söndag 2 oktober 2011

Det är här vi hamnar.

Om helgerna sitter vi här, på läktaren i simhallens varma och fuktiga miljö och ser på när Skrutt har träning. Det är jätteroligt och hon utvecklas i rasande fart. Jag sitter här och tänker att vilken tur ändå, att hon valde just simning. Och inte fotboll.

En aktivitet per barn har vi sagt (just nu har det slumpat sig så att det bara är Skruttan som är igång eftersom Shammy står över simskolan den här terminen och Masi har inte fått plats ännu). Med tre barn hinns det inte med så mycket mer. Inte när C jobbar oregelbundet som han gör och jag också har aktiviteter förutom mina universitetsstudier som förstås tar lite av min fritid i anspråk. Barnen ska börja rida sporadiskt igen men det är en annan sak. Sporadiskt är inte schemalagt (det hörs ju) och inga terminsavgifter finns att betala. Sporadiskt är fasligt kravlöst på så sätt och jag välkomnar massvis med roliga sporadiska aktiviteter. Fram med dem bara.

Men schemalagda terminsaktiviteter blir det bara en var av - och då gärna en som jag också tycker är rolig, ja tack. Att häcka på fotbollsplaner och curla till matcher och träningar varje helg är inte riktigt min tekopp, inte C's heller. Men simning däremot är jätteroligt, liksom ridning (synd bara att ridskoleavgiften ska vara så dyr/tur att vi får låna hästar och ponnyer). Handboll skulle säkert också gå an liksom orientering, nån form av kamp/försvarssport eller tennis. Bara inte fotboll ve och fasa! Så jag sitter där i den varma fuktiga miljön och känner tacksamhet över att det blev just simning och inte något så fasligt som fotboll. Hujedamig.

9 kommentarer:

Diana sa...

Det låter som det är lagom med aktiviteter. Vissa barn har så fulla kalendrar att de kommer få magsår inom en månad...

amacasa sa...

Du gillar inte riktigt fotboll va? Det tycker jag mig kunna läsa mellan raderna... ;-)

Mallan sa...

Jag tycker gott att det räcker med en aktivitet per barn. Det har ju läxor och kompisar också och man vill ju inte gärna att de ska gå in i väggen när de är 17 ;-) Kram

Fröken Hulda sa...

Eller ishockey... Brrrr!!!

Mollys Blog sa...

Himla gött! Speciellt nu när det har blivit så höstigt. Kram!

cecce sa...

Håller med dig complete!! En schemalagd aktivitet är nog. Å jag är glad över att få sitta INNE i sporthallar i stället för utomhus på fotbollsplaner. Likaså är jag glad att ingen av kidsen valt ishockey:-)

Som sagt...löjligt vackra höstbilder i inlägget nedan!!

Kramar

Browneyedgirl sa...

Jag älskar badhus =) Härligt när barnen börjar med någon sport, snart börjas det här med. Kram och ha en skön dag =) Kramen

Trillingnöten sa...

Jag håller med! En schemalagd aktivitet räcker...När jag var au-pair hade de barnen (tre stucken) en hel del aktiviteter så jag for kors och tvärs över New York med ungarna...nae. Hos oss får det bli en eller högst två!

Anna sa...

Va kul!Jag simmade oxå när jag
var liten. Fast mest för att pappa min var som det heter "badmästare" i vår kommuns badhus. HAHA ;D Jag fick simma med ungdomar som var 5 år äldre. Så jag tyckte det var kul 3 ggr ungefär!! HAHA ... Sen vart det ridnig för hela slanten!!

Kul att hon gör framsteg!
VIsst blir man stolt?!

HA en super majsig MÅndag...tisdag, ons ..ja hela veckan ska va majsig!! :D

KRAM