söndag 21 augusti 2011

Några lösa bitar.


Några lösa bitar som ska falla på plats; naturligtvis att finna mig väl tillrätta i studentlivet med start snart. Jag vet faktiskt inte om jag är redo, vilket i sig känns rätt spännande. Dagtid är det som om jag förtränger att jag snart är stressad student och jag vet inte om det är ett dåligt tecken. Jag vet inte heller om det är ett dåligt tecken att jag om nätterna drömmer att jag i sista sekund (i vanlig ordning) ångrar mig och väljer ett annat program.

Jag kanske är inne på helt fel spår ändå?!

Ett är i alla fall säkert - och det är att jag både drömmer och lever att hjälpa andra. Finnas till liksom. Det är vem jag är och vem jag alltid har varit även om det inte alltid har räckt hela vägen.

Lärare. Socialpsykolog. Eller en kombination (så som det blir för mig) måste väl ändå vara en av många rätta vägar att gå för att nå dit?

En annan lös bit som ska klaffa är den där önskade utökade kompetensen så att jag når behörighet att undervisa i textilslöjd upp till sjätte klass.
Tydligen är det många med mig som ställer sig samma fråga och nu är det bara att hoppas att lärare, studievägledare och andra samordnare just samordnar sig och listar ut vad som krävs och hur vi studenter ska gå till väga för att nå hela vägen.

En annan sak; man kan - om man vill - rota runt försiktigt med en doftneutral penna (som man först rört om med i spån OCH kliat Kajsa med) i boet för att kontrollera om där finns ungar.
Om man vill.
Men vilket meck.
Inte ens jag skulle få för mig att krafsa runt med en penna bland små hjälplösa kaninungar.
Den lösa biten får falla på plats tids nog tänker jag. Huvudsaken är att jag kan kontrollera Kajsa och att hon mår bra. Så får hon ta hand om sina (eventuella) ungar.

Vad mer?
Jag ska virka lite i dag.
Fortsätta lite på en värmande sjal. Och dessutom virka en Hjärtekatt till samlingen.

12 kommentarer:

Diana sa...

Du är allt en velig madame du. Men det är svårt att ta ett så stort beslut som sitt framtida yrke!

Husfrun sa...

Sv. Ja Diana - och allra helst vill jag vara författare och föreläsare av ungdomsböcker med starka ämnen som bör belysas upp från skammen. Det gör det ännu svårare för mig att besluta mig ;)

Åsa sa...

Men du, gör det du allra helst vill :) du kommer va bäst på det :)

Sen är det inte för all framtid om man väljer att läsa något :) det är nu man är där, vem vet vad du vill om 10 år? Kanske något helt annat, och det är normalt :)
Kram på dig

carinasjolund sa...

Jag tror du har valt alldeles rätt :)
Bara att tro på sig själv så fixar det mesta sig!
Kramen♥

Susanne P sa...

Det är inte lätt att veta om man väljer rätt i livet! Men jag tror du kommer att känna att du gör rätt.
Kram på dej!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det känns alltid bra när lösa bitar faller på plats!

Ibland kan det ta lite längre tid, men förr eller senare blir allt bra :)

Mita sa...

Ja du har lite svårt att bestämma dig,men det blir nog bra ska du se.Men du måste verkligen känna för det du ska göra,ibland ska man gå på magkänslan säger dom som vet..
Vad höstfint du har gjort här med varma fina färger.
Härligt med springet i små barnaben..*ler*..
Kram vännen♥

Znogge sa...

Vad du än väljer så tror jag att det blir bra!

Kram

Trillingnöten sa...

De där bitarna brukar falla på plats ganska snart :) Att vara lärare är så mångfacetterat att det ibland känns som att man jobbar inom psykologin eller nåt annat sånt :)

Att vara någons fru sa...

Inte konstigt du är lite tudelad, det är ju val som ska göras och då är man alltid lite kluven.

Sus sa...

Jag tror att din magkänsla ger dig svar. Och vem har sagt att du måste genomdriva första valet?? Men testa på det bör du väl.
Det blir säkert kanon, klart du är lite nervös ;)
Kraaam

Anna sa...

Älskar bilden! Ser familjärt ut!! Mys <3