tisdag 31 maj 2011

Spending my time...


med att avboka ett möte som inte känns lika viktigt i dag som nyss. Så skönt.
Dessutom är, vad jag hoppas, sista kompletteringen gjord och postad (nu när jag äntligen fick tag i min handläggare som kunde precisera vad HON tycker saknas och jag inte längre behöver anpassa mig efter vad hennes KOLLEGOR anser). Ordning på torpen om jag får be. Nu har jag väntat på besked for ever och hoppas nu att det finns tillräckligt underlag för att ge ett. Jag tror... jag har i alla fall inte fler papper att komma med.
Spending my time med att kickstarta dagen också.
Det ser ut att bli en fin och lite varm dag. Nu, en kort PW. Strax en mugg kaffe.
Kickstarta som sagt.
Jag har en del smått att göra i dag. Bland annat en söt sommarfest att gå på.

måndag 30 maj 2011

Utflykt.


Masi på bussen.
Det har blivit dags för de stora barnens årliga utflykt och jag hade privilegiet att kunna åka med.
Alla barnens ögonblick vill jag kunna ta del av. Så långt det går.
Att åka buss, tåg och spårvagn. Det var toppen.


Mer toppen än att gå på teatern som var målet med utflykten. Teatern var förvisso både kul, medryckande och spännande. Barnen fick aktivt delta och fick diplom för sin insats.


Jag fick ett stort fång med blommor av Masi som efter fikat kröp in i rododendronbuskaget. Med hjälp av en plastpåse (en hundbajspåse noga räknat) kunde blommorna forslas hela vägen hem oskadda.


Åka buss, tåg och spårvagn som sagt. Att delta i en teaterpjäs. Jo man tackar. Men att äta glass! Det är grejer det. Och ingen utflykt är på riktigt om man inte får glass. Eller hur?!


Fler blommor. Fast från vår trädgård.
Bara för att få njuta ännu lite till.

Lilltrollet åkte sedan med en kompis hem direkt efter utflykten. Snart har jag längat tillräckligt och tar med de två stora för att hämta hem henne.

söndag 29 maj 2011

Greta, go och gla'.


Giraffen Greta.


Masi lägger som vanligt slag på alla mina virkade figurer.

I dag virkar jag inte även om jag funderar över vad mitt nästa projekt ska bli. En brödkorg, tjocka goa tofflor eller en hund?
I stället läser jag igenom min "bok" och korrigerar lite här lite där. Lägger till en mening, ett ord. Raderar ett annat.
Samt stolpar upp ännu en bok, redan nu fylld av en himlans massa ord i ett enda virrvarr. Jag tänker, funderar, läser, skriver, stolpar, ordnar samman orden tills de hamnar rätt. En harmoniskt flytande flod av ord. Mina ord.
Får kalla fötter när det kommer till att fatta beslut. Ska jag våga skicka in min "bok" till en rad förlag? I've been there tidigare med annan text... det är inte lätt att slå sig fram. Och vet jag inte så kan jag leva på hoppet. Att jag en dag. Får bli. Författare. Precis som i drömmen.

Nu har jag varit mamma


På bild med två av barnen, ett kort taget av det tredje barnet. Perfekt så här på morsdag. Nu ska jag bara in i duschen och bli lite fräsch. Inte klokt att skrota runt i morgonrock och fulkläder en hel helg även om det är grymt skönt.
Satt och virkade hela dagen i går. Resultatet ser ni en liten smakbit av i Masis famn.

Nu har jag varit mamma i åtta, sex och ett halvt respektive fyra år. Det finns inget finare.

lördag 28 maj 2011

Icas egna varor.


Så jättebra.

En hemlighet långt bortom socialt liv.

Jag läser, som jag tidigare nämt, den här boken just nu. Bakom fasaden döljer sig någonting som utomstående i sin vildaste fantasi aldrig kunnat föreställa sig.
Något avvikande.
I de lugnaste vatten.
Så är det överallt. Barn växer upp i förhållanden som utåt sett är perfekta, med de mest ömsinta, vårdande föräldrarna. Den ömma modern. Inom familjen råder dock helt andra regler. Inneslutet i deras stängda värld. Deras hemlighet långt bortom socialt liv.
Märker man det på barnen? De avvikande barnen? När de lever mitt i det är situationen högst normal för dem. Även om den påverkar dem negativt utan att de egentligen är medvetna om det. Känslomässigt förvirrade.
Distans till livet först sedan. Om och när allt slås i spillror så gott det går. Då märker de och analyserar det som var.
Men märkar man det tidigare, som utomstående? Gör man det?
Jag är blivande lärare (och varande medmänniska) och är livrädd att gå miste om ett litet barn med de mest ömsinta, vårdande föräldrarna i en innesluten värld med en hemlighet långt bortom socialt liv.
Av erfarenhet berikad, har jag de verktyg som krävs?

fredag 27 maj 2011

Varje kvinnas dröm.


Jorå så är det. Man kan vinna en hel massa skor om man är med och tävlar här i samarbete med TLC och Brandos. 40 par skor! Är inte det varje kvinnas dröm så säg?
I dag är det perfekt sitta-inne-och-dricka-te-och-virka-hela-dagen-väder. Och jag har inte riktigt hunnit vakna än. Det blir lätt så när man som jag är förkyld och har en fasligt ambivalent feber som kommer och går lite som den själv vill. Utan att fråga mig om lov först. Är det okej att jag kommer och klampar på och sedan drar mig undan så att du för ett ögonblick tror att du är på väg att bli frisk igen? Hade febern frågat hade jag sagt nej. Nu måste jag hållas med en objuden gäst som inte har vett eller etikett.

Fy skäms på mig. Jag är en hemsk mamma och jordenvarelse som kör skoltjejen i bil till skolan som ligger 300 meters promenadväg bort. Bilvägen är längre. Och när jag släppt av Skrutt på parkeringen måste hon gå ca 200 meter för att komma till skolbyggnaden som ligger längst bort. Tvärs över hela skolgården. I skogskanten, granne med oss.
Fy fy fy vilken hemsk förälder jag är. Bara släpper av lilla jäntan som får gå själv i regnet. Och mamman åker hem och ringer viktiga telefonsamtal, dricker te och funderar över nästa virkprojekt.
Jag vill virka. Men har ingen aning om vad!

torsdag 26 maj 2011

I virkfabriken - converse för docka och bebis.


Conversefabriken har nyproducerat. Denna gång i lila med naturvit sula.
Inte till Anna-dockan den här gången utan till Masis kompis docka.
Har du en livs levande docka funkar skorna till nyfödd också. Mäter ca 6,5cm. Skorna finns att köpa i Villa Frejas butik under kategori Kläder-barn. Om du vill ha.


Finns också turkos sko som mäter 9 cm. I butik just nu.

Fladdrar in på visit.

Jaså jaha.
Välkommen hem till oss lilla Blåmes.
Reagerade först inte alls när ett litet fjäderfä kom flygande in i köket. Är så van vid att Tin-Tin fladdrar omkring runt huvudet på mig. Men what? Plötsligt föll poletten ner. Buren är stängd. Tin-Tin flyger aldrig i köket. Ytterdörren på vid gavel. Och liten Blåmes på besök.
Ser man på.
Lika snabbt som han fladdrade in fladdrade han ut. Lille plutten. Kunde ju fått bo hos oss...

Framtid nära.

Hepp hepp.
Uppryckning nedryckning strul.
Komplettering beslut(?) väntan ärende.
Väntan... besluuuuut?
Handläggning.
Kämparglöd oro kontokort.
Irritation bubblande känslor leende.
Framtid nära - längre fram.
Dålig - bra.
Och jag har druckit c-vitamin som brusar rosa i glaset.
Ibland har man det inte roligare.
Ser fram emot framtiden längre fram.
Bra.
Knipet i magen bort.

(På slutet känns det näsan som ett mantra väl värt att mässa. Om och om och om igen).

onsdag 25 maj 2011

Jag önskar inget mer.


Jag sitter på ett berg
När solen just gått ner
En rödbrun vacker färg
Så långt som ögat ser

Och vinden är så varm
Den fläktar på min arm
Jag önskar inget med än det jag just nu ser


Den texten tycker jag rymmer så mycket. Ett helt hjärta fullt.
Jag älskar att höra barnen sjunga den. Jag fylls av både kärlek och sorg när jag hör sången. På skolans årliga basar hade barnen i ettan samlats i kyrkan och sjöng den här sången för deras lärare som så tragiskt dog i cancer. Det var hennes favoritsång. Och texten ger mig rysningar. Den är så vacker.

Fröken utan röst.

I dag har jag varit fröken utan röst, så hes att mina kollegor har skrattat gott åt mig varje gång jag öppnat munnen och kraxat fram ett och annat som ändå ingen kunnat uppfatta.
Om inte feber så temperaturförhöjning rullar i kroppen liksom kölden och jag sitter nu och funderar om jag är sjuk eller frisk. Jobba eller inte jobba i morgon. Vill inte gå miste om 8,5 timmar och jag är inte nämnvärt förkyld likamed smittar väl knappast? Jag är bara hes, trött och febrig. Sort of.

tisdag 24 maj 2011

Status.

Statusuppdatering:
Nu så är jag rätt pigg igen asså.
C är och köper en ny kaffebryggare alternativt kaffemaskin. En mojäng som kan göra kaffe i vilket fall. Till skillnad från den tingest vi har i dag. Som bara låter och puffar ånga. Slår man på två koppar brygger den på sin höjd en kopp. Resten förångas.
Så är det med det.
Duschen nästa kanske?

En grön groda.

Håller på att somna i alla möjliga sorters positioner. Gåendes, ståendes, sittandes... och därför tänker jag inte lägga mig ner förrän det är så dags. Hjälpes. Antar att jag inte är van vid att gå upp halv sex även om jobbdagen bara var fem timmar lång. Eller kort.
Av febern blev det intet. Av förkylningen blev det också närapå platt fall. Fast prata går inte så bra. Rösten bär inte och jag är hes. Det blir att väsande viska fram de ord som ska sägas. Fast minsann om jag inte tror mig kunna tecknen för en grön groda, var så goda. Å andra sidan, vad har jag för användning av just de orden just nu?

måndag 23 maj 2011

Klänning till Anna.


Ja, såklart att min dotter har en prickig klänning!

Äter spenatsoppa med sandlådesand i håret och längtar efter en varm dusch och strax därpå en god natts sömn. I morgon är det tidiga timmar som gäller. Ska först bara varva ner med en virkning har jag tänkt. Virkar en klänning till Anna-dockan, hon med de läckra jeansfärgade conversen ni vet. Snart klar med den... Då dyker jag på nästa projekt.


Kanske falsklarm.

Tar dagen som den kommer.
Åker på jobb med förkylning och feber som lurar i kroppen. Får se hur det artar sig längre fram. Kanske falsklarm. Kanske snart hemma igen.

söndag 22 maj 2011

Simtävlat.

Skrutt hade sin första simtävling i dag. Knatteracet. Simmade 25 meter bröstsim och blev trea i sitt heat. 9 i grenen.
Jag är så stolt över min lilla Skrutt att jag nästan smäller av. Vi gick in i tävlingen med intention att testa på, att göra det bästa och att ha kul. Resultatet var inte viktigt alls. Men så roligt. En riktig nagelbitartävling som gav mersmak. Den där prispallen såg trots allt väldigt lockande ut.

Små små virkade converse.


Masi pussar sin Anna-docka som fått nya skor.


Små små virkade converse.

Mäter ca 6,5 cm och passar just Anna- eller David-dockor.
Finns för beställning i Villa Frejas Butik.

lördag 21 maj 2011

Jordens godaste rabarbersaft.


Att göra en tokenkel rabarbersaft utan vidare ansträngning;

1kg rabarber i småbitar.
1 1/4 liter vatten.
4-6 hela nejlikor.
Koka i 10 minuter och sila av.
Rör ner 1-2dl socker. Låt stå och svalna.
Smaksätt med citron.
Häll på flaska.
Drick och njut.


det gillar Husfrun som ibland slår på stort med det lilla.

I väntan på besked.


Det gick bra att jobba i går. Jag gick i bekväma skor och satt så ofta jag kom åt. Kroppen är seg, men jag har inte ont. Däremot är jag så trött i dag, NU, att jag inte riktigt förstår hur jag ska piggna till. Femton baljor kaffe och frisk luft kanske?!
Med blommor i håret och inbakad fin fläta hämtade hon (och övriga familjen) mig efter jobbet i går. Nu ska jag sättas på prov. Skrutt vill att jag ska lära mig fläta lika fint som vikarien på skolan.
Jag fick också ringt de där jobbiga telefonsamtalen som känns så tröstlösa att bena ut eftersom jag försökt flera gånger utan framgång. Jag måste ha besked. Men med ideliga brev som kräver kompletterande handlingar (som jag redan skickat in och med de ständiga kommentarerna; jaså närdå, jaha NU ser jag) sugs musten sakta ur mig. Det är inte riktigt klokt detta här. Men i veckan som kommer - då hoppas jag på besked (såsom jag gjort de senaste veckorna nu). Att alla handlingar som skickats in räcker och kan ligga till grund för ett avslag eller en rungande beviljan!

Och naturligtvis är det det sistnämnda jag hoppas på.
Allt annat vore en katastrof.

fredag 20 maj 2011

Inte på topp.

Har ont i precis hela kroppen.
Inte reumatiskt ont utan tröttont. Knaprade tabletter i gårkväll och i natt men det hjälpte föga. Låg och vred och vände på mig hela natten känns det som.
Kvällens långa varma dusch samt vila räckte verkligen inte. Ändå tänker jag göra 7,5 timmar i dag. Jag har sannerligen inte varit bortskämd med jobb.
Jag ska ha med mig tre par skor i dag att alternera mellan i stället för gårdagens två. Jag ska försöka komma åt att sitta lite oftare. Jag måste dessutom, som en liten parentec, försöka få tid att ringa ett mycket viktigt, om än kanske inte så trevligt samtal. Jobbigt med saker som hänger över en och hur noggrant man försöker fixa så måste man ändå komplettera med uppgifter hela tiden. Jag blir knäpp. Måste ha besked. Men...
Det är fredag.
I kväll kan jag lägga upp mina trötta ben och sucka tungt av förnöjsamhet i min lilla fåtölj. Helgen kan inte vänta.

torsdag 19 maj 2011

8,5 timmar, check.


Hemma igen.
8,5 timmar sitter som en blytung trötthet i ben och fötter. Håret står på ända, kläderna är sandiga. Duschen väntar.
Fick vara med om invigning av en ny förskola, skönsång, glassätande, föräldra-drop-in och ett till-och-från-väder. Ena stunden mulet och kallt. Andra stunden solsken och varmt. Av och på med tjockkoftan.
Nu har jag friskluftat mig nog för i dag. Kvoten är fylld. Benen behöver vistas i högläge.

onsdag 18 maj 2011

Gammaldags.


Jag fick ett nytt erbjudande från Smartson. De söker testpiloter till Arlas Gammaldagsa Filmjölk med hög fetthalt. Perfekt för en filoman som jag som dessutom äter LCHF-kost. Varje morgon en tallrik fil med bär, nötter och frön. Den här gammaldagsa filmjölken har jag aldrig testat, men det kanske kan bli min nya favorit. Om jag har tur får jag testa...

Virkad hängselklänning.


Hängselklänning i Ice med fickor av mormorsrutor.


Ser lite lustig ut på bilden... knytbandet i midjan är inte åtdraget ordentligt.
Virkat efter eget mönster. Eller snarare, helt utan mönster. Masi fick stå modell under hela proceduren.


Hängslen i kryss baktill.

(Ledsen att Masi står och pekar finger åt er).