lördag 1 oktober 2011

En liten lista.


Just nu känns det mest som korvstoppning, eller kanske mer som om jag trycker in skedar med gröt i hjärnan. Jag ger upp. Lämnar in. Den här tentan har redan muntligen bedömts med ett VG, vilket är det högsta kriteriet, och nu när jag dessutom integrerat den sista kurslitteraturen så att samtliga ryms är det kanske lika gott att lämna den däran?

I stället ska jag och de hemmavarande barnen ut och göra rent hos kaninerna. Lite höströj. Snart är det kanske dags att ta in dem? Vi kommer troligtvis inte vara bortskämda med sensommarvärme länge till.

Men först, en lista:

När ingen ser mig... gör jag som Znogge (jag kände så igen mig varför jag också valde att kopiera listan för att svara på den själv) och luktar i böcker. De där gamla klassikerna med röda pärmar ni vet, de brukar ha en sån där fantastisk doft som är helt oemotståndlig. Testa och stoppa näsan i en nästa gång ingen ser dig.
Jag går aldrig hemifrån utan... att låsa dörren.
Om jag vågade skulle jag... lämna in mitt senaste bokmanus till förlag. Men jag törs inte riktigt. Inte än.
Min blogg heter som den gör för... att vår husmodell heter just Freja (men inte tillverkas längre) och för att min text oftast beskriver det som händer i och kring Villa Freja samt dess personer och djur däri.
Om tio år kommer jag... vara 40+ i stället för 30+. Jag kommer att vara tonårsmamma med allt vad det innebär. Jag kommer att vara grundlärare i stället för student men säkert leva mitt liv mer eller mindre på samma sätt som nu. Kanske har saker och ting rett ut sig till dess också och människor får må bra och vara starka individer med självkänsla och närhet. Jag kan ju i varje fall hoppas.

14 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Bra gjort att du nöjer dig med VG och lämnar in. Annars finns risken att man sitter och petar i oväsentligheter.

Den där listan har jag oxå funderat på men inte kommit till skott än.

amacasa sa...

Så det var därför det blev Villa Freja. Kul att få veta :-)

Hoppas du skickar in det där manuset snart...
:-)

Trillingnöten sa...

Vilken kul lista! Den kanske jag kopierar. Det där med tonårsmorsa...huvva..tänka, det är inte om en alltför lågn framtid...

carinasjolund sa...

Roligt lista :)
Kanske jag oxå måste göra den någon dag!
Kramen vännen♥

Znogge sa...

Helt rätt att lämna in tentan. Betyget kommer att bli bra så varför slå knut på dig själv?

Låter som en tilltalande framtid.

Kram

Mufflo sa...

Kul med husnamnet!

Mia systeryster sa...

Aha, jag har faktiskt funderat på varför du just döpte dig till Freja!
Kram

Västgötskan sa...

Smart val! "Överarbetar" man saker brukar det inte bli särskilt mycket bättre ändå. :-)

Visst är det en konstig känsla när man tänker att om 10 år är man TONÅRSFÖRÄLDER? Helt galet...! :-O

Mallan sa...

Ja in med ninerna. Det ska bli kallt nästa vecka!

cecce sa...

Kul lista! Är uppmanad att göra densamma av en av mina bloggvänner:-)
Tycker du ska våga ta kontakt med ett förlag!

Förstår att du har mycket att plugga och stå i, men du verkar fixa det galant! Det kommer att gå bra!

Kramar

Diana sa...

Det är riktigt skoj att läsa hur folk kommit fram till sina bloggnamn! :)

Browneyedgirl sa...

=) Då fick jag veta det med, skoj faktiskt. Ha nu en skön dag =) Kramen

Att vara någons fru sa...

Låter som en bra framtidsplan tycker jag.

Bara Jag sa...

Grattis till betyget - du är så himla duktig!! En liten aha-upplevelse när jag läste ditt inlägg är hur tillvaron ser ut om 10 år.. Du är lärare istället för student - jag är psykolog istället för student!! Helt underbart!

Kram!