söndag 13 maj 2012

Lyckan.

Ibland drabbar den mig med full kraft.
Lyckan.
Lyckan över att jag just nu lever det liv jag vill leva. Med tusen bollar i luften, snabbt tempo, höga - fast inte ouppnåeliga krav, utveckling, barn, spänning och sociala möten. Så som jag vill ha det så när som på en dröm hit eller dit som inte är uppfylld. Än.

Sen vill jag självklart ibland bara stanna upp, låta tiden seggå och unna mig själv en härlig sovmorgon. Samla energi helt enkelt. Konstigt vore det annars. Just nu önskar jag mig ett sommarlov till exempel. Jag jobbar gärna hela sommaren bara jag får ledigt från studierna. Det hade varit skönt. Nu blir det ju tyvärr inte så. Vill det sig riktigt blir det till och med så att jag studerar på heltid (distans) och jobbar heltid över sommaren. Skönt då att sommaren i sig innebär mer energi. Den får man liksom av bara farten.

Men två år går fort, som sagt. Två "sommarlov" kvar.
Och sen kan jag som de flesta andra njuta av fyra veckors semester.

18 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Härligt! Uppfriskande att läsa tycker jag! :) och de här åren kommer att gå snabbt, jag lovar!

Znogge sa...

Förstår din känsla men bättre så än hur sonen har det. Han blev lurad på jobbet och kom inte in på sommarkursen. Har sökt fler jobb men i princip allt är tillsatt så här sent. Kris minst sagt alltså...

Kram

Husfrun sa...

Znogge; ja, i det läget är det absolut bättre på mitt sätt. Hoppas det löser sig för sonen.

Diana sa...

Oj, men varför både studier och jobb? Om du har fått jobb behöver du väl inte plugga för pengarnas skull. Eller?
Förra året hade jag mitt livs första sommarsemester, tre veckor. I år slår jag på stort och tar nästan sex veckor... men det är tack vare vårt schema som vi har, nästa år kommer det säkert inte vara lika lyxigt. :)

Milla sa...

Den känslan är oslagbar! Njut och klappa den goa kaninungen från mig för det var nog det gulligaste jag har sett :)
Kram

Ama de casa sa...

Oj... Jag blir lite matt bara av att läsa om allt du har för dig. Jag har varit där, men nu kan uppdraget "att gå på posten" kännas lite jobbigt ;-)

Milla sa...

Den känslan är oslagbar! Njut och klappa den goa kaninungen från mig för det var nog det gulligaste jag har sett :)
Kram

Diana sa...

Sv: Åh vad surt! Jag minns det från batmans studietid, pyttelite csn i slutet av terminen plus en månads innestående.

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Känslan av att vara tillfredsställd med allt slår det mesta. Att känna flyt i vardagen :)

Och du är inte ensam om att längta efter sommarlov! ;)

Västgötskan sa...

Ja, ibland vill man ha mycket att göra. Ibland betydligt mindre. Tyvärr är det svårt att påverka det där själv (alltid). Man får försöka hitta en balans.

Och du kommer vara sååå nöjd när du är färdigutbildad sen, tror jag! :-)

Kram!

creando sa...

Härligt, upplyftande, glatt inlägg! Ha den bästa söndagen!

Kramar Kicki

Ama de casa sa...

sv: Kollade med Anders. Han hade varken lust att sno nån klänning eller häst. Trist!
;-)

Carina Sjölund sa...

Dessa två år kommer gå med en rasande fart ska du se :)
Sedan väntar jobb och härlig sommar semester för dig oxå :))
Kramen på dig♥

cecce sa...

Du kommer klara det!! Men jag förstår du behöver vilan...

SV: Haha...drömmar klarar man sig långt på. Tänk om man kunde det? Springa sina löpturer i drömmarna:-)

Kramar!

Mita sa...

Toppen,två år sen är du där. Hoppas det kommer knalla på klockrent...
Kramen*

Mia systeryster sa...

2 år går snabbt, men bränn inte ut sig under tiden;)
Tur du har ändå som har fått jobb!
Kram

Joanna Björkqvist sa...

Två år dansar förbi som en älva på en äng!

Men nog ska du ha mer än fyr veckors semester om året sen...? Det tycker jag!

Kram!

dianasdrommar sa...

Du kommer att klara det galant, viljan och energin har du...kram Diana