torsdag 15 september 2011

Göra om, göra rätt.


Idag, när Katia blåst förbi, skiner solen. Och jag har också lite klyschigt, även om jag nu inte ägnar mig åt klyschor, sol i sinne. Det är väl perfekt va? Så integrerat och bra som det bara kan bli vid samarbete sol och sinne sinsemellan. Fint som bara den.

Fint är också att uppmärksammas. Jag blir glad, stolt, varm och ödmjuk. Och den här gången ska jag ta det på rätt sätt. Inte för att jag inte blev glad sist men för att jag missförstod det hela. Göra om, göra rätt, det är väl så det heter? Och erfarenheter som fördjupar förståelsen och hela baletten. Men den här gången ska jag också göra det på mitt sätt (som i vanlig ordning förvisso). Jag ska göra om i frågorna lite eftersom jag redan svarat på dem HÄR (där ni hittar frågorna så som de såg ut från början). Ni förstår, jag har fått en fin award (ja, nu förstår jag att det är en award. Ibland tar det lite tid innan polletten hamnar exakt där den är ämnad att vara) av underbara:
Min tekopp.
Life is like a box of chocolates.
Kika in hos dem genast om du inte redan är bekant med dem. De skriver duktigt och insiktsfullt om vardagen. På det där målande sättet som fängslar mig och gör att jag längtar till nästa gång ett inlägg dyker upp.

Göra om, göra rätt ja. En fråga missade jag helt sist, den föll liksom bort på något konstigt vis.
Vad har du för mål med bloggen?
Det tar tid och kraft att skriva en bok och även om att skriva är nästan som att andas för mig finns det många stunder då jag verkligen inte kan eller vill skriva på min bok. Trots det måste jag skriva. Och då är bloggen ett sånt fint komplement som fyller det behovet. Ändå; jag hade aldrig bloggat eller fortsatt med det om jag inte hade fått den feedback jag får. Lycklig förskonad från elaka kommentarer och påhälsningar även om folk gjort orättvisa, elaka och missvisande personliga påhopp i inlägg i egna bloggar, jo minsann! Men det är en baksida. Utan er i det här sociala mötet, om än bakom en datorskärm, hade jag aldrig fortsatt. Mitt mål är inte att bli störst men kanske att uppmärksammas för den jag är. Att ni som tittar in här ska gilla det ni läser och vilja komma tillbaka. Kanske för att argumentera med mig, mot mig, för mig. Eller bara för att känna igen er en stund. Läsa, koppla av, njuta och humma för er själva. Mitt mål med bloggen är att lämna fotspår, väcka tankar och också få fotspår här, av er. Att vara någon i en gemenskap. För ja, mitt mål är också att hitta er, ni som inspirerar och strösslar med er värme och kärlek. Ni finns ju där ute.

De andra frågorna:
Varför började du blogga?
Vilka bloggar följer du?
Vad har du för favoritfärg?
Vad har du för favoritfilm?

Och;
vilket land/länder drömmer du om att besöka - och varför?
har jag som sagt redan svarat på här varför jag i stället väljer att hitta på mina egna frågor. Vilken fantastisk intervju det kommer att bli va?

Vad gör du om tio år?
Jag jobbar som lärare, textillärare och kanske även bild- och svensklärare. Jag har också givit ut i alla fall en ungdomsbok. Det är mina mål men per automatik kanske inte vad jag gör om just tio år. Tio år är bara ett tidsperspektiv som väver samman mina drömmar och mål. Och mina drömmar poppar ständigt upp likt svampar ur marken. De förändras, består, växer sig starkare...

Vad är din styrka?
Jag är kreativ och bra på det skrivna ordet. Dessutom blir jag allt bättre på det muntliga ordet, på att argumentera och diskutera. Sedan står jag upp för vem jag är och vad som känns rätt för mig. Tar tar mig ur det som är fel och gör något bra av mitt liv för min skull och för min omgivnings skull. Jag analyserar mycket och på så vis lär jag mig om mig själv, vem jag är. Men det där förändras ju ständigt och jakten på mig själv kommer nog vara för evig. Det gäller bara att ha ett öppet sinne och lyssna inåt, hänga med i svängarna och måla upp ett liv där jag trivs tillsammans med omgivningen.

Vad är det som gör dig till just du?
Det faktum att jag går till föräldramötet i pyjamasbyxor och ständigt vevar med händerna, liksom från handlederna, när jag pratar. Och för att jag dessutom lagt mig till med någon ogripbar dialekt som jag nog aldrig hört någon annan använda(!) Det faktum att jag står rakryggad och är mig själv, unik precis som du, utan att vilja göra om mig för att smälta in med Jante. Jag tycker för övrigt att han är en fjant.

Den här gången skickar jag också vidare awarden till 5 (?) andra bloggar så som det var tänkt från början.
Till;

Mollys Mix - för att hennes härliga personlighet lyser ut genom bloggen och landar varmt i mitt hjärta här på andra sidan cybervärlden. På andra sidan min skärm. För att jag vet att Molly är äkta och har den där personligheten som gör mig så glad.

Att vara någons fru - för att hon skriver så fängslande vackert och målande att jag blir alldeles till mig. Fast utan att för den sakens skull drabbas av mindervärdeskomplex som jag ibland annars gör om jag blir tokförälskad i något (i det här fallet det skrivna ordet) och känner att jag aldrig kan nå upp dit. Den känslan förmedlas inte alls här. Bara värme och kvillrande ord.

Znogge - för att hon är en underbar hundägare som håller hov. Hon arbetar som lärare och är därmed också blivande kollega till mig högst personligen. För att hon skriver träffsäkert om vardagens alla vändningar och alltid summerar dagen när den är till ända. Znogges blogg har jag följt länge och hon är en skribent jag uppskattar mycket. Speciellt uttrycket: "Döm ingen förrän du gått en mil i hans mockasiner" eftersom det värmde betryggande när allt annat gungade som värst.

Frilly Things - för att hon är skribent till en av de allra första bloggar jag började läsa (och fortfarande följer så snart jag ser att hon publicerat ett nytt inlägg) långt innan jag själv började blogga. För att Emma är precis så där sprudlande kreativ och pastelligt underbart kattälskande trebarnsmamma. Och för att hon inspirerar mig varje gång jag besöker hennes värld genom bloggen.

Till sist vilket jag tycker känns besvärande jobbigt eftersom jag inte vill sluta vid bara fem bloggar väljer jag:
Åsa (och här fuskar jag) och Anna - för att ni båda är nya bekantskaper för mig och jag vill hemskt gärna se er göra den här listan för att lära känna er båda lite närmare.

Samt till Malin så klart. För att hon är en klippa av guld som sprider sin värme och vänskap genom bloggvärlden. För att hon gör en alldeles gudomligt fantastisk matsedel varje vecka och inspirerar rakt in i Villa Frejas kök. För att hon skriver kloka inlägg om allt - och för att hon älskar djur precis som jag.
Och till Miss M förstås för jag kan inte låta bli helt enkelt. För hennes fina beskrivningar från vardagens vidunderliga betraktande. För söta lilla Elsas skull och för mamma Malins värme som lyser igenom och för hennes stora hjärta för djur. Därför.
Och åh... till alla er andra också. Jag känner mig så dum som inte kan länka till er alla fina, fantastiska. Det är alltid den svåraste biten att välja ut ett bestämt antal. Å andra sidan skulle jag få sitta här i evighet och länka och länka till alla er. Det går ju inte hur ledsen jag än är över att "utesluta" er. Fy.

För övrigt får ni alla hemskt gärna fylla i den ursprungliga listan med mina valfria frågor. Och dessutom står det er förstås helt fritt att utöka den ytterligare. Jag ser igen anledning till varför vi inte får ändra spelreglerna lite allt eftersom.
(Och så hoppas jag att samtliga länkar fungerar som de ska, hojta till annars så ändrar jag på det och gör om, gör rätt även där).

17 kommentarer:

Emma sa...

Men åh, nu blev jag ju faktiskt lite uppåt igen :-) Vilka fina ord om mig och min blogg! Jag ska försöka haka på och besvara frågorna. Hoppas att jag inte glömmer av det i mitt kaos...
Vad kul att läsa ännu mer om dig, blev förvånad över vissa saker du "avslöjar". Men det är intressanta och enbart bra saker.
Kramar!!

Znogge sa...

Jag säger det samma! Tack för fina ord om migt och min blogg. Jag tackar för awarden och antar utmaningen att skriva lite om mig och mitt bloggande. Men det blir inte förrän under helgen.

Kram och lycka till med ditt skrivande som du gör så bra!

Mita sa...

Tänk den Awarden har knatat runt hos många nu. Alltid lika roligt att få läsa lite mer om sin goa bloggvänner. Men visst är det svårt att välja ut några bara,därför gör inte jag det.
Kram vännen!

Mia systeryster sa...

Du är underbar i ditt sät att skriva!!
Grattis till din award, du är SÅ värd den!
Kram

Trillingnöten sa...

Vad kul att du är så modig och gör om! Fasiken, det ska jag också göra om det blir en nästa gång! :) Jag gillar de sista frågorna riktigt mycket, sina svar är väldigt fina!

Åsa sa...

Fina du :)
Kraaam!

Alicia sa...

Vilken roligt award och intressant läsning! Bra med lite bloggtips också, ska genast spana in!

Svar: Långklänningar kan vara lite kluriga. Jag har lite svårt att gå i trappor och måste lyfta upp klänningen för att inte snubbla över den.. :)
Men snyggt det är det!

Trevlig helg på dig!
Kram

Mita sa...

Tjaba, glömde säga igår att vad fint du gjort här igen. Riktigt pysslig är du..*ler*..
Ha en fin fredag,
Kram vännen♥

Mufflo sa...

Tur du inte är mattelärare ;-) Ha en skön dag

Anna sa...

Vad gullig du är!! Tackar!! Detsamma till dig fina du!!

Ska göra mitt bästa att fylla i den här!!

Trevlig helg till dig!!

KRam

Att vara någons fru sa...

<3

kloppan sa...

haha jättebra intervju :) fast intressant var den
kram

amacasa sa...

Vilket härligt inlägg! Busa till det på det där viset och lägga till egna frågor :-)

GRATTIS till dig, för att du äntligen fattade att det var en Award ;-)

Och GRATTIS även till alla som uppmärksammades av dig!

Åsa sa...

tack för tummar och tår :)
Kraaam

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Sol i sinne är rätt inställning - dock är det mest dunkel i mitt huvud nu efter många timmars arbete!

Önskar dig en god natt!

Malin sa...

Å, här skulle jag börja med att skriva GRATTIS och så såg jag att jag hade fått den av dig... Tack. Men grattis oxå så klart. Som jag alltid säger, dessa listor- me like! För man får alltid veta lite mera...
Kram

Mollys Blog sa...

Tack snälla snälla du för så fina ord! Kram!