onsdag 28 september 2011

Kaninen och Flickan.


När klockan ilsket pep klockan sju i morse insåg jag att det hade varit bra mycket bättre om jag stigit upp klockan sex då jag vaknade (inte för att jag tittade efter men jag tror att den kan ha varit nåt sånt) i stället för att somna om. Den där extra timmen av högst ambivalent tillstånd mellan vakenhet och sömn, det där töcknet, var förödande för min dygnsrytm och nu är jag otroligt segstartad. Nog ska jag finna bättring på det snart, speciellt sedan kaffet fått landa mjukt i magen, men ändå. I fortsättningen ska jag gå efter min nyligen inbyggda klocka. Allt blir mycket bättre då.

Så snart jag kommit på ett sätt att få stopp på Masis söta tjatter så att jag kan koncentrera mig på studierna ska jag knyta samman min hemtentamen. Det är ingen stress med den egentligen, den är snart klar, men lite förbättring krävs. Och jag kan inte ta mig an tentan så länge jag inte kan koncentrera mig till fullo. Just nu är Masi mest fascinerad över att jag kan förstå och prata engelska; kan du läsa engelska också?


När vi var på H&M i veckan, där hon förresten köpte den här tröjan med Kaninen och Flickan på (hennes kanin Kajsa och hon själv såklart) kom det fram en kvinna till oss. Hon pratade engelska och undrade om Masi ville prova en mössa då kvinnan skulle köpa den till sin systerdotter men var osäker på om den passade. Sedan dess är Masi helfascinerad av det engelska språket och ber mig ideligen säga några ord eller meningar. Jag får helt enkelt prata engelska i dag i stället för att skriva klart min tenta.

24 kommentarer:

amacasa sa...

Jag har en sån där klocka som lyser i taket med röd färg och visar tiden. Skitbra! Då behöver man aldrig undra vad klockan är om man vaknar till på natten.

Söt Masi och söt tröja :-)

Västgötskan sa...

Ja, den där extra halvtimmen-timmen på morgonen där man ibland somnar om är INTE bra! Hela hjärnen är gröt resten av dagen sen...

Eller var det "The brain is like porridge"? ;-)

Malin sa...

Söt hon är Masi, vem vet, hon kanske går i mammas fotspår och blir lärare- i engelska så klart ;-)
Sv. Jodå, nu har jag äntligen fått min hane, lite längre ner i bloggen finns ett par bilder på underverket :-)
Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ska jag komma upp måste jag gå upp när jag vaknar (om jag vaknar innan klockan) - annars är det helt kört!

Anna sa...

Va gulligt!! Det är ju superbra att hon intresserar sig för det redan nu!! D har dom stor nytta av sen tills hon börjar 1:an ;)

Hoppas du är uppe och vaken pigg och klar för en ny dag!!

KRAM

Johanna sa...

Det är jobbigt när man vaknar 1 timme innan eller så klockan ringer...å somnar om, man är ju helt död då... :/

carinasjolund sa...

Det bästa är att kliva upp direkt när man vaknar. Men oftas ligger man och snozar en stund, men jag brukar oftas inte somna om.
Gullig tröja hon köpt, passar henne perfekt med kaninen och flickan på :)
Kramen vännen♥

Motvalls Kärring sa...

Tack, för att du hojtade till. Nu vet jag vart jag ska nästa gång, hihi.
Milla

min tekopp sa...

Hi, hi så söt hon är Masi och vilken urgullig tröja. Lycka till med tentan nu, hoppas att du piggnar till snart och att du hittar din koncentration. Kram

jessica sa...

Ja den ljusa flickan.. 4 veckor vi har försökt med henne, saken är att hon är min bonsu och samons dotter so kan inte göra vad som helst utan mammans tillstånd själva,... men man kan inte hålla på hur mycket som helst med medel tycker jag i alla fall... sen mina 3... en annan sak.. jag tycker dom är små det växer ut, vi är inte så fixerad vid "hur" man ska se ut utan att man mår bra =)...

Mita sa...

Så söt hon är med sin kanin tröja,väldigt passande. Visst är det ett löv hon har i håret? Passar ju perfekt nu när det är höst att piffa upp lite..*ler*..
Inget fel med att få lite inblick i det engelska språket.Det finns ju omkring oss rätt mycket i alla fall hela tiden..en väldigt klok liten tös du har,
Att snooza eller somna om på morgonen är ingen bra kombination,man blir helt groggy i huvet....
Kramen på dig♥

Marie-Louise sa...

Ja den där "extra" timmen man ibland "tar" sig på morgonen är förödande. Om man endå kunde lära sig någon gång att gå upp när man vaknar av sig själv. Men istället brukar jag kika på klockan och tänka: åh vad skönt jag får ligga kvar en timme till. Men sen är jag tröttare när klockan ringer :(
Jag sitter också med en tenta och kommer ingen vart just nu...
Svar: Ja han fick bara en ;) Dom finns ju i alla affärer, mina salmiak har jag inte lyckats hitta förut... Och ja jag tycker dom är jättegoda, om man gillar salmiak smaken. Kram

Anna sa...

"lyxigt" vette 17!!Men allt är relativt! HAHA... De var en liten stuga iaf. Tycker dom har en väldigt välskött camping. Är inte min kopp te annars så men så här går det ju jättebra. Sen var det inte så dyrt heller. Vi betalade 475 kr/ pers för det fick vi, en natt och en 3 rättersmiddag. Helt okej! Man kan säkert bo ännu billigare. :D

Miss M sa...

Ja, prata, prata, prata, de snappar upp så fort! Jag och Mr H pratar ofta engelska hemma, bara för att Elsa ska höra det från början =)

Beställde precis en sån tröja till min ena guddotter, e är så söta =)

KRAM

Diana sa...

Hihi, lär henne inte för mycket bara för då går det inte att prata julklappar över huvudet på henne sen. ;)

Sv: Hihi, din toka! Ja, Istanbul ligger i Turkiet (annars hade det väl varit lite dumt att googla vad taxi heter på turkiska). ;) ;)

Znogge sa...

Snooza är på gott och på ont. Jag kan drabbas av samma känsla och dety är inte alltid så lyckat. Man blir inte så mycket mer utvilad trots allt.

Söt tröja och gullig bild!

Kram

Sus sa...

Den tjejn kommer att lära sig mycket klokt i livet så nyfiken som hon är :)

Lycka till med studandet!
Kraaaam

Librarybeth sa...

Wonderful!! Vad kul att intresset väckts hos tösabiten!!! :) hoppas arbetet med hemtentan gått bra idag!

Mia systeryster sa...

Underbart att hon är intresserad av det engelska språket, då kommer hon nog vara lättlärd!
Fin bild på henne!
Och Grattis till er lilla Greta=D
Kram

Mallan sa...

Vilken söt tröja :-) Kul att hon är nyfiken på engelska, det har hon ju nytta av. Hade varit värre med kinesiska.... ;-)

Mollys Blog sa...

Jättesöt! Nästan lika söt som flickan som bär den ;-)Nu när vi går mot höst brukar det vara riktigt tufft att komma upp...Kram!

krulli sa...

Åh vad mysigt att prata engelska, du har världens chans att lära henne några ord här och där nu. Nu när hon är så nyfiken och engagerad (och ung) sätter det sig snabbt och enkelt.

Trillingnöten sa...

Morgonen är verkligen dryg, jag studsar upp ur sängen, annars är det kört för min del :) Känns lite hurtigt, men så är det! :)

Åsa sa...

Hahha, va gulligt :) hon är verkligen jättesöt :)

Kramar