torsdag 11 augusti 2011

Hur vänder man en känsla rätt?

Jag tror att det är ledighetens alltmer avmattade uttryck som får mina känslor att dala. Det finns så mycket vi inte har hunnit med. Som vanligt.
Jag känner mig inte redo, inte rustad att möta hösten och vardagen ännu. Eller stressen.
Hur vänder man en känsla rätt?
Hur hoppar man på ekorrhjulet med ett leende?
De här sista dagarna rinner förbi utan den minsta känslan av kontroll. Dagarna bara går med ett svisch, och så är de förbi. Och speciellt nu när jag känner mig låg och känslomässigt labil går dagarna förlorade till ingen nytta. Det finns liksom ingen njutning.
Så då kan ju vardagen lika gärna börja nu, i dag - med alla krav och all tid som inte finns. Bara för att slippa dessa sista lediga dagars känslosvall och förlorad kontroll av lugnet och njutningen.
Jag brottas hela tiden med mina känslor och försöker vända dem stabilt. För mig är det ett krav, ett måste att vara medveten om dem. Och nej, jag låter inte bli att prata om mina dippar för varför då? Livet har en gråskala, det är naturligt. Det är bara i det bottenlösa svarta jag inte vill hamna. Det vill jag vara medveten om och styra rätt.

Och när väl vardagen rullar igång vet jag att det tar ett litet tag, sen flyter jag in i gråskalan igen.
Det är vad jag hoppas och tror i alla fall.
De där topparna och dalarna kommer när som helst, hela året. Upp och ner och hit och dit. Som för alla andra. Vi är inte direkt manodepressiva för det. I alla fall inte de flesta av oss.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Jag känner precis som du gör just nu och på något vis är det bara att gilla läget. Tillåter mig att känna så och tror det ändras när man väl är igång.

Rn sak som stör mig dock är att vårt novemberlov som brukar vara en vecka är minskat till två dagar. Den veckan var liksom ett guldkorn under höstterminen.

Mita sa...

Toppar och dalar det tillhör livet. Det skulle nog vara jobbigt att alltid ligga högt på skalan.Lite dippar och tid att fundera är nog bara bra.Men det där svarta hålet ska man akta sig för. Det blir som att gå ut på en myr,man sugs bara neråt.Ska man komma upp igen så vill det till att man kämpar på ordentligt. Ibland räcker det inte,utan då måste man ha hjälp...
Men bara vardagen med allt vad det innebär börjar rulla på och man kommer in i en trygg rytm,då brukar det kännas rätt ok,
Kram vännen♥

Gun sa...

Jag känner likadant just nu, det är jobbigt, men så är livet. Kram

Trillingnöten sa...

Ja, så där känner jag sista veckan nu innan semestern börjar. Jag vill att jobbet ska börja nu, så att det kan sluta nån gång :) Inte för att jag inte gillar mitt jobb, det gör jag väldigt mycket, men för att jag hatar att vänta. Och att vänta på att vara upptagen hela dagarna, förutom helgen, är inte så kul. När jobbet/skolan väl börjar har man snart julen att se fram emot, sen vår och sommar...Jag ser hellre fram emot det än höst och vinter och slut på semester!

Sus sa...

Jag jobbar också på att få rätt känsla inför termin-jobbstarten...det är svårt och känns tungt!
Jag behöver skapa ett annat förhållningssätt, det gamla stressiga håller inte längre.
Jag hoppas att du kommer in i ljusgråskalan snabbt och ingen mörk och absolut inte svart!!!

Kraaaaam

Susanne P sa...

Jag känner exakt likadant som du gör! Ångesten ligger över en. Men det är som många säger: bara att slänga sig in i vardagen och se upp för de svarta hålen! Men det är inte alltid man ser dem komma...
Kram

Marie-Louise sa...

Jag känner igen mig i dina känslor. och den här sommaren har gått så fort tycker jag :( fast för min del handlar det om att jag jobbat hela sommaren, jag har liksom inte hunnit njuta av sommaren ordentligt. Kram

cecce sa...

Hm...konstigt nog känner jag mig ganska peppad inför hösten. Jag gillar årstiden och att komma in i rutiner igen. Men det är klart. I november är jag inte lika entusiastisk:-)
Det kommer gå bra ska du se. Du klarar det!!

Kramar

AnnaPanna sa...

Du får bestämma dig för att må bra och se positivt på vardagen öven fast det snart blir höst och mörkt. Arbetet kommer igång. Se det positiva i alla årstider och de man gör eller inte gör....Så gott det går!!

amacasa sa...

Just nu känns det inte grått för mig i alla fall. Utom himlen då. Den är jämngrå.