söndag 18 september 2011

Kommer han att glömma?

Tin-Tin är död nu och hur länge kan man ha en nymf alldeles ensam i en ödsligt stor bur utan att han får brustet hjärta? Sörjer han sin lille gråe vän som trodde att han var en mindre version av Wall-E? Hur ska Wall-E hantera det faktum att han inte längre behöver vara en nymf som tror att han är en undulat för att vara så lik sin vän som möjligt. Kommer undulatlätet fortfarande genomsyra Wall-Es "sång" eller kommer han att glömma?
Ett är säkert. Det blir inga fler fåglar i Villa Freja för nu. Samtidigt alltid det bästa för djuren. Och blir det lilla klapprande nymfhjärtat alldeles för sorgset kanske omplacering blir det enda rätta. Till en ny fågelbekantskap. En ny liten vän eller käresta.

Gråt inte vid min grav, jag är inte där,
jag är vårvindarnas luftström
jag är vinterns gnistrande snötäcke
jag är sommarsädens solsken
jag är höstens stilla regn.

När ni vaknar om morgonen
är jag fåglarna som plötsligt
väcker er ur stillheten
och stiger mot ljuset
och jag är stjärnornas blida sken om natten.
Gråt inte vid min grav.
Jag är inte där, jag är inte död.

10 kommentarer:

amacasa sa...

Men så tråkigt. Det är det som är nackdelen med att ha djur...
Hoppas ni hittar en kompis/fru till Wall-E så han får sällskap. Visserligen på annan plats, men ändå.

Mallan sa...

Nä men åh...... Hoppas ni kan hitta en ny kompis till honom....

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vad tråkigt! :(

Hoppas att det ordnar sig så ni slipper omplacera fågeln!

Sv: Alternativet till ett garage är carport eller ett stabilt tält (finns praktiska att hitta).

Material till carporten kostar inte så mycket, och är ganska enkelt att fixa om man kan fästa den mot en husvägg :)

Vi gjorde ju om förrådet till carport för att slippa skrapa

Åsa sa...

:( va sorgligt...men hoppas det löser sig :) och att han är sitt gamla vanliga jag och ni kan ha han kvar :)
Kramar åsa

Afrodite sa...

*kramar om*

Znogge sa...

Kram.

Diana sa...

Stackars Tin-Tin. Många fåglar är ju själva, men är de vana vid sällskap så är det helt klart att föredra. Det kanske finns någon där ute som är i samma sits som er och som gärna tar emot Wall-E?

Mufflo sa...

Trist när det blir så...

carinasjolund sa...

Kramar om♥♥♥

Trillingnöten sa...

Vad sorgligt det är när sånt händer...!!