lördag 27 augusti 2011

Belöna mig själv.

Hur kan man vara så här trött efter att ha tagit sovmorgon? Det finns ju ingen rim och reson i det. Inte alls. Kanske lika bra att ställa klockan varje dag så är man inne i den där vardagsruljansen sen och därmed basta. Att vara lördagstrött och seg är bland det värsta jag vet. Speciellt som jag har... eller hade, planer på att röja, strukturera, städa, möbler, ordna upp tillvaron i helgen. Lite så där praktiskt ni vet så att vardagen sedan flyter på så mycket lättare. När alla i familjen vet att just där står mina stövlar i rätt storlek, de som inte läcker och i lådan ovanför ligger ett regnställ prydligt hopvikt, även det passar. Var sak har sin plats. Eller var tänkt att få sin plats i helgen, men nu får vi väl se. Jag har i alla fall börjat dagen med att köra igång en maskin tvätt och det är alltid något. En start.


För bara ett litet tag sedan hade jag den enorma turen och glädjen att vinna ett fint bokpaket hos Lotta med bloggen Min plats i solen (kika in, det är en underbar blogg). Med i paketet fanns också te och sött godis så nu kan ni ju gissa hur jag i höst kommer att belöna mig själv. Att bara släppa alla krav och måsten för en stund och krypa upp i fåtöljen med en bra bok och en mugg te. Och den där pläden över benen ni vet och med en brasa muntert sprakandes i kaminen. Ser ni det framför er, hur jag sitter där och njuter?

Jag har börjat läsa Niceville och bara några få sidor in i boken har jag redan förälskat mig i sättet den är berättad. Jag har en fin litteraturhöst framför mig. Tack snälla Lotta.
Men innan dess, lite röj och strukturering så att jag får lov att belöna mig sedan. I massor.

15 kommentarer:

Åsa sa...

I me kaffe ! Hahha, kan bli sådär när man sover lite för länge kanske?
Sen har jag märkt att vatten är en källa till pigghet :)
Hoppas ni hinner med allt nu
Kram Å

Trillingnöten sa...

vet du, jag känner ofta att jag är seg på lördagmornar...varför är det så? Kanske för att jag vet att jag får lata mig hela dagen om jag vill ? :) Inte stressa till jobbet och köra full rulle hela dagen. Hoppas det blir bättre för dig! Vilket underbart paket du vann! Grattis :)

cecce sa...

Åh...vad jag känner igen mig i din lördagsbeskrivning. Just så känner jag ofta om lördagsmorgnarna. Sover för länge och är ändå trött och gnällig. Allt det praktiska man föresatt sig att göra hinns inte med:-)
Jaja. Skönt att höra man inte är ensam.

Grattis till vinsten. Ska kika in på hennes blogg!

Ha en fin lördag!

Kramar

Mita sa...

Ofta är det ju så att man får mest utfört om man inte tycker man har obegränsat med tid. Lite lagom tidspress,sån är jag, och stukturera upp dagen och sen försöka hålla sig till det. Börjar man sega så är det kört..då blir det en slappardag istället, så står man där sen och känner sig missbelåten.
Låter mysigt det där med läskvällar uppkrupen i soffan med te och en bra bok. Helt i min smak som älskar att läsa...
Kram vännen♥

Diana sa...

Du är en riktig turnisse du! Jag har hört gott om den boken du läser just nu så du blir nog inte besviken!

Miss M sa...

Klart du ska blöna dig själv, det är du värd! Att läsa är vardagslyx på hög nivå för en stressad mamma! KRAMAR!

Znogge sa...

Grattis till den trevliga vinsten. Kommer väl till pass nu i höst som omväxling till kurslitteraturen.

Hur går det på kaninfronten?

Kram

carinasjolund sa...

Tror att ju längre man sover ju tröttare blir man?!
Men det är ju så underbart med sovmornar :)
Ha en fin kväll!
Kramen fina du♥

Alicia sa...

Grattis till vinsten. Så roligt, och så glad man blir när man vinner.

Hoppas även att du känner dig piggare nu! :)

Marie-Louise sa...

Vilken underbar vinst, Grattis :)
Niceville är så bra, vilken tur att du har den boken framför dig. jag måste nog läsa om den snart. Sen ska jag bjuda med mig min mamma ut på bio och middag när den kommer på fillm, vilket ska vara nu i höst. Hoppas bara den är lika bra som boken. Kram

Dorro sa...

Grattis till vinsten! Underbar höst du har framför dig men jag tycker att du får läsa utan att göra alla måsten. Det är lite där vi gör fel att vi alltid ska göra saker för att sedan belöna oss med något vi tycker om. Ganska dumt egentligen. Njutstunder tycker jag man borde vara bättre på att unna sig.

Och ni som inte varit inne på bloggen "Min plats i solen" bege er genast dig. Det är en av mina absoluta favoriter i bloggvärlden. Underbar helt enkelt!

Njut av kvällen nu och ta dig en riktig slappardag imorgon tycker jag! kram

Malin sa...

Jag gillar inte heller att sova för länge på helgerna, typ 8 är optimalt men denna helg har Benjamin vaknat halv sju istället och det är FÖR tidigt....
Kul med priset, grattis!
Kram

Krönikören sa...

Ja, det var det här med mornar... Kanske din kropp fick smak för sovmorgon och ville ha mer, mer, MER!

Duktiga Tjejen sa...

Vad kroppen får vill den alltid ha mer av... Sovmorgon = kroppen vill sova ÄNNU mer. Irriterande, dock.

Älskade Niceville! Från början till slut. Trevlig fortsatt läsning! :)

amacasa sa...

Åh! Den boken har jag också nystartat med - älskar den också :-)