söndag 28 augusti 2011

Jag såg ju fortfarande ingenting.

När man ändå, trots allt, inte riktigt kan hålla sig till tåls, ni vet den där otålighetskänslan som ibland måste tyglas. Men det går-inte-så-bra. Den där känslan av pirrig förväntan som bubblar värre än den bubbligaste soda streamer-drickan. Den går bara inte att hålla emot. Alls.
Så jag frågade Kajsa så där lite snällt om jag fick lov att buffa runt lite och försöka se något i hennes omsorgsfullt boade bo. Och okej då. (Efteråt belönade jag henne med de grönaste maskrosbladen jag kunde hitta och ja, Kalle fick sin beskärda del han också. För han är ju liksom en del av själva boandet. Anledningen därtill i varje fall).


Först försökte jag se eller känna något på den plats där jag vet att Kajsa nästan som flätat ett mjukt bo av torrt gräsklippsgräs, men icke. Nehej-men-då-har-hon-väl-fortfarande-inte-haft-en-endaste-krystvärk.
Men sen så... låter förresten kaninungar, jag menar SMÅ kaninungar? Låter de liksom smack, smack som om de var sugna på lite di från mjölkstinn spene? Kurrar de? Krafsar de?
I alla fall så beslöt jag mig för att ta reda på om det där ljudet som jag inte riktigt vet om jag hörde kunde härledas till de där ungarna i alla fall. Så jag körde helt sonika in handen i det massivt packade ströet bredvid det flätade gräsboet. Och wii, min hand stötte emot något pälsigt (och jag är liksom säker på att det inte var Kajsas avnoppade päls jag kände utan mer som en alien eller som, som en kaninunge?)

Men jag såg ju fortfarande ingenting.

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Nu börjar det bli spännande här! Är det kaninungar??

Mita sa...

Ja jag säger detsamma,det börjar bli spännande. Du håller oss riktigt på halster..*ler*...
Jag hoppas verkligen orkanen Irene inte ställer till med den värsta förödelsen,men tyvärr blir det väl så,och tydligen 8 som fått sätta livet.Det är 8 för mycket.
Kram vännen♥

Åsa sa...

Näää men va gulligt?! Hahha å spännande. Hoppas det var det :)
Kramar

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag har ingen aning om hur kaninungar låter :S

Sv: Ja, nog kommer det att bli ett slit - men samtidigt kommer det att löna sig i längden :)

Sus sa...

Ha haaa! Kaninungar ser ut som alien,som nakna rosa korvar :)
Jag TROR absolut att det var ett litet knytte!
Nyfikenheten är olidlig, vågar jag säga Grattis??
Kraaam

Znogge sa...

Säkert en unge för kaniner är inte gravida så länge. Du får hålla utkik och se vad som händer...

Krma

Diana sa...

Spänningen stiger! Snart borde du väl kolla lite bättre, när ungarna är större och Kajsa mindre känslig?

Susanne P sa...

Men oj så spännande!
ÄR det kaninungar där?????
Kram & jag håller tummarna.

mintekopp sa...

Å så spännande. Kaninungar är ju något av det sötaste som finns.
Kram

Att vara någons fru sa...

Åååå där är bäbisar ska du se!!!

Malin sa...

Dom ÄR där och snart så kommer du se dom oxå. Jag födde upp kaniner under en kort period och man anade ingenting förrän dom liksom dök upp där av sig själva, spännande är det! Ska bli kul sen att se bilder på dom!
Kramar

amacasa sa...

Spännande! Som tur är vet jag att du har sett nu, så jag slipper i alla fall undra :-)