torsdag 4 augusti 2011

Bara en längtan bort.


Så sitter vi där igen, en sista gång, på berget med utsikt över det vidsträckta. Ser båtarna passera mellan Lysekil och Göteborg och lite grann drömma om en båt i havet. Fast bara som en liten dröm någonstans långt därbak, lite diffust så där ni vet. Knappt så man kan ta på, men ändå. En dröm. Och jag har en passion för att drömma.

I kikaren fångar vi stugan på Gåsö och så äter vi persikor i duggregnet innan vi går nerför den slingrande stigen från toppen av klippan. I stället följer vi vägen genom gränder av små pittoreska hus (jag vet, ordet pittoreskt används flitigt just nu, men det finns inga andra sätt att beskriva husen vid västkusten) och följer pilen mot bryggan. När vi kommer fram har det slutat dugga och solen tittar fram. Ändå börjar vi att packa ihop oss, drar några sista djupa andetag av hav och salt och tång och drar oss hemåt.
Men eftersom jag vet att ni klarar av ännu en bildkavalkad från mitt älskade hav, en sista glimt, spar jag lite till sen. Att sakta suga musten ur. Att drömma sig tillbaka med.

Samtidigt är hemma också en plats att trivas på. Även om det är fastlandet och allt det där. Det är ju här vi landar, här vi bor, här våra drömmar föds och några förverkligas. Med havet som dragningskraft i periferin. Bara en längtan bort.

7 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad vackert :) Visst är det så, och ibland är det skönt att komma bort för att längta hem och tvärtom :)

Diana sa...

Där ser supermysigt ut!

Sv: Stackars ninisar, de kommer ju att svälta! Och de som ska ha tillökning och allt... När är det dags btw?

mintekopp sa...

Så underbart! Vad härligt det är att ha sådanadär drömställen att längta till och bara älska att vara på. Vilken härlig text :-)

Znogge sa...

Så härliga bilder av vår svenska sommar. Helt klart en plats att drömma om och längta till...

Kram

amacasa sa...

Vad fint! Och vilken undbart söt sommarklänning du har :-)

amacasa sa...

Vad fint! Och vilken undbart söt sommarklänning du har :-)

Alexandra sa...

Åh, det är så himla sorgligt att sommaren är slut... :( Blä! Ja visst är pippikoftor fina. JAg älskar dem!! Ha en underbar dag i solen (om den nu skiner lika fint hos dig som hos mig idag).