lördag 17 mars 2012

Träna hemma.


Jaha. Alla ni där ute som kör någon form av hemmaträning. Hur gör man? Jag vill bli lite så där lagom fit, inget extraordinärt. Men kanske få bort överskottshuden efter tre graviditeter - går det ens? Tighta till mig liksom. Vara en snygg mamma.

Powerwalks, stavgång, motionssimning (när ska jag hinna?), ridning, sit-ups, hantlar och... tja, allt vad det heter.
Nu är snart äntligen äntligen mina leder bra för den här gången. Men dumma mig som inte sköter medicineringen. När tabletterna tog slut kom snåljåpen fram så jag har inte hämtat ut fler från apoteket. Därav ett segdraget skov med ännu svullna och lite onda leder. Dock inget som jag inte kan leva med. Det går att gå nästintill obehindrat. Så nu kör vi!

Tips och idéer om hur jag lägger upp det?

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ojoj! Dont get me started :)
Jag har massor med tips! Faktiskt :) Jag tränar endast hemma just nu.
Om du tror att du skulle hinna ut på powerwalks ofta är det ju bra, om inte, så är det skönt att ha nån slags konditionsmaskin som löpband, crosstrainer eller motionscykel.
Jag har också följt Bodyrock.tv som har massor med bra övningar för kroppen. De flesta med bara kroppstyngden är tidigare workouts från tyup 2010. Kolla de...de nyare måste man ofta ha nån slags sandbag etc...
Lite hantlar skadar inte.
Man kan köra lite upplägg:
10 min uppvärmning/cardio
övning för mage
övningar för ben
övning för arm
10 min cardio
övning mage
övning ben
övning arm
övning mage
övning ben
övning arm
Alla övningar 15 gånger 2 gånger...
Finns massor :)

Diana sa...

Själv kör jag dagligen en situp från sängen och sen en knäböj ner i soffan. ;)

dianasdrommar sa...

Powerwalks är det enda jag hinner med kram och ha en mysig kväll!Diana

creando sa...

He, he, he, jag borde verkligen inte ge råd här. Har varje byrålåda full med filmer och allehanda träningsredskap. Men det visar sig att man måste använda dem för att bli vältränad. :)

Men om jag ändå ska tipsa om en video som är bra, eller två olika finns det nog, så är det Blossoms poweryoga. De är riktigt bra träning tycker jag.

Lycka till!
Kramar Kicki

fina frun sa...

Jag varierar och motionerar så det passar vardagen. klämmer in en cykeltur, pw, simtur, yoga lite här och där. Tennis och badminton blir det också.
Nu låter det som jag är värsta sportfreaken, men en pw kan ju betyda shoppingrunda, simning lek med barnen... osv

Malin sa...

Vad är träning för något....? Och du ÄR en snygg mamma!!
Kram

oumberligating sa...

Är det någon som tränar hemma så är det jag, under åren min Fru varit sjuk och vi haft tre små barn som jag i princip tagit hand om själv så finns det ingen mjlighet att gymma. Bästa hemträningen är ju självklart med friviktshantlar, bara att hitta ett program på nätet för dem, absolut bäst och sedan en halvtimmes hopprep inomhus...skratta inte, då vet man inget om boxningsträning, hoprep är grymt för hela kroppen, svetten och kilon rinner bokstavligen iväg!
Pilatesboll är också obligatiriskt i ett träningshem, samt balansplatta...en insvestering på totalt cirka 1000:- kronor, bara att köra på...!
Ha en fin fortsatt helg!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Malin - stjärnflocka sa...

En träningscykel är min räddning. Men om jag valde nu skulle jag köpt en crosstrainer, finns säkert på blocket. Annars prenumererar jag i omgångar på tidningen iform. Ser till att få med en träningsdvd som premie. De har flera bra. Nu var det zumba. I tidningen och på hemsidan finns mängder med träningsprogram.
Lycka till!
Kram Malin

Ama de casa sa...

Träna? Hemma??? Hur menar du nu?
;-)

Sus sa...

Först powerwalkade jag, men jag fick ont i knäna...eller det kändes obehagligt...nu cyklar jag på träningscykel framför tv:n, det ger bättre kondis och visst stramar det upp magfläsket :) lite :)
Kraaam

AnnaPanna sa...

Köp ett motionsband. DÅ kan du ju använda det även vi uruselt väder...ETT ROSAAA! ;D

Duktiga Tjejen sa...

Jag röstar för pilatesboll (finns för nån hundring) och powerwalks - du hinner visst! :)