måndag 15 augusti 2011

I viskande, dramatisk ton.

Jag har ingen aning om någonting egentligen och bara det konstaterandet är en trygghet i sig. Jag kan det jag kan precis som alla andra. Jag uttalar mig om mina känslor, mina upplevelser, mitt liv och om det jag vet något om. Om allt annat tiger jag som muren.
Jag vet egentligen inte alls vad jag svamlar om just nu... inte det heller har jag någon aning om. Mer än att det är en trygghet i sig. Att veta att jag inte vet.

Och när jag nu sitter och redigerar mitt manus har jag kommit till sista sidan och startar om från början. För jag vet inte något om någonting. Varför jag inte heller vet hur man skriver en bok eller redigerar densamma.

Vad jag däremot vet är att jag vet om jag tycker om flödet i orden om jag läser dem högt för mig själv. Sammanvävningen blir så mycket mer tydlig då. Kräver små justeringar än här, än där. Jag hör så bra var det fattas ett ord, en mening, eller var ett ord i stället är överflödigt.

Så det är vad jag sysslar med nu. Jag högläser mitt manus för mig själv i en lätt viskande, dramatisk ton. Det går bra det här, även om det är tidsödande - och ni vet ju, jag och det där tålamodet är inte vänner. Vi är ingenting med varandra.

Samtidigt skulle jag aldrig i livet våga skicka in mitt manus, så det spelar ingen roll om jag har tålamod eller inte att dröja mig kvar vid det och göra orden perfekta. För jag har inte modet att släppa det ifrån mig.
Ännu!

8 kommentarer:

Kajsalisa sa...

Klart Du måste skicka iväg Ditt manus...tänk att gå resten av livet och fundera på om hur det skulle blivit???? Annars får Du låna ut manuset till någon som vågar skicka in det ;)

Håller tummarna!!!

amacasa sa...

Hoppas du snart är redo :-)

Sus sa...

Modet kommer, modet mognar!
Ibland är det skönt att inte veta, ibland är det pyton...
Jag tror att du har mer tålamod än du egentligen tror! Det verkar så :)
Kraaam

Mita sa...

Jag kan tänka mig att manuset blir som ett skötebarn. Man vill inte att nån annan ska trampa och skövla i det. Det är ju i princip nånting som man fött fram, så det kanske är svårt att lämna det ifrån sig. Men låt det ligga till sig lite, så kanske det känns lite annorlunda sen..
Kram vännen♥

mintekopp sa...

Å så spännande! Hoppas att modet snart kommer till dig så att du skickar in ditt manus. Jag håller mina tummar för dig och din bok :-)

Trillingnöten sa...

Det är intressant med böcker för jag som läsare kanske läser och betonar det som skrivs helt annorlunda än författaren själv! Det skulle vara roligt om varje författare själv läste in sin bok :)

方松腾 sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets

Hua Cai sa...

michael kors outlet
reebok shoes
mulberry sale
cheap oakley sunglasses
louis vuitton sunglasses
michael kors handbags wholesale
michael kors outlet online
swarovski outlet
nike air max
michael kors outlet
cheap mlb jerseys
tiffany jewelry
tiffany and co
discount michael kors handbags
omega watches
swarovski crystal
asics
christian louboutin shoes
ralph lauren outlet
tiffany jewelry
cheap oakley sunglasses
rolex watches for sale
camisetas futbol baratas
michael kors handbags
nhl jerseys
thomas sabo uk
adidas shoes
prada outlet
burberry outlet online
nfl jersey wholesale
burberry sunglasses
toms outlet store
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet stores
louis vuitton bags
20160531caihuali