunde koppla bort allt och bara vara ledig! :)

Milla sa...

Var filmen bra? Det går nog som du skriver att suga på karamellen ett tag till. Om inte annat så brukar det finnas fler i skålen :)
Kram

Ama de casa sa...

Helt rätt att ta riktig semester! Du är snart igång igen.

Ice Age 4 skulle jag också vilja se :-D

Sus sa...

Ha haaa...
Tittade du på Ice Age så fick du ju iallafall sällskap i din borta-från-vettkänsla ;)))

Klart att DU också har MER än RÄTT till LEDIGHET!!! Hör DU???

Du tar igen, du fixar till!!!
Kunskap går ALLTID att skaffa och "ta igen"!!

Kraaaam in i höstterminsdimman :)

Sus sa...

Ha haaa...
Tittade du på Ice Age så fick du ju iallafall sällskap i din borta-från-vettkänsla ;)))

Klart att DU också har MER än RÄTT till LEDIGHET!!! Hör DU???

Du tar igen, du fixar till!!!
Kunskap går ALLTID att skaffa och "ta igen"!!

Kraaaam in i höstterminsdimman :)

Carina Sjölund sa...

Klart du ska ta lite semster. Det behöver vi alla för att ladda batterierna :)

Dessa filmer är bara för tokiga :)
Ha en fin dag!
Kramen rara du♥

dianasdrömmar sa...

Mysigt :) kram Diana

Västgötskan sa...

Jag förstår dig! Det är oerhört lätt att bli "lat" (avslappnad) ;-) när man är ledig.

Men två veckor är jäkligt kort. Bättre än inget förstås, men behöver man inte åtminstone 3-4 för att verkligen vila upp sig?

Kram M!