måndag 8 augusti 2011

När det ändå bara regnar.


Jag blir alltid så glad över att få beställningar på virkade saker. Därför vill jag också glädja tillbaks genom att virka dem genast trots att det inte är någon brådska. Det regnar ju bara ändå - jag menar, det är perfekt väder för virkning och pyssel. Och kanske också för att åka en sväng till Ikea. För på tal om pyssel behöver vi ordna en stadig och ordentlig hörna här hemma. En som passar sig väl för både pyssel och studier. Någonstans där den rätta känslan och trivseln insmyger sig hemvant. Där studiepoängen liksom nästan landar sig själv. Nåt sånt. Och där jag ibland kan koppla av från studierna med en virkning eller med mitt bokprojekt. Bara helt kort så där.

Mitt bokprojekt förresten. Det skrev jag förra sommaren som en ram så där. En nästan färdig bok med karaktär och känsla. Men sedan lät jag den ligga och vårdade den ömt i tanken sedan dess. För några veckor sedan läste jag igenom boken och nu känner jag att jag kanske är mogen att ta tag i den igen.
Det som gör mig beklämd är att historien gör mig så ledsen - för det är en djup berättelse med ensamhet, litenhet, ledsnad och saknad. Men också mycket glädje, kärlek, omsorg och drömmar. (Och nej, boken handlar inte om mig).
Nu måste jag få de bra känslorna att väga upp lite mer. Det ska kännas som att balansera på lina ungefär.

(Du kan också göra en beställning på tevetofflor - här - under kategorin "kläder-dam").

7 kommentarer:

Diana sa...

Vad roligt med en egen bok! En vacker dag ska jag skriva en med. :)
Vi bor i en trea så extrarummet är ett kombinerat bibliotek och pysselrum åt mig, perfekt att ha!

Znogge sa...

En bra plats att sitta på är jätteviktig när man pluggar. Vi har ett dator- och arbetsrum som jag oftast satt i. Lite beroende på var det var tystat för barnen var så små då.

Hoppas du hittar din perfekta plats.

Kram

Västgötskan sa...

Du är så otroligt kreativ och skapande S. Jag är AVIS! ;-)

Henrik Olsson sa...

Vad spännande med projektet - hoppas att man får läsa den!

Jag skulle gilla om djupet i berättelsen bevarades - jag lider lätt med handligen! :)

Att vara någons fru sa...

Är det typ såna här du vill ha?

http://www.modegallerian.se/boots-kangor-minnetonka-back-zipper-boot-270519

Att vara någons fru sa...

TinTin har ju rea!

http://www.tintinstyle.se/system/search/search.asp?m=143&page=1

amacasa sa...

Och där i din hörna kan du ju också avsluta din bok :-)