måndag 12 september 2011

Halkar långt från ämnet.


Jag har fått några utmanande frågor från Min tekopp. Nu kör vi.
Varför började du att blogga?
Det började för en si så där fyra år sedan. Jag läste flera bloggar men skrev inte själv. Där någonstans väcktes intresset och nyfikenheten. En social värld full av skrivna ord. Visst måste det medföra en hel massa gott? Jag startade min första blogg som visst förde med sig ett liv fullt av cybersocialt liv och tillgodosåg mitt intresse och behov av att skriva. Samtidigt övergav jag tillslut min dåvarande blogg eftersom det också finns en baksida med att blogga. Det är när det verkliga livet hinner i kapp, exploderar och visar sitt sanna jag. Jag bytte bloggportal i hopp om att jag skulle få lite andrum. Och det fick jag. Ett tag. Nu bryr jag mig inte längre om att jag är uppspårad igen av det där verkliga livet jag lämnade bakom mig. Det får vara så.
Vilka bloggar följer du?
De bloggar vars skribenters personlighet lyser igenom ut på min sida skärmen. Några av dem står i min högerspalt, andra följer jag på bloglovin. Ni vet vilka ni är, visst gör ni? Och så gör jag återbesök hos de som kommenterar hos mig. På ett ungefär.
Favoritfärg(er)?
Regnbågens. Och rosa.
Favoritfilm?
Jag är i ärlighetens namn inte så bra på filmer, jag är bättre på böcker. Jag inser att jag inte ser så mycket film, dels för att jag nästan alltid somnar innan filmen är slut, dels för att jag... Nej, jag vet faktiskt inte. Jag är bättre på böcker helt enkelt, kort och gott. Boktjuven, Niceville och så vidare. Jag fastnar också bland ungdomsböcker med ämnen som berör. Jag skriver själv för ungdomar när jag skriver texter. Fast nu märker jag att jag totalt hamnade långt bortom frågan. F'låt.
Vilket land / länder drömmer du om att besöka och varför?
Jag och C ska åka Route 66, det har vi bestämt. Kanske göra en avstickare eller två från vägen och när målet är nått tar vi ett lyxigt kryssningsfartyg tillbaks till den Amerikanska östkusten (om jag nu inte blandar ihop öst och väst). Slut. Varför?, för att det är en gemensam dröm vi har.
Sen vill vi också besöka något mer "billligt" Medelhavsland när barnen fortfarande är små. För att de så hemskt gärna vill flyga till och bada i ett varmt land.
Och så vill jag besöka Irland, Skottland och det där Storbritannien. För att naturen där verkar så storslaget fantastiskt.
Men nu har jag inte tid med resebeskrivningar och drömmar längre, det får mig att komma bort från studiefokuset totalt. Och jag måste återvända dit nu. Hur barns lärande ser ut i en informell kontra en formell kontext - samt med de båda i parallellt samspel till varandra.

9 kommentarer:

Västgötskan sa...

Route 66..? Har ni haft det som dröm efter att ha sett Blixten McQuuens "kylarköping"? ;-)

Trillingnöten sa...

Jag har också drömmar om Irland och Skottland minsann! Tänk...jag tänker på gröna ängar och berg och trevliga pubar....kanske värsta drömmen, men så är det inte sant sen :)

Anna sa...

Jag vill åka till USAAAA! Sen tycker jag Island känns lite ballt!!

Snor den här "listan" kanske saltar och pepprar lite :D

KRAM och den bästa tisdagen!!

Mita sa...

Roligt att få läsa lite mer om dig. Men det stämmer bra överens med den bild jag fått av dig genom bloggen..*ler*...
Jag drömmer om en resa till Irland och Skottland. Har läst mycket böcker där handlingen utspelar sig där. Man blir fashinerad av landskapet och människorna.
När min syster var gift med en amerikan så var jag över och hälsade på i det soliga Californien..
Idag får man hålla i hatten när man går ut,ha....
Kramiz♥

Znogge sa...

Så bra att du fortsätter att skriva fastän du är uppspårad som du säger. Det tyder på en inre styrka hos dig.

För övrigt var det väldigt trevlig läsning. Hoppas ni kommer iväg på er drömresa någon gång du och C.

Kram

Miss M sa...

Intressant att läsa mer om dig; vi är lika du och jag på många sätt =)
KRAM

p.s Härligt att du mulade i dig tårta, för det e du värd =)

KRAM

Emma sa...

Att blogga är ju på gott och ont. Ibland kan jag få panik och bestämma mig för att radera alltihop, men bloggandet ger mig så mycket tillbaks att jag inte vill sluta.
Åh, jag skulle också vilja åka Route 66. Vilken dröm!

Det finns ju något som heter Cyklotymi där humören svänger fort utan anledning. Man kan ha det även utan att vara bipolär. Jag har dock båda...

Jag är så imponerad av ditt språk och din plan att bli syfröken!Kramar!

min tekopp sa...

Å så roligt att läsa alla dina svar, kull att lära känna dig lite mer. Route 66 är nog en riktigt häftig resa att göra.

Kram

amacasa sa...

Jag vill till Ullared.
:-)