fredag 5 augusti 2011

Varm om fötterna.


Mina varma goa tevesockor är färdiga nu, virkade av det där spontaninköpta, oemotståndiga garnet ni vet - 'jag i en garnbutik!'
Vill du också bli varm om fötterna kan du gå in i butiken och göra en beställning. Du vet väl att du kan välja färg efter egna önskemål?

Plastband hör ni, det kan man göra mycket skoj med. I går damp Slöjddetaljers nya katalog ner i brevlådan och nu sitter jag och funderar över färgval. Att virka med plastband... det är en teknik jag inte använt mig av sedan jag gick på mellanstadiet säkert. Om jag ens virkade med dem då. Jag minns i varje fall att vi pysslade med dem, dessa band i fantasifulla färger.
Men nu ska här virkas;
En badrumsmatta, en sån där rund ni vet.
En nätkasse till badkläderna - perfekt för stranden.
Några korgar... en skulle kunna få bli brödkorg faktiskt, det behöver vi en ny.

Men nu, nu ska jag virka ett par barnvantar och dessutom hitta tillbaka till mina ord. Just nu förnimmer jag den där känslan av att vara vilse ibland dem. Men vi hörs lite senare.

5 kommentarer:

Znogge sa...

Vilka supersöta sockar! Själv minns jag att man fingervirkade någon sorts tjocka "snoddar" antingen runda eller kvadratiska som man sedan gjorde nyckelringar av... Vet att det finns platstband på vårt fritids så tydlingen används det fortfarande till något.

Lycka till med projekten!

Kram

Trillingnöten sa...

Herregud vilka sötnosar! Kanske beställer lite närmare vintern :) Skulle passa bra i vår kalla lägenhet!

Malin sa...

Gud vilka goa sockor, hade jag inte huset fullt med hundar (läs:hundhår) så skulle jag beställa pronto! Gärna chokladbruna.....
Närkasse till badkläder ska bli spännande, det låter som en smart idé så det ser jag fram emot att få se resultat!
Kram

amacasa sa...

Plastband... Dom använde vi för att dekorera hästarnas träns och grimmor med. Olika hästar hade olika färger.
Sen gjorde vår avdelning på jobbet "bast-kjolar" av färglada plastband till en Hawaii-fest på jobbet. Jodå. Plastband kan man göra mycket med :-)

Superfina tofflor!

Tofva sa...

Vilka underbara tossor! Perfekt till höstens kyliga kvällar:)