onsdag 3 augusti 2011

Bilder i fokus, del 3

En familjemedlem!
Vilket ju är helfjantigt eftersom jag inte kan välja ut en av dem. En familjemedlem, en hel familj. Vi går hänförda runt i Grundsund och ojar oss vid varje litet pittoreskt hus vi ser, varje liten gullig trädgård, varje litet blåglänsande musselskal, varje liten blick av havet, av segelbåtar, av Gåsö. Av allt.
Ojojoj, låter vi och så drar vi djupa suckar. För även om det är mest jag som låter är det väl precis det här en familj är till för?! Att stå bakom och stötta och ge en liten del av sig själv och ta emot små delar av de andra. Och när jag bestämmer att vi är precis lika hänförda allihop och att vi ojar oss och suckar precis lika mycket - ja då gör vi det.

Min bullriga fina familj.
C som är den snällaste jag vet och som älskar mig mest av allt i hela världen. Bara en sån sak är så stor att jag tror jag spricker. Lilla jag. Han är snäll, fin, lugn, harmonisk och ivrig på en och samma gång. Och han är duktig. Min andra hälft och vad vore jag utan honom?
Skrutt som är min stora flicka och lite lillmamma, speciellt för Masi. Hon är vetgirig och duktig och framåt. Hon är en glad prick som tar väl hand om sina medmänniskor. Hon är artig och det är aldrig någonsin några problem med Skruttan. Bara idel beröm.
Och så Shammy - Killemannen, som är en tänkare och drömmare. Han går sin egen väg och vill han inte lära sig simma så lär han sig cykla i stället. Han är fin och duktig och artig. Han tar också hand om sina medmänniskor och är en bra kompis. Och om kvällarna kramar han mig hårt och vill att jag ska stanna och sova i hans säng hela natten. Min lille pojke som om dagarna ska vara stor pojke, men om kvällarna så gärna vill mysa och kramas.
Lilla Masi kommer sen. Sprudlande, gosiga, goa och glada. Hon tar livet med en glad klackspark och vet att hon alltid har mig, C, Skrutt - speciellt Skrutt och Shammy som lite grann vakar över henne. Som ser efter. Som tar om hand. Därför detta stora självförtroende och framåtanda. Därför den busiga glimt i ögat. Vetgirig, duktig och fantasifull.
Och de är mina allihop - å vad jag älskar dem.
Det är inte klokt!

9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Inte kan man välja EN familjemedlem :) Vilken fin familj du har! Så underbar! Så mycket värt i denna stora värld. Man är aldrig ensam, aldrig utanför...Kärleken!

Att vara någons fru sa...

Vacker kärleksförklaring!

kloppan sa...

vilken fin kärleksförklaring
kram

amacasa sa...

Du har en sån fin familj - lyckliga du :-)

amacasa sa...

sv: Apropå den extra handen - jag kan tyvärr inte avslöja yrkeshemligher ;-)

Mollys Blog sa...

Grundsund är underbart och din familj är så fin =) Kanske ni kommer med i Saltön? ;-) Kram!

Mollys Blog sa...

Grundsund är underbart och din familj är så fin =) Kanske ni kommer med i Saltön? ;-) Kram!

Diana sa...

Vilka vackra ord till din familj!

Sus sa...

Åhhh, lilla tåren fuktar mina ögon!
Så fin tbeskrivet så fint känt!
Känner igen syskonstuket...har också flicka-pojk-flicka med dessa tydliga egenskperna. Så é det, så kan det va :)
Jag blir så hjärtans Glad för din Glädje!!!
Kraaam