tisdag 9 augusti 2011

Hösten - Husfrun.


Jag och hösten är inte riktiga kompisar tyvärr. Och nu med den i antågande har jag tänkt att försöka skaffa mig så pass bra vanor att jag får övertaget om mörker, kyla och trötthet och faktiskt vinner över hösten. Eller att vi i alla fall klarar av att gräva ner stidsyxan och vinna acceptans över varandra.

Det finns en del positivt med hösten bara jag klarar av att se bortom mörkret, kylan och tröttheten.
Den höga klara luften till exempel, och de färgsprakande träden - tills de tappar sina löv förstås. Men just det där med naturen, tänker jag, kan bli min räddning. Jag ska försöka vistas så mycket som möjligt i den och gärna under dygnets ljusaste tid, även om jag vet att det blir svårt att omsätta i praktiken alltid.
Friskluft, motion, bra sovvanor - varken mer eller mindre än mitt behov - och fortsatt bra matvanor. Bra inomhusbelysning också... vad tror ni, borde inte det få mitt övertag om hösten att stärkas?

Jag längtar efter att få börja rida igen - och kanske simma ibland också och eventuellt gå en hundkurs. Även om jag kommer att ha fullt upp med mina studier och barnens skola samt aktiviteter så måste jag själv ha något (mer än bara virkning och socialt umgänge) att hålla fasta vid. Få det där andrummet liksom - ljusglimten, det tror jag är oerhört viktigt.

Även om det är en bit kvar av sommaren kan kampen Hösten - Husfrun starta. Jag ska se till att plocka ner både den och den kommande vintern på jorden. Ta makten helt enkelt.

12 kommentarer:

Znogge sa...

Jag vill också gärna ha en akttivitet och är nöjd med lydnadsträningen. I många år gick jag på sykurs. Det var väldigt trevligt det med!

Kram

Mita sa...

Alla årstider har sin tjusning,och jag tycker det är fantastiskt med våra fyra årstider och alla väderväxlingar. Tänk om man bodde där det är sol och varmt jämt.Fy så jobbigt,och då hade man ju inget omväxlande väder att prata om..*L*..
Men visst,November är rätt trist när alla löv fallit av,och sen Januari och Februari.Mycket snö och svinkallt kanske. Mars,ja då börjar man ana en ljusning till våren. Ja det är ändå fantastiskt. Men jag tycker du har kommit på en bra sak,så fortsätt spinn vidare på den...
Kram vännen♥

Henrik Olsson sa...

Jag älskar hösten - speciellt som du skrev med alla färger och den klara luften! Visst blir det grått och trist, men jag tycker mer att det är gråast precis innan våren tar fart! :)

Sus sa...

Visst kan hösten vara tung och mörk, det piggar inte upp precis. Men som du säger, små glädjemorötter behövs så går det låttare!
Lycka till!
Kraaam

Gun sa...

Jag älskar hösten om den inte är alltför regnig och kall. Den är så kravlös på något sätt. Man kan kura inne under en filt med en kopp te i handen och ta en rejäl promenad utan att bli helt svettig.

Västgötskan sa...

Du kommer säkert klara det galant! Jag tippar på 3-2 till Husfrun! ;-)

Själv tycker jag hösten är helt ok. Har svårare för jan-feb. Så seeeega månader... :-P

Att vara någons fru sa...

Jag kan längta lite efter hösten nu. Innekvällar och tjocka kläder och en öppen spis och den där doften av löv...

Min plats i solen sa...

Jag tror att du och hösten kan komma att få en mycket fin vänskap. Vissa saker behöver tid på sig att få växa fram och för er del handlar det kanske om att ge och ta från båda håll. Hösten kan ju detta år bidra med att vara så där otroligt vacker som en höst kan vara. Men ljumma vindar långt in i september och oktober, färgsprakande med alla skiftningar i naturen, klar luft och lagom dos av soliga, regniga och blåsiga dagar. Och från din sida tycker jag att dina förhoppningar låter strålande på alla sätt och vis. Hitta dina ljusglimtar och det som ger dig energi och tillåt dig själv att njuta av de stunderna.

Själv tycker jag mycket om hösten. Det brukar vara på hösten som min kreativitet formligen exploderar. Vet inte varför. Men jag njuter av det. Men jag har 2 veckors ledighet kvar och tänker krama ur så mycket sommar som det bara går denna tid innan jag ger mig i kast med hösten och skrivandet. :)

Tack för dina raa kommentarer hos mig. Jag blir lika glad varenda gång. :)

Visst är det intressant det där med självkänsla och många kvinnors brist på detsamma. Man kan fundera mycket kring det.

Ta hand om dig!

Kram Lotta

mintekopp sa...

Å jag tror absolut att du kommer att vinna över hösten. Jag sitter faktiskt här och längtar lite efter just varma koftor och stearinljus i en soffa under en filt.

Att hitta på lite kul aktiviteter och egoboosta sig själv är heller inte någon dum ide för en lyckad höst.

Hoppas att du hittar en kurs som passar dig!

Kram

amacasa sa...

På den bara - låt den inte få övertaget, hösten.
Men jag tycker att det är lite tidigt att börja prata om höst allaredan...
:-)

Trillingnöten sa...

jag gillar hösten :) När jag väl kommit över sorgen att sommaren är över. Det är ett vemod. Jag hoppas du sätter igång med en aktivitet i höst! Ha nåt att se fram emot. Och skolan och allt är ju roligt :)

Emma sa...

Jag hatar alla årstider utom sommaren ;-) Men jag tycker din taktik låter superbra och jag ska också försöka tänka så! Jag ska börja gå på psykiatrisk rehabilitering och träffa folk och måla och virka där, men jag tänker även återuppta simningen. Jag tycker det är lyxigt att kunna vara i värmen på badhuset när det är minusgrader ute.
Jag tror du kommer att få vinna över hösten. Och tusen tackkramar för allt ditt fina stöd du gett mig!