torsdag 11 augusti 2011

Mina drömmar.

If I can dream it...
Jag är egentligen en fasligt enkel människa. Jag trivs med rutiner men ogillar ekorrhjul, den där vardagliga tristessen och stressen. Jag kräver mer utmaningar än så och jag önskar vara min egen chef.
Min dröm.
Att få vara bondmora med skit under naglarna och kunna se glädjen i alla årstider. Skiftningarna. Friheten. Den tunga arbetsbördan - för min egen skull. För djurens skull. Och för naturens.
Att vara självförsörjande bondmora. Med det ekologiska kretsloppet som enda hjul - långt bortom ekorrhjulets idoga snurrande. Men ändå i småskalig odling och uppfödning. Även författare av ungdomsböcker och att få dessa filmatiserade (tänk vad stort bortom alla drömmar i världen) - och kanske en dag att skriva en självbiografi.
Samt någonting med textil naturligtvis. Lärandet. Som kursledare kanske. Som textillärare. Eller som mig själv helt enkelt, i en hembygdsgård. Tänk ändå vad jag är född i fel era, fel tid. Men samtidigt inte. Min dröm är att gå min egen väg. Kravlöst. Som min egen chef. Allt annat vore nästan förödande för mitt känsliga inre. Ekorrhjulet som vi alla ska vandra i, inom de där normerna som jag lärt mig hata. Normer. Normalitet. För mig finns inget sådant. För mig finns bara att våga. Hoppa. Ta steget. Ska, måste och borde är ord som får mig att slå bakut. Hate it.
För mig finns bara drömmar.
Alla av dem kan inte bli sanna.
Samtidigt - if I can dream it, vilket jag ständigt gör, I can do it and be it. Allt det där som ingen endaste klarar av utan drömmar.
Och jag, jag drömmer massvis hela tiden.
Min dröm.

7 kommentarer:

Malin sa...

Du vet ju att mina drömmar ser ut som dina, det enkla livet på landet, där allting går i sina stilla mak, inget stress, bara glädjen med att jobba med djuren. Odlingen, den kan du få ta hand om ;-) Det livet jag lever nu är bra men det är inte mitt på något sätt, det är inte så här jag är tänkt att leva. Men jag strävar- och drömmer vidare, en dag kanske, en dag.
Kram

Znogge sa...

Drömmar ska man ha för vem vet, kanske kan de förverkligas en dag? I kombination med ditt kommande yrke kanske...

Kram

Viktkamp sa...

man ska ha drömmar, vad vore vi annars? =) Kramar

Trillingnöten sa...

Rutiner är så bra :) Men ack så tråkiga om man inte rufsar till dem ibland! Jag är likadan! Drömmar är det bästa! Det driver en framåt, att man vågar hoppa och göra nåt av det!

mintekopp sa...

Drömmar ska man ha, många av, att sträva efter och vilja nå. De är så viktiga! Jag är nog lite lik dig. Jag ogillar oxå normer, krav, stress och det här samhället som inte på något sätt är byggt för oss människor som vill ha frihet under vingarna, ett liv utan ramar och med svängrum för drömmarna. Men vet du, jag tror att det är upp till oss drömmare att skaka om den här världen lite, slå oss fria och sträva mot något annat. Tro på din dröm. Vem vet en dag kanske du lever den. "The sky is the limit".

Kram på dig!

amacasa sa...

Det var just ekorrhjulet som fick oss att flytta till Spanien. Jag tror att man bara ångrar det man INTE gjorde!
:-)

Henrik Olsson sa...

Din dröm är min verklighet.

Ja, jag kanske inte precis är bondmora, men jag har närheten till naturen och får uppleva allt på nära håll!

Vissa rutiner håller jag hårt på, men samtidigt är jag beredd att pröva vingarna. Bryta trender. Byta hjulspår.