fredag 26 augusti 2011

På rätt spår.


I dag inleds min sista helg-helg, min sista lediga sådan. Om man ska vara riktigt nogräknad och eftersom matematik är ett fasligt intressant ämne är nogräknad precis vad vi ska vara. Min sista helg inleds alltså i dag vilket vi firar med surströmming - äntligen!

Ni förstår vad jag menar med sista helg va? Som student erfar i alla fall jag att man läser och studerar och stressar och står i non stop 24/7 alla dagar året om. När jag läste socialpsykologi hade vi en enorm salstenta strax efter jul och jag och mina kurskamrater skämtade lite så där bittert om att vi allesammans skulle sitta som nervvrak under julgranen och skaka och bita ner våra naglar till roten. Riktigt så illa var det inte, men ändå. Sista helgen ledig.

På ett sätt ska det bli skönt. Nu vill jag bara kicka igång så jag kommer över den där "jagvetjuintehurdetkommerattbli-nervositen". Sen hoppas jag samtidigt lyckas klämma in så mycket jobb som möjligt mitt i studierna för jag är omtyckt och redan uppbokad på en rad turer i september som jag inte får tacka nej till ännu "förvivillhemsktgärnahadig" så jag får inte lov att höra av mig förrän i sista sekund. Nu hoppas jag att det utmailade schemat inte revideras till sin oigenkänlighet för då har jag i alla fall en dag då jag redan är jobb-bokad som kallas "inläsningstid" då jag i stället kan jobba. "Applicera på verkligheten", som jag så fint kallar det. Och så tar jag inläsningstiden på de där helgerna som ändå inte kommer att ses som helg för mig. Jag känner mig bäst själv nu för tiden.

Och på tal om "vivillhemsktgärnahadig" stärker det min magkänsla att jag väljer rätt yrke. Att jobba med människor i någon form är liksom självklart, så det behöver vi inte ens diskutera här och nu. Men hur jobba med människor? Jag vill åt så många delar, liksom helheten ni vet. Men jag är omtyckt av mina lärarkollegor som anser att jag gör ett kanonjobb. Det är bra. Det känns oerhört roligt för mig att höra. Det stärker mig och är precis vad jag behöver höra. Och jag är säker på att jag är kapabel att se helheten hos människor och att man som lärare mer eller mindre får en roll som kurator, terapeut, krishanterare, administratör, allt det där, utöver undervisningsbiten. Självklart.
Jag är på rätt spår.

Såja.
Nu är det strax jobb som gäller. Återigen.
Och sedan den där surströmmingen.

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Åh vad spännande! Jag saknar lite den där "nya" känslan, nervositeten. Det är som en high till slut :) Och sen i mitten på terminen har man lugnat ned sig och man tänker att "fasiken, det HÄR klarar jag!" Du kommer att bli en fantastisk lärare med all din erfarenhet av olika slag, din personlighet och drivkraft! Kör hårt nu vännen, så kanske vi blir kollegor en vacker dag :) Man vet aldrig!

Malin sa...

Det kommer bli hur bra som helst och du kommer träffa en massa härliga människor som tycker om dig för den du är!
Klart du har valt rätt, du kommer bli en sån lärare som vi borde ha flera av, en sån som bryr sig!
Kram

carinasjolund sa...

Du kommer att bli en toppen lärare, det har jag ju sagt hela tiden :)
Kramen fina du♥

Västgötskan sa...

Hoppas det blir bra till slut. Inte alltid lätt att veta vad man själv vill (konstigt nog. För man bör ju känna sig själv bäst). :-D

Surströmming??? Inte äta väl?! :-O

Diana sa...

Är du så deprimerad över att detta är din sista helghelg att du vill ta livet av dig? (= äta surströmmingen) Stackare, sååå illa kan det inte vara att plugga ju. :)

Dorro sa...

Alltså ska man lyxa till din sin sista helg av ledighet finns det väl annat att äta än surströmming:P Min man älskar också det där äckliga som stinker. Jag vägrar åka med honom när han ska äta.

Det kommer gå jättebra i skolan. Du kommer älska det för det är väl sån du är.

kram

Helene sa...

Ha en mysig och skön helg !!
Kram Helene.

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Man vet aldrig riktigt hur allt kommer att bli! :)

Det är det som gör allt så spännande :)

AnnaPanna sa...

Tack rara du för tips! FÅr se lite hur det blir. Vill inte skaffa bara och så lessnar ungarna efter en stund.

Surströmming?? Är du galen kvinna!?? ;D

Trevlig Helg

Kramis

Znogge sa...

Du är garanterat på rätt spår så lycka till när det blir så dags! Skönt också att kunna jobba lite extra under studietiden. Klirr i kassan är inte fel.

Kram

Susanne P sa...

Surströmming!!!!!!
Det är bland det bästa jag vet!!! Det vattnas i munnen på mej bara jag tänker på det!
Kram &ha en bra helg.

Min plats i solen sa...

Du är verkligen på rätt spår och känslan av att veta det är så ofantligt skön. Jag minns när jag tog mitt beslut att bli lärare, det var stort. Jag visste att jag var på helt rätt spår och mina år på lärarutbildningen är bland det roligaste jag någonsin har gjort. Jag älskade känslan av att jag lärde mig nya saker varje dag och jag sög verkligen åt mig som en svamp. Nya möten, människor och livsöden varje dag och vänskap som består än idag. Det var en underbar tid och ibland saknar jag det.

Du kommer att bli en fantastisk lärare Sara och jag tror att du kommer att stortrivas med studierna. :)

Vad roligt att paketet kom fram till dig ordentligt och att du tyckte om det. Jag hoppas att du kommer att tycka om böckerna. :)

Sköt om dig och njut av din lediga helg. Nästa vecka börjar ditt nya äventyr! Lycka till! :)

Kram Lotta

Malin sa...

Har ni sett till några bäbisar än? Jag tror som du, dom ligger nog där och gonar!
Kram

Bara Jag sa...

Visst är det spännande att stå i startgroparna!! Och lite nervigt.... Fick veta förra veckan att jag kommer in på mitt förstahandsval trots allt - ska bli SÅÅÅ kul!!

Surströmming?? Gillar du sån't? Är det makens fel eller gillade du det innan?

KRAMAR!

amacasa sa...

Åh vilket bra sätt att fira helg-helgen på! Vi åt den ädla fisken uppe i Skellefteå - så gott!

Du kommer att bli en underbar lärare :-)