fredag 19 augusti 2011

Hur överlever man att förlora en del av sig själv?En av min ungdoms favoritböcker, den sanna berättelsen; "Jag saknar dig, jag saknar dig" skriven av succéförfattaren Peter Pohl och Kinna Gieth (själv tvillingsyster) har blivit film.
I dag har den Sverigepremiär.
För egen del blir det nog inget biobesök (det är med all sannolikhet inte en Chris-film) men däremot kommer jag att hyra den som DVD så småningom.

Jag älskar ungdomsböcker, även att läsa dem nu som vuxen.
Skriver jag själv riktar jag in mig mot ungdomar eller barn som gränsar till att kallas ungdom. Det är nåt visst med sådan litteratur som griper tag i mig. Och den här boken är full av känslor.

Berättelsen handlar om tvillingsystrarna Cilla och Tina och Tinas kamp för överlevnad. När Cilla blir påkörd och dör i en bilolycka drabbar den massiva sorgen Tina - hur ska hon överleva när hon förlorat en del av sig själv?

Se artikel och lyssna till radiointervjun med Kinna Gieth här.

8 kommentarer:

Diana sa...

Där är vi helt olika. :) Jag gick nästan direkt från barnböcker till vuxenböcker. Och nu i vuxen ålder tvärvägrar jag Harry Potter för att det är en ungdomsbok och jag är vuxen. Haha! Jag är så tramsig. :)

Sv: Där missförstod du mig (eller så skrev jag fel), jag gillar inte svenska filmer!

Gun sa...

Jag såg att den fick dålig kritik skådespelarmässigt, men det är ju bara att se den och bilda sin egen uppfattning. Jag har ofta svårt för svensk film, men det finns alltid undantag.

Husfrun sa...

Sv. Jag brukar inte heller gilla svensk film. Svinalängorna var oerhört bra... och eftersom jag gillade Jag saknar dig i bokform är jag sugen på att se filmen. Trots negativ kritik. Om du lyssnar till radioklippet verkar Kinna vara nöjd med skådespelarinsatserna. Jag är spänd :)

Åsa sa...

Aj, har inte sett svinalängorna....men du grep mej nu, den kommer jag oxå att hyra..
Kramar Å

Trillingnöten sa...

Jag läste precis en annan bok av Pohl, liknande titel som denna och den var så bra! Ska läsa denna bok också nu!

Znogge sa...

Den boken kommer vi att läsa på min skola denna termin. Peter Pohl har skrivit många andra bra böcker också.

Filmen tror jag inte att jag ser.

Kram

cecce sa...

Nu har jag fått två bra tips! Ett boktips och ett filmtips! Tack!
Har läst andra böcker av P.Pohl. Han skriver jättebra!!

Kramar

Duktiga Tjejen sa...

Jag älskade också den boken! Minns att självaste författaren kom till vår klass i högstadiet och pratade eget att jag hade läst boken (på eget bevåg, det var ingen skolbok). Vi läste Janne min vän och Regnbågen har bara åtta färger i skolan sedan. Det är så kul att filmen kommer eftersom det skapar fokus på den underbara boken igen!