torsdag 31 mars 2011

Två små nassar och mitt studieval.

Två små nassar. Två små enheters kära ägodelar.


Den ena inneboende, den andra på besök. Sassa Brassa Mandelmassa. Det låter som så i alla fall när Tvåårsplutt pratar.

Själv funderar jag på att söka backup-program till hösten.
Jag vill bli grundskolelärare.
Men samtidigt, om jag inte kommer in då..?
Vill jag något annat ungefär lika mycket, väl värt att utbilda mig till och jobba som for ever fram till pension?
Bibliotikarie?
Sjuksköterska?
Röntgensjuksköterska?

Jag dricker svartvinbärste och väntar på att den rätta magkänslan ska infinna sig.
Mina tre bakar chokladmuffins och Sassa Brassa fixar med tvätten. På sitt alldeles egna tvåårssätt. Vilket betyder att hon går runt med en galge i handen och fiffilurar.

Byxmyndig?

Pris per styck: 399,95:-

Kanske är det läge att jag blir byxmyndig och byter ut i alla fall några av veckans sju dagars outfit från leggings/strumpbyxor och klänning/tunika/kjol mot mer praktiska för-jag-jobbar-i-skola-är-det-tänkt-kläder*? Så som snygga, lediga och tillsynes bekväma byxor från Mandel Design?

*(Lärare kan säkert jobba i strumpbyxor och kjol också men det är ju inte alltid jag kommer att vara fröken vid svarta tavlan utan kan lika väl - om inte oftare - hamna som vikarie på en förskola = uteklädsel. Överdragsbyxor över kjol är inte det bekvämaste alternativet).

Jag vill ha jobb och en liten liten pengaplanta.


I dag är en sån där dag då jag bara vill sitta och dricka kaffemedmjölk och fiffilura över den där diskussionen vi får flumma runt i, men som ännu är på tok för kort (och min syster är på jobb i dag så jag får flumma själv). Och djupandas och räkna tyst tyst för mig själv ett, två, tre... tio, ett, två... och så vidare. Jag inser att jag nog aldrig kommer att få ett pengaträd men kanske ändå en liten liten pyttepengaplanta?! Någon gång.

Det första jag gör när jag vaknar numer är att kolla av mobilen (för tänk om jag fått ett sms utan att vakna?!). Fast jag kliver upp nästan samtidigt som vikariesamordnaren börjar jobba. Timvikarie! Timvikarie och typ A-personlighet. Går det ihop?

Svar: Ja, det är en period i mitt liv. Och jag klarar't även om livsstilen är stressande i sin ovisshet - och att ständigt vara på språng i fall att. Men tänk ändå. Om jag får riktigt mycket jobb som timmis kommer jag att ha vidgat mina vyer massvis på skolor och fritids i en trakt nära mig. Passar utmärkt och bra den dagen då jag tar min lärarexamen och ska söka tillsvidaretjänster.

Nu ska bara timjobben trilla in också. För visst är jag GLAD över att vara timanställd, men det är ju som så att jag inte får några pengar förrän jag jobbar. Klokt nog. Och jag vill kunna vårda min lilla pyttepengaplanta ömt. Har jag tänkt. Inte gå på a-kassa.

tisdag 29 mars 2011

Får jag be om största möjliga tystnadsplikt?

Ja, det går naturligtvis bra. Så pappret är nu påskrivet och det är klappat och klart för jobbstart så snart tillfälle ges. Timanställd igen alltså. Det är några år sedan det begav sig senast (då inom äldreomsorgen) men jag minns känslan. Att alltid vara beredd, aldrig ta ut en "ledig" dag i förskott, för vem vet. Rätt vad det är blir du väckt av en sms:signal (de ringer inte, utan sms:ar - innovativt och bra) och du tackar ja och är på språng. För inga timvikarier vågar tacka nej, för då rings någon annan in och du är minst populär. Alltid på topp. Alltid redo.

Tacka nej till timjobb kan man förstås göra om man redan har ett jobb, måste till skolan, är jättejättesjuk eller är hemma för vård av barn. Eller absolut inte är hemma eller så (det sker ju inte så ofta, men ändå). Annars alltid redo.

Som värsta scouten.
Fast med tystnadsplikt.

Nu måste jag bara skaffa mig en vapendragare.
En bil.
Och "lite" pengar.
Till en bil.
Allt växer inte på träd.

It's raining rain (or hopefully jobs?)

Regn är definitivt bättre än snö så här års men sol är definitivt bättre än regn.
Vad jag vill säga med det är att det regnar i dag!
(Fast det var sol i går vilket var skönt för då fick jag och C lagat staketet så det tog bomstopp när Alvin försökte besöka grannen i går).
Buss är definitivt bättre än bil ur miljösynpunkt men bil är definitivt bättre än buss ur bekvämlighetssynpunkt. I alla fall när det regnar. Som i dag. Och i alla fall när bussarna inte riktigt går där jag vill och när jag vill. Men jag har ju vanan inne. Att kuska runt i buss och stå under paraplyer vid Europavägar och få dem vrängda av luftdraget från förbipasserande långtradare med chaufförer som gärna hänger sig på tutan också (eftersom de verkar ha en inbyggd gen som gör att de tycker att det är kul att skrämma små tanter).

Ja, i dag ska tanten ut och åka buss to a very important meeting.
Kul att komma fram och lukta blöt hund.
Verkligen.

måndag 28 mars 2011

Resedrömmar.


Det är nästan så jag skäms men det första ord som slank ur munnen när klockan väckte mig i morse var _ _ _. Inte alls särskilt smickrande och inte alls särskilt rättvist. Jag vaknade förvisso mitt i en dröm och det var skönt att få sova. Men ute strålar den fantastiska vårsolen och smälter bort den där irriterande snön som föll i gårkväll (en så onödig ansträngning av snön). Nåväl, nu kan jag sträcka mig till ett god morgon, fortsätta dricka te och snegla på reseguiden för att kolla priser eftersom vi fortfarande har kvar att flyga att pricka av på vår lista över saker att göra (någon gång i framtiden när vi bara måste få råd. Om ändå timjobben kunde rulla på. Jag behöver allt jag kan få...).

söndag 27 mars 2011

Polkadot colors.


Det är alldeles vintervitt ute och inne sprakar en brasa för fullt eftersom det helt plötsligt inte alls är vår längre trots att både starar och bofink flyttat hit igen. Och trots alla vårtecken som sticker upp i gräsmatta och rabatt. Men vad gör väl det när H&M äntligen fattat charmen med prickar och dessutom har en bikini som jag tycker är både ful och snygg på samma gång. Så att det smälter samman till fulsnyggt som är alldeles perfekt för en het och solig sommardag. Man kan ju drömma. Och jag behöver ju inte titta ut. Förresten mörknar det snart, trots sommartid.

Om jag ändå kunde vara snygg i en bikini...

Och det här halsbandet då. En alldeles ljuvlig berlock för små prinsessor.

Att ta ut sitt agg.

Nej, nu fick jag nästan lite dåligt samvete. Hyrbilen är inte alls dum utan jättebra egentligen. Jag tror jag är kär. Den gick galant och tog mig och Skrutt både snällt och fint till simträningen i går och till kompisar idag. Känns att det är en ny bil. Eller nyare. Men pengar! Det kostar pengar. En nyservad bil... en bil som dessutom nyss varit inne på verkstad för liknande fel (bränslepumpen) och fått det åtgärdat. Då tror man ju... Pengar pengar pengar. Så jag tar ut mitt agg på hyrbilen som egentligen inte gjort något fel. Mer än att vara liten och nätt och silvrig och inte alls vår mörkgröna kombi. Som borde fungera så som den är tänkt att göra.

Nej nu ska vi så... förkultivera som det så fint heter.

Olika sovstilar på en Danmarksfärja.

Det är härligt att åka båt. Man kan göra massvis med roliga saker. Gå upp på soldäck till exempel. Äta frukostbuffé eller dricka cola i baren. Eller leka i lekrummet... och ja, testa smink i taxfree:n.
Och sova!


Slutet gott, allting... Ja, vi hann ju med färjan till Danmark. Och på hemvägen hade vi god marginal minsann, ordentliga som vi är. Och bilen startade så fint i Stenas parkeringsgarage och tog oss hela vägen hem till min syster där Alvin väntade. Sedan stopp! Slutet gott? Tacksamt fick vi låna Linas bil hem. Bärgningsbil till verkstaden dagen därpå. Skitbil. Nu står det en hyrbil på vår uppfart och ser dum ut.

lördag 26 mars 2011

I kväll släcker vi ner.


Och myser med levande ljus och oljelampa.

Dagen bjuder på solsken och en stor portion vår. Kalle fick vara utomhus och hoppa i sele. Jag letade vårtecken bland torrt gräs och fann tussilago, rabarber, smultron- och jordgubbsblad samt gräslök och begynnande påskliljor eller dylikt. Barnen fann myror under en sten. Dessutom har vi haft tre starar på visit. Inte illa pinkat.

Nu är det fika som gäller. En kaka till kaffet.

Ett bad många bilder.
För er som inte har varit på the Reef kan jag meddela att det finns jordens fränaste rutchkana där. Den är helt täckt och halva går dessutom i mörker. Man åker på badring och har det hur coolt som helst.
Det finns massvis med varma bassänger, några bubbelbassänger, några "vanliga". Det finns en stor barnpool och möjligheter att simma ut i en stor utomhusbassäng med strömfåra och bubbel. Det finns en utomhusbubbelpool också (sån där som Mickan och Fredde badade i) och bastu:ar lite här och var. I stora bassängen med piratbåt går vågmaskinen igång och det åskar, blixtrar och regnar stundtals. Därav den danska skallen förstås.
Intill finns hotellet anslutet men tyvärr fanns det inga lediga rum när vi bokade vår överfart. Får bli vid ett annat tillfälle. För det verkar oerhört bekvämt att bara komma och gå mellan boende och bad...

fredag 25 mars 2011

En dansk skalle.


On the reef med blixtrar och dunder och en åskrädd liten Masi. Men det är bara på låtsas gumman... Man kan väl säga att jag fick en dansk skalle, so to speak, när jag böjde mig ner för att trösta henne samtidigt som hon hoppade till av rädsla av en ny fejkad åskskräll. Fläskläpp är ett annat ord, men en dansk skalle i Danmark - det är inte illa ordnat det.

Testat tester på taxfree.När det står test på en hel massa inbjudande makeup-pytslar betyder det ju helt klart att det är just vad man måste göra. Testa! Och eftersom jag hade två livs levande sminkdockor med mig fick det bli så här.
Lila på Masi och brunt på Skrutt.
Mamma, när ska jag få eget smink?

En dejlig båttur.

Bah... ja nån måste ju vara sist på båten så varför inte vi?
Vi hade räknat med morgonköer men inte att en fil var avstängd. Dumma dumma oss. Sen hade vi inte heller räknat med att den automatiska porten till Stenas garage skulle förbli stängd... och sedan öppnas av en ..... som uppenbarligen utförde någon form av underhåll. Och som inte i brådrappet flyttade sig ur väg. Vi hade heller inte räknat med att biljettautomaten på "vår" våning skulle vara ur funktion.
Fem minuter innan avgång löste jag ut båtbiljetter undertiden som C ilade ner en våning i parkeringshuset för att fixa biljett till bilen. Och barnen sprang i förväg och hindrade the crew från att gå på färjan - innan oss.
Men slutet gott... Riktigt dejligt. Frukostbuffé med panoramautsikt, lekrum, ett glas vitt, vind i håret och förväntningar.

Mot Fredrikshavn och the Reef.

onsdag 23 mars 2011

The reef på en minivacation.


Ibland bara man måste få dra iväg. On a trip. Abroad (för Danmark är inte Sverige och allt som inte är Sverige är utomlands även om det bara skiljer ett sund och några timmars färja där emellan. En minivacation och vi prickar av åka båt på listan över saker vi inte gjort och som vi måste göra.

Denmark, I'm all yours.

tisdag 22 mars 2011

Att spåna fritt.Det ser fasligt mycket trevligare ut inifrån och ut än utifrån och ut... eller ja. Det blåser förfärligt ute och trots fleecepläd och varmt te var det inget skönt alls och det blev en kort, mycket kort pluggpaus. Det resulterade förvisso i något så positivt som mer studietid och jag har lyckats spåna ytterligare lite i vår påstådda forskning om att barn till auktoritativa föräldrar i större utsträckning än barn till aktoritära, tillåtande och negligerande föräldrar når högre gymnasiestudier. Minsann.

Det är så roligt när man kan spåna fritt och helt bygga upp sin fantasifulla forskning och hittepå resultat. Jag som annars inte har ett gott öga till att forska måste då säga att när man får bestämma metod och resultat helt själv... ja, då är det riktigt skoj.

måndag 21 mars 2011

Gyllene Knorren-filmen


Gyllene Knorren-filmen var verkligen så där tokrolig som jag hade sett fram emot. En riktig humörhöjare där jag skrattade högst och längst. Den bästa premiärbion för hela vår familj (första gången EnglaMasi var på bio). Söndagen var den bästa gårdagen.

I dag vaknade jag redan klockan sju - bra. Dags att fånga dagen. Jag har massvis med plugg att styra upp och en halsont att mota i grind. Nu ska jag ha full koncentration i den största möjliga tyyystnaden.

Update: Kaffe! Jag behöver mycket kaffe för att ens orka kicka igång studierna... men nu så. Tystnad, tagning.


lördag 19 mars 2011

Spiiiiiiiiiindel iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Totaly in chock...

I morse höll jag på att få jordens chock när jag gick in i badrummet. På mattan låg en ful stooooor svart spindel. Dess tomma stirrande blick gjorde mig dock misstänksam och; baaaaaaaaaaaaaaarnen, har ni lagt en spindel i badrummet? Och; Jaa, det är en låtsasspindel (det är lugnt morsan. Tagga ner). Ändå; var bara tvungen att äcklad stampa på den med toffeln först för att riktigt försäkra mig. Man kan aldrig vara nog så säker.

30 minuter underbart är kort?

Uppläget i min ena distanskurs är katastrofalt. Under alla mina högskolekurser har jag aldrig stött på någon så värdelöst uppbyggd som denna. Eftersom det är en ren distanskurs har vi studenter en plattform där information läggs upp och där vi håller kontakt med medstudenter och lärare. Nu helt plötsligt fick vi veta att vi inte alls ska lita på vad som står på studentforumet!
Och det har getts om inte två så ännu fler besked angående tentan. En lärare säger att vi har hela kursen på oss att göra tentan och att omtentan (för de som tvingas) därför kommer ligga parallellt med tentan i några veckor. Den här informationen står också med stoooora bokstäver på studentforumet och är vad man ser precis när man loggar in. Så långt - allt gott.
Men inne i frågeforumet är en tråd igång med en annan lärare som där hävdar med bestämdhet att tentan bara ligger ute i en vecka. Därefter kommer omtentan att läggas ut och även den ligga ute i en vecka. Vojne.

För det första är det säkerligen knappast någon student som sett denna ("privata" tråd mellan två studenter och en lärare), för det andra - hur kan två lärare i samma kurs vara av så helt skilda uppfattningar angående något så viktigt som en tentamen?

Den nya informationen som letades upp (av ren tur) är förvisso kanske inte att lita på men ställde ändå saker och ting på sin spets då tentan lades ut redan i måndags. Resultat = bara några fjuttiga dagar på mig. Och jag som först hade tänkt göra klart sista uppgiften innan jag ens kom att tänka på att plugga till någon tenta fick god lust att hoppa av hela skitkursen.

Men så flög fan i mig och jag tänkte att herre...... nu ska jag minsann visa dem. Så jag öppnade tentan 30 frågor på 30 minuter och gjorde den. Pang på, rakt av. Utan att ha pluggat särskilt mycket och absolut utan att vara förberedd. Dessutom använde jag i runda slängar bara 19 minuter. Varför dra ut på eländet liksom?

Och jag blev godkänd!
Fatta vad ironiskt.
Nu är det bara en uppgift kvar så har jag 7,5hp i Skitkurs. Det är inte illa.

Men fatta vad jag kommer såga kursupplägget i utvärderingen sen. De ska få veta att de lever.

fredag 18 mars 2011

Wake up... winter wonderland.

En vinterbostad i Spanien. Ett stort fint rosenrött stenhus med ett litet fjuttigt stenkast till egen pool stor nog att ta ordentliga simtag i. Härifrån har man utsikt över stranden med vidsträckt hav bara fem meter bort. Tar man vänster och följer strandpromenaden är det en kilometer in till city med söta piazzor, butiker, språng och gränder - och med en iskall fontän mitt bland kullerstenarna. Man får lov att bada i den men alla spanjorer tittar skeptiskt på oss när vi kastar oss i för att svalka oss. Är vi galna, vi nordbor? Inte då. Drömmen är helt perfekt. Synd bara att jag vaknade till snö. Snö?

torsdag 17 mars 2011

Very wellkamm.


Most very wellkamm. Det ska äntligen bli kompiskalas för Skruttan. Eller äntligen och äntligen. Om några helger framåt. Ibland hänger man inte med i planeringen riktigt. Eller snarare hänger inte planeringen med oss i svängarna. Och då får det bli så här. Det går ju det också. Nu är det bara att trycka på print och fylla i raderna så är i alla fall inbjudningskorten klara. Bara resten kvar.

Till dess försöker jag brotta ner min halsbränna och låta magen må såsom jag vill. Hur det nu ska gå..?

Annars? I will be popular på repeat. Barnen är hemma.

Det är inte jag som bestämmer... i dag heller.


För det gör den här Mumriken.
VAISB = vård av ickesjukt barn. Så kan det gå ibland.
Jag, desto tröttare.

Nu ska vi åka sparkcykel, gå på promenad, ha picknick...
Ja, allt om liten får bestämma förstås. So long.

onsdag 16 mars 2011

Jag har köpt mig en akustisk gitarr (eller ska i varje fall).


Jag sitter och dricker honungssliskigt te. Barnen är hämtade. Det var ändå stört omöjligt att plugga med Tjatas&Tjattras in the house. Jag funderar över min nyaste dröm undertiden som kidsen spelar bokstavsspel här bredvid. Jag vill lära mig spela gitarr. Akustisk. Hemma. Tänk bara vilka möjligheter du har som lärare, att med gitarren trollbinda en hel barngrupp. Bara spela och sjung (det må låta falskt men sjung ändå) och få med ett helt gäng barn. De spelar trummor, de dirigerar, de dansar, de sjunger och griper gitarr nummer två och apar efter dina handrörelser. In the jungle the mighty jungle the lions sleeps tonight. Jag ser, jag var egentligen på plats för en fältstudie i jakt på kränkande handling. Men jag ser i stället gemenskap, sång och glädje. Och jag ser upp till. Det spritter i min kropp när jag mimar texten. En liten del av det jag ser upp till vill jag också kunna.

Ett timjobb på spåren.Att vårda ett sjukt barn som inte är sjukt (ööh?) betyder att studier som ännu inte påbörjats avbryts (ööh igen... men de hade faktiskt påbörjats i tanken så det gills) för lite memoryspel. Sen hinner jag lite telefonsamtal och är nu ett timjobb på spåren. Äntligen. I en kommun nära mig nu när min kommun inte villkankanvill ha mig (på grund av las-dagar och andra omständigheter). Håll tummarna jättesnälla. Nu måste det här gå i lås. 

Studierna har jag ännu inte påbörjat och nu vill lilla Engla måla naglarna (och jag vill duscha) och så vill hon spela ännu mer spel och, och... Och jag vill plugga. Men, men. Man kan inte alltid få som man vill. Solen skiner i alla fall. Precis som jag vill. Och att ha liten MasiTjatas&Tjattras hemma är underbart.

tisdag 15 mars 2011

Listat en lista.

Hittade den här inne hos Diana.

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag jobbade som timvikarie på ett äldreboende i stan. Det var väl det jag gjorde, typ. Jag jobbade jämt jämt jämt och hela tiden. Går jag in för något gör jag det med hull och hår. Vilken nästan fick mig utbränd (då hade jag jobbat mer än heltid under en lång lång period), men det är en annan historia.
2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Då hade jag precis blivit sjukskriven från mina socialpsykologiska studier. Livet var kaotiskt och jag brottades med oro, ovisshet och psykisk trötthet. Men jag kravlade mig upp.
3) FEM SNACKS DU GILLAR:
Ost och frukt till vin, choklad, ostbågar(krokar), lösgodis och ööööh?
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Du gamla du fria, Bä bä vita lamm, In the club (det var ju bara den textraden så det är inte så svårt) och sen tar det nog stopp.
5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Köpa den där hästgården jag drömmer om. Och hästarna förstås. Resa! Ha en vinterbostad i varmt soligt land och jobba deltid som lärare.
6) FEM DÅLIGA VANOR:
Tidspessimist, lättstressad, kärringstopp i backe, tugga på naglarna, svära (fast jag hade hellre listat fem bra vanor: Noggrann, plugghäst, drömmare, älskar att peta tänderna, betalar räkningarna samma dag som lönen/csn/sjukpengarna/what ever trillar in).
7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Blogga, läsa/skriva, plugga, virka, resa.
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Axelvaddar och 80-tal. Eller onepiece. Fast man ska aldrig säga aldrig. Någonsin.
9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Har sagt det förr och säger det igen. Jag är ingen lektant. Men jag gillar att läsa för barn. Och pyssla. Min alldeles egna leksak, utan att låta kinky, är min virknål... och min dator. Pinnar kanske, för det gillar Alvin att apportera. Men det blir ju ändå inte fem.
10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN
Jag har så dålig koll på vilka som redan gjort den eller inte. Eller vilka som ens kan tänka sig vilja göra den... så den som vill - gör.

Fan flög i den vite.


Oh, i dag är tanten trött trots god nattsömn. Fast solen skiner och jag har köksfönstret på glänt samt en ask Berocca inom räckhåll. Det här ska nog bli bra.

Nu när vi vet var hålet i staketet är där Alvin rymmer ut (ja, vi SKA åtgärda det när lervällingen torkat så vi kan gå där) så har vi honom aldrig lös utan uppsikt. Men i morse... en hund i grannskapet skällde och fan flög i den vite och trots att jag röt till så var det nära att han inte hade kunnat besinna sig. Hela han hade velat dyka ner under staketet och rusat efter den skällande (jag också bara för att få tyst på hund...) Ett sånt morgonholabaloa det blev. En rytande tant och en rymningssugen hund med varje liten por som villevilleville. Och nu ligger han här bredvid mig och sover som om ingenting har hänt.

Själv ska jag gå in på studera.nu och göra min ansökan. Grundskolelärare med inriktning mot arbete i fritidshem. För den som ännu inte har koll.

måndag 14 mars 2011

In i den trollska dimman.

Jag visste ju att dagen skulle komma men; mamma, kan vi få gå själva till skolan? inte redan. Fast de gick så fint. Och jag stod kvar hemma och såg dem kliva allt suddigare in i vårdimman som ligger trolsk över dalen.

Nu är jag inne igen och dricker mitt lapsangte och äter min müsli. I morgon börjar anmälan till hösterminen på studera.nu bara som en reflektion. Och ännu en reflektion; tänk om jag inte kommer in!

Mina leder mår återigen lite bättre tack vare annan medicin som jag testar som variation. Kanske vågar jag mig i vattnet senare för i alla fall några simtag. Simma bör man.

Nu väntar jag ivrigt på några mail. Och så ska jag plugga vidare.

söndag 13 mars 2011

Virkade drömmar och idéer.

Jag sitter här och blir inspirerad och otroligt virksugen av denna sida. Tänk att bygga upp en helt egen kollektion med söta virkade små plagg. Jag har mina idéer. Marknad för det?

Annars är det nyaste tillskottet i min butik dessa vårliga grytlappar. Men det är ju en helt annan sak förstås, en spott i havet jämfört med en egen kollektion.

lördag 12 mars 2011

Två bilder från veckan.


Tröttdag.
Liten har spytt. Inte magsjuka tror jag. Men ändå.


Och tidigare i veckan, presentdag.

Själv haltar jag runt på kryckor igen. Någon som vill byta grejer? I så fall byter jag mina leder. Skulle gärna ha ett helt kullager i stället för de här sjuka.

fredag 11 mars 2011

Hand i hand i mataffären. Som en skugga bara.


Trodde nog att det hette hand i hand men jag kan ha fel.

Jag ska försöka med att inte få till ännu ett sånt där förvirrande inlägg som jag har en förkärlek att skriva. Så där så att jag snor in både läsare och mig själv bland de trollska orden som kanske betyder något helt annat än de vid en enkel titt kan tyckas. Det roligaste jag vet är trots allt att skriva mellan raderna. Det ska jag försöka låta bli med nu.
Hand i hand ja.
Ibland önskar jag att jag hade sån där oerhörd fantasi och kunskap som amatörkockarna i Sveriges mästerkock har. De som kan trolla i köket ni vet. Som skapar både fina och, tror jag, goda rätter av basråvaror som både du och jag har hemma i köket. Eller i alla fall med enkla medel kan handla hem.
Men jag har varken kunskapen, fantasin eller den där sanna glädjen i att skapa god mat. Jag vill liksom bara ha det. Maten alltså. Enkel, snabb, passionerad men samtidigt - och framförallt, gärna inhandlad och serverad.
Hand i hand.
Ibland önskar jag att jag kunde hänga på någon som en osynlig skugga i mataffären. Någon som ska storhandla för en hel vecka. Riktigt bunkra upp med middagsmat och... ja, gärna trerätters till helgen. Nån sån skulle jag vilja hänga på och gå runt med i affären och få nytänk och idéer. Så att inte allt blir samma samma hela tiden. Det är så lätt att glömma bort sig själv ibland. Eller inte sig själv alltså, men det man faktiskt kan. Briljera lite grann. Om inte annat så för sig själv. En god middag, serverad med kärlek.

Attans att det ska vara så svårt.

torsdag 10 mars 2011

Födelsedagsskrutta.


Födelsedagarna duggar tätt i Villa Freja om senvintern. I dag är det finaste Skruttan som bestämt sig för att fylla 8år. För mig är det som om du alltid har funnits i mitt liv samtidigt som tiden sprungit på. 8år! När du bodde i magen kallade vi dig för Yngve, som i yngel. Ett litet fint yngel som skulle få heta Molly om du var en flicka. Men så blev det ju inte. Du blev en flicka, ja visst, men ingen Molly. Pappa och jag hade varit i Göteborg och sett en film och på hemvägen gjorde jag plötsligt en kovändning. Du var ju ingen Molly. Du är ju Skruttfialottalarsson. Och så fick det bli.

En liten skrutt med alldeles svart hår när du föddes. Och massvis med kolik i flera månader. Och sedan vattkoppor tillsammans med mig när värmen tagit ett ordentligt tag om våren.

Älskade fina gemomkloka kärleksfulla duktiga lekfulla påhittiga pyssliga Skruttan. Grattis på din 8årsdag.

tisdag 8 mars 2011

En kvinnas rätt.På tal om en kvinnas rätt att äga väskor och skor i det oändliga. Indianinspirerade mockasiner och en urtjusig väska. Så jag. Från H&M. Jag är totalt pank vad gäller att unna mig shopping men drömma kan man ju alltid.

Godsak.


En liten virkad minisemla dagen till ära.

Det är så härligt. Mina leder har börjat gå tillbaka i normalform. I går kunde jag simma och i dag ta en underbar solskenspromenad. Det har gått så lång tid nu när jag knappt kunnat röra mig alls och det känns inte bra. Jag vill hålla igång med sund vardagsträning. Men nu verkar det alltså gå igen och det gör mig glad. Bara magen återfår sin normalbalans också. Tror den strejkar på grund av mina värktabletter, men dem äter jag inte just nu.
Nu ska jag kuta upp och hämta barnen. Sen ska jag laga fisk. Jag lyckas alltid tajma in det när barnen ätit fisk i skolan. Shame on me.