onsdag 31 augusti 2011

I tid helst då.


Jag vet inte riktigt vad det är med mig och min stoppa-huvudet-i-sanden-mentalitet som på senare år (i vissa situationer) har drabbat mig.
Som att hålla tiden inte bara minutiöst utan gärna en halvtimma i förväg, som förr, har i dag förbytts till; jag väntar liiiite till innan jag springer det fortaste jag kan och ändå knappt hinner i tid. Ibland för sent. Fast jag gör mitt bästa.
Eller som nu då, i natt sov jag tokstressad för jag kom liksom på att oj, det är på torsdag jag börjar skolan och har jag förberett någonting? Typ nåt, litet endaste?
Nej.
Ungefär så.
Kort och gott.
Och så fick jag lite panik och bad C köpa tågkort och kollade upp buss- och tågtidtabeller och litteraturlista och undersökte ifall litteraturen finns på biblioteket i Lilla Staden. Inga böcker! Förutom en - och den där enda boken är utlånad. Prejs dö lord - not! Mailade en kollega och nyligen examinerad student; hjälp mig, har du någon av dessa böcker? Det är ingen brådska, titta efter när du hinner.
Med vänlig hälsning Skrik och panik.

Vad mer?
I morgon...
Jag ska ha kläder på mig, men det är bara att ta något ur högen.
En väska!
I väskan: kalender, penna (får inte glömma penna!), pocketbok (Niceville), uppgifter om buss- och tågtider, mobil (laddad), anteckningsblock (får inte glömma anteckningsblock!), mitt nödfallkitt = make up necessär, vattenflaska, paraply.
Skor.
Off I go.
I tid helst då.

Och vad jag vill säga med bilden är att det ser fasligt skönt ut. Hoppas att jag sover lite mindre stressad i natt. Eller så kanske det är lika bra att vara uppe i varv när jag vaknar så att jag liksom inte hinner känna efter om jag är nervös eller inte (klart jag är nervös). Jag vet inte ens om jag kommer att hitta dit jag ska (för jag har inget lokalsinne och noll kom-i-håg).
Men äsch, nånstans under vägen löser det sig nog.
Ni ska få se.

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Det brukar alltid lösa sig :) Inga problem! Tips från coachen:
Kolla www.stubok.net! Där finns massor med studielitteratur (jag säljer där och får köpare hela tiden).
Biblioteket kan också låna hem från andra bibliotek, jag gör det jämt, så be dem :) Du har ju studerat tidigare så du vet säkert dessa stalltips redan, men jag påminner i alla fall! :)

Afrodite sa...

Jisses, vad jag känner igen det där! =) Hoppas att du fick ihop allt!
Kram på dig!

Marie-Louise sa...

Det löser sig säkert, du fixar det där. Och så träffar du jättetrevliga kurskamrater :) Kram

Västgötskan sa...

Jag tror att människor (oavsett hur de vanligtvis beter sig) blir rätt "passiva" när det blir FÖÖÖÖR mycket!

Hoppas det löser sig med allt tills imorgon. :-)
Kram!

Att vara någons fru sa...

Ha ha ha ha jag blir stressad bara jag läser dig *s*

Åsa sa...

Hahha, va söt du är :)
Någonstans är det lite skönt att koppla bort och koppla ner :)
Det kommer gå kalas!

Kram

Diana sa...

Hihi, första skoldagen... klart att det ska vara lite pirrigt då!

Viktkamp sa...

lycka till imorgon, du kommer klara det galant =) Kram

Malin sa...

Första skoldagen är nervös vare sig man är 7 eller... äldre ;-)
Men som du säger, det kommer gå jättebra och du, du kommer trivas som fisken i vattnet!
Kramar

amacasa sa...

Det kommer att gå jättebra! Men du kan ju för säkerhets skull ta med en papperspåse som du kan hyperventilera i ;-)

diana sa...

Kommer att gå alldeles utmärkt. Kram :)

Mia systeryster sa...

Det löser sig, Hoppas du kan sova. Klart du hittar dit=D
Lycka till!
Kram

Anna sa...

Kommer gå som en daaaans!!