fredag 12 augusti 2011

I gråskalan.


Jag är av ett analyserande släkte och om vi säger så här; att min känslodipp lite beror på att semestern snart är över, att vardagen snart väller över oss som en flodvåg, att kylan och mörkret är på väg, på rädslan för att åter igen drabbas av en efterdyning av psykisk trötthet (bara för gammal vanas skull) OCH det faktum att en förkylning lurade i kroppen.
Jojomensan. Halsont hela natten. Nu med en Bafucin långsamt smältande mot gommen. Kan få vem som helst att göra en gir ner i mer mörkgrå trakter.

I dag är känslorna mer stabila, någonstans där i gråskalan skvalpar de runt. Och vardagen... ja, jag gillar egentligen vardagen. Jag har fått länkar till välkomstbrev och scheman och första kursen och allt det där. Det enda jag inte kan hitta är litteraturlistan, men det tänker jag, det löser sig. Lite pirrigt.
Snart rullar den igång och det är bara att njutningsfullt försöka anpassa sig. Aktiviteter, skola och allt det där.
Det blir nog fint.

I dag gravöl.
Inte så mycket öl för min del kantänka. Öl är så fasansfullt äckligt. Men grav trots allt... Ett trevligt farväl till semestern tillsammans med goda vänner som också återgår till rutiner på måndag.

Jag har dessutom bara de cirka tjugo sista sidorna kvar att redigera av min text, min bok... och sen? Ja, sen är det väl bara att hoppa då kan jag tro?

Det kan nog bli en fin dag här i gråskalan.

13 kommentarer:

Västgötskan sa...

Segt med halsont. :-(

Och visst är det tråkigt att semestern är över. Men det är ju tyvärr inte så mycket vi kan göra åt det. "Analysera mer" heter en film. Men tycker vi istället ska försöka analysera MINDRE! :-D

Ha en skön fredag.
Kram V

Mita sa...

Ja det är nog fortfarande en hel del som har ångest över att semestern är slut och dags att återgå till vardagen. Men hur det är så rullar det på när det väl börjar. Saker som dyker upp får man ta hand om under resans gång..
Idag ska jag passa på och njuta av finvädret trots att det är lite kyliga vindar.Inget regn och solen skiner,härligt,
Kram vännen♥

Viktkamp sa...

jag mår inte heller bra av hösten men jag hoppas att mitt välplanerade träningsschema och små saker att se fram emot under hösten gör det bättre =) Håller tummarna! Kram

Diana sa...

Fördelen är att om man vet om problemet så kan man försöka att förebygga det. Planera in roligheter så du har något att se fram emot under de mörka månaderna.

Znogge sa...

Om man bortser från det halsonda så tycker jag att du går en spännande höst till mötes!Det kommer säkert att hjälpa upp en hel del.

Kram

cecce sa...

Du kommer klara höstens utmaningar galant. Det vet jag:-) Å det där med boken låter hur spännande som helst!!!

Hoppas du får en trevlig kväll!
Kramar

Miss M sa...

Är också utav ett analyserande släkte! Kan vara förtärande ibland, men annars vore det inte jag! Börjar mer och mer uppskatta gråskalan i livet, när allt är svart eller vitt så blir det för jobbigt!
BAMSEKRAM!

Svorskan sa...

Jag har alltid ångest när semestern tar slut och jag skall jobba igen, men har lärt mig att det släpper väldigt fort när jag väl kommer på jobb. Du verkar se det positiva framåt också och det är ju jättebra!

Henrik Olsson sa...

Jag avundas dig som endast har 20 sidor kvar att redigera av ditt bokmanus :)

Du vet väl om att du kan ge ut den själv (om ett förlag säger nej)? :)

Det kostar lite, men kan samtidigt vara värt det om man tror på sina egna ord i boken :)

Mollys Blog sa...

Jag känner igen mig i det du skriver; har själv svårt nu för att acklimatisera mig till vardagen efter semestern...Kram!

Alicia sa...

Jag var också ofantligt nedstämd när semestern led mot sitt slut. Men jag insåg ganska snabbt att det var oerhört skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen. Att ha struktur på sina dagar. Men det är plus och minus med allt givetvis.

Njut nu av helgen!
Kram

Sus sa...

Ibland är det skönt när svartheten "bara" är förkylning eller pms eller nåt sånt (skit:)
Hoppla hoppla, boken snart klar, heja heja!!!
Kraaam

amacasa sa...

Jobbigt när sommaren börjar lida mot sitt slut - men än är det tid kvar! Augusti ÄR en sommarmånad :-)