söndag 22 juli 2012

Baksidetext.

Pyret är femton år och alldeles jätteung.
Hon är en ensamsjäl utan hemmahamn.
Hennes pappa har stuckit och i fängelset bakom lås och bom sitter hennes mamma. Då hjälper det inte om ordet förlåt viskas om och om igen genom ett kallt telefonnät många mil långt. Förlåt hjälper inte och kan inte ta bort det onda som Pyret känner. Förlåt är ett ord som faller platt.

Pyret bestämmer sig för att aldrig mer förlåta. För det spelar ändå ingen roll. Ingenting blir någonsin som man har tänkt sig.Vid det klamrar hon sig fast och skapar det liv hon nu är ämnad att leva. Fri, ung, glad, gränslös - men med ett ok av någon annans dumma dumhet över sina späda axlar. Och hennes rygg blir krum.

Bara stjärnorna lyser är en bok för unga vuxna fylld med starka känslor av hopp och förtvivlan, glädje och sorg, svek och stark, stark kärlek.

Ja, eller nåt sånt. Boken är inte klar än. Nu på 207 sidor Courier New 2.0 radavstånd. 203 791 tecken utan blanksteg. Och fortfarande några känslor kort. Jag går igenom boken nu. Det vore fel att säga att jag korrekturläser den ännu, för så långt har jag inte kommit. Men jag läser och fyller i, skriver till eller tar bort.

Sen är det ju det där med utgivningen. Att inte hysa någon förhoppning alls. Det är sant det som Anna Granström skriver; att det i princip gäller att vara känd för att få ge ut en bok, inte ge ut en bok och sen bli känd. Ungefär 1 på 5000 är chansen att bli utgiven på ett av de större förlagen.

Så finns ju möjligheten att ge ut boken helt själv. Men då blir det genast en kostnadsfråga.

Men först och främst handlar det naturligtvis att skriva en bok jag är riktigt, riktigt stolt över (och tror på) och som jag försiktigt låter andra läsa för att sedan besluta mig om vilken väg jag ska gå. Så får vi se sen.
 

23 kommentarer:

Ama de casa sa...

Spännande! Jag hoppas du är precis den där EN av femtusen :-)

Västgötskan sa...

Märkligt det där med att alla möjliga B- och C-kändisar får släppa böckar som är helknepiga, medan man måste kämpa hårt i konkurresen som "okänd" och duktig författare.

Kämpa på, fina S. Du kommer säkert klara det! ♥

Kram!

Znogge sa...

Men en ska vara just den personen och kanske är det just du!

Kram

Henrik Olsson sa...

Åh, vad häftigt!

Den låter helt klart läsvärd!

Det finns många företag som gärna hjälper dig att ge ut boken (visserligen kostar det i vissa fall), men säljer den bra så tror jag att du slipper betala!

Annars kan du testa att låta eventuella sponsorer läsa den och erbjuda dem en bannerliknande bild i slutet av boken mot en mindre avgift! :)

Diana sa...

Visst är bokbranschen en tuff värld, jag hörde något om att det är väldigt få böcker som bokförlagen tjänar några pengar på. Men man kan ju ge ut en bok för att det är en dröm, det skulle vara mitt mål... Bara för att ha en bok i bokhyllan och kunna säga att det är min egen. :)

Sv: Young Victoria var bra den med!

fina frun sa...

Håller tummarna för dig!
Annars är VULKAN ett bra alternativ!

Lycka till/Fina Frun

Fru Vallmo sa...

Så kul och spännande och du kan verkligen vara stolt! Håller tummarna för dig, jag med!
Ute

Carina Sjölund sa...

Håller tummarna för dig vännen :)
Söndagskramen♥

creando sa...

Själv blir jag liksom fast direkt i det du ger oss här.... En bok som hade slukat mig tror jag. Kör på! Jag känner i varje fiber att det går vägen!

Kramar Kicki

Carolina sa...

Som jag ofta skriver- du skriver så bra :)
Jag tror på dig :)

Cathrine ab imo pectore sa...

Åh, rysning!! Håller alla tummar att din bok blir utgiven! Vill läsa, bokmal och svensklärare som jag är!!:-) Lycka till!

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Heja heja, jag håller tummarna att DU får ge ut din bok! Lycka till!!

Browneyedgirl sa...

Håller tummarna =) bär själv på en dröm om att få släppa bok. Kram till dig

Camilla sa...

Spännande. Jag ska hålla tummarna för dig.
Kram!

Henrik Olsson sa...

Sv: Ja, det kan bli en liten utmaning :)

AnnaPanna sa...

Vilken tjej du är!! Jag vill läsa mera jue! Ja, bara att skriva en bok är ju stort. Tror att den kommer komma ut på ett eller annat sätt! Skam den som ger sig. Skicka runt den till förlagen!!! KRam

Anna Granström sa...

Måste dock säga att man fastnar för din baksidetext DIREKT. En bok jag helt klart vill läsa. Oavsett hur den kommer ges ut. Jag hoppas såklart den blir antagen, men man får inte ge upp och tänka att den är dålig om man blir refuserad... Vilket den kanske såklart inte blir! Den verkar lovande!

Jag tycker att baksidetexten är helt perfekt. Jag tänkte bara lite på titeln (om man får kommentera den?) No hard feelings och den är jättefin, men jag tycker att den påminner jättemycket om en annan roman för unga vuxna - I taket lyser stjärnorna. Jag skulle gilla den mer om den var helt egen liksom - med tanke på att genrén är densamma menar jag. Hoppas du inte tar illa vid dig, menar inget illa :)

Hejaheja, ser fram emot den!

Hemma på våran gata sa...

Åh Gud så spännande:)! Jag blev nyfiken direkt på vilken bra bok det kommer bli. Stort lycka till vännen kommer gå kanoners:))!
Kram

Sus sa...

Jag vågar faktiskt TRO på ALLVAR att en bok - din bok med Det innehållet kommer att vinna. Vinna något förlag som vill satsa på just dina djupa verkliga Ord!

Tro!
Våga!
Vinn!

Kraaaaaaaam

(jag vill läsa ALLT, jue;)

Trillingnöten sa...

Wow! Jag är så imponerad! Bra jobbat!

Hörni sa...

Helt fantastisk baksidetext och jag tvivlar inte på att hela boken är lika bra. Det är synd och skam om den inte blir utgiven!

Mita sa...

Jag säger bara lycka till och skriv nu klart boken. Helt klart läsvärd verkar den om man läser bakside texten. Visst, det är inte bara att ge ut en bok.Det krävs nog en hel del blod svett och tårar,men även glädje..
Så lycka till tjejen..
Kramiz♥

Nettan sa...

Så spännande din bok låter, vill definitivt veta mer om Pyret... och samtidigt stoppar jag mina skrivarambitioner längre ner i väskan i garderoben, jag vill men jag vet inte om jag vågar! Kram till dig!