måndag 1 augusti 2011

Vem är du, bakom bloggen?

Jag vet inte om du har tänkt på det, att det som skrivs i en blogg bara är en knivsudd av skribentens liv. Är du en kritisk läsare?
Det som skrivs kan vara personligt, nästan privat.
Det som skrivs kan vara sant eller bara en lite del av sanningen. Som en fjäderlätt smekning bara som bildar ord som bara lätt berör och som sedan vävs i omvägar kring kärnan av äkthet. Omsluter och vårdar kärleksfullt där någonstans mellan raderna av ord.
Eller så kan det som skrivs vara ren fantasi, den egna verkligheten och totalt osant.
Det vet bara skribenten.
Eller så...
Ta Wikipedia som exempel... det är ingen säker källa. Du kan skriva informationen som jag kan ändra.
En blogg är en del av skribentens liv, en del av sanningen så som den berättas. Så som skribenten väljer livet att ta form i en cybervärld som kan vara både social och vänlig men också full av falskhet och manipulation.

Är jag en sann bloggskribent?
Är jag en kritisk läsare?

9 kommentarer:

amacasa sa...

Min blogg är ju mest tjafs från mitt vardagsliv. Men sant tjafs. Oftast i alla fall... Fast om jag far med osanning så framgår det ganska tydligt eller så gör jag avbön senare ;-)

Diana sa...

Klart man inte visar allt i bloggen! jag tycker egentligen att det skulle vara 18-årsgräns för att få blogga. Se på alla fjortisar som verkligen inte cencurerar sig, de får liksom leva med det i restan av sitt liv!
Sen tror jag inte folk skulle vara intresserad av att veta allt man har för sig. "Nu kissade jag" "fönar håret" "bråkade med gubben" "crazysex på tvättmaskinen"... ;)

Sus sa...

Bloggen kan vara en ventil, en liten bikt när livet bråkar med en.
Den kan också vara en stund av tramsblaj, när man känner för det.
Sanningen sätter jag alltid högst, ingen osanning från mig...men orden kan väljas och lindas.
Avklädda tonårsbloggar göre sig icke besvär hos mig.En liten bit av sig själv, blir det ju.
Kraaam till dig i din fina blogg!

Mollys Blog sa...

Jag är garanterat jag bakom min blogg, jag tror det skulle skina igenom om jag försökte vara någon annan. Men jag väljer hur mycket jag vill delge, vilket ju är en bråkdel av mitt liv...Kram!

Trillingnöten sa...

Ja, det där är så svårt! Det är klart att man väljer vad man ska skriva :) Vissa skriver om ALLT från menssmärtor till matrecept till att racka ned på andra. Själv väljer jag delar ur mitt liv och mina tankar och försöker vara positiv även om man ibland är en neggotant :) Men allt som skrivs är sant och det är jag som tänkt ut det! Men som nån skrev, ibland tycker jag nog att det kan vara 18 årsgräns.

carola sa...

min blogg är min terapi i vägen tillbaka till ett liv värt att leva.
Är öppen men det finns vissa saker jag aldrig skulle skriva om.

Varma krmar

mintekopp sa...

ja, det är ju precis så det är. Jag delar bara med mig av en liten del av mig själv, precis som att jag bara lägger upp bilder på bloggen som mitt kritiska öga har granskat. Det är så mycket som jag absolut inte skulle skriva om, däremot är allt det jag skrivet om en liten bit av den jag är. Kram på dig!

Mita sa...

Man lämnar ju inte ut det allra innersta eller sånt som gäller personliga saker om nära och kära. Annars blir det ju mest tankar och funderingar och det som händer i vardagen. Det är ju det en blogg handlar om egentligen...
Kramiz!

Malin sa...

Jag tror att du, precis som jag, är en sann bloggskribent, vore liksom meningslöst annars tycker jag, att sitta och hitta på när man skriver. Sen så utelämnar man så klart vissa saker, om inte annat med hänsyn till andra.
Kram