fredag 30 september 2011

Utforma en fruktträdgård.
Vi åkte till Plantagen och köpte ännu ett äppelträd och några vinbärsbuskar. Med en rabattkupong gick vi därifrån och återvänder snart igen efter plommonträd och päronträd. Kanske också ett körsbärsträd för det kan man inte klara sig utan. Vi har en stackars liten planta, mest några spretiga grenar som först i år skjutit fart - ett klarbärsskott som kommer långväga från Sollefteå. Ett stort träd där på Orrvägen är mamma till vår lilla som säkert inte kommer ge skörd förrän om många, många år. Och så länge kan jag inte vänta. Jag längtar efter körsbärssoppa! Det är det bästa en kulen höst-eller vinterdag.

Ambitiöst ställde jag klockan på sju men somnade om och vaknade först klockan åtta och förstår inte riktigt vad som hände däremellan. Nu ska jag tighta till min VG-tenta för en ännu bättre slutversion. Visst är det helt fantastiskt bra? Samtidigt för jag samtal och lätt hemundervisning med Masi och ett gäng kylskåpsmagneter i bokstavsform. Hon skriver mitt namn, sitt namn, brorsans namn och syrrans namn. Det finns inget V så Alvin går inte att skriva. Inte heller C's namn. Dessutom vill hon baka en sockerkaka och i väntan på klartecken använder hon ovan nämnda kylskåpsmagneter som får agera smör, socker och mjöl i vispskålen. Hemundervisning med svenska och matematik alltså! Lerning by doing med barnens intresse som styr som Dewey skulle ha sagt. Och det är just honom jag ska samtala med nu också hade jag tänkt.

Vad gör ni i dag?

6 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Underbart att göra tillsammans!

Jag försöker kommer ut lat-stadiet. Det är ju i alla fall lördag. Sen ska ett grattiskort inhandlas och en blomma (presenten e redan klar). Fika med två härliga vänner halv ett och "kalas" hos dottern vid 3 (får man säga kalas när nån fyller 21?)

Susanne P sa...

Det är så härligt att på hösten få plocka in egenodlade frukter och bär. De smakar så mycket godare och jag tror att man äter mer om man har dem i sin trädgård.
Kram

Znogge sa...

Härligt att kunna skörda själv. När barnen var små var våra ambitioner stora men nu har vi bara kvar ett körsbärsträd. Samt lättskötta odlingar i krukform. Det passar oss.

Lycka till med odlingen!

Kram

Helene sa...

Härligt med frukt-trädgårdar.
Vi har plommon och äpplen = ))
Ha en fin helg.
Kram Helene.

amacasa sa...

Hoppas odlingarna tar sig fint och ger skörd snabbt :-)

Mia systeryster sa...

Plantera inte för många äppelträd bara;)
Härligt höst fix! Jag har gjort äppelmos!!
Kram