söndag 14 augusti 2011

Åh så spännande.


Just som jag har börjat sucka och lite grann gett upp hoppet om att några Knattar ska anlända. Just som jag har börjat planera för att permanent flytta in Kajsa i Kalles bur för - det blir ju ändå inga ungar, hon är säkert steril - och i stället smider planer på att leta upp en annan kaninhona, för ungar ska jag föda upp! Så kommer jag ut i morgonrock och alldeles sovrufsig i håret, kisande mot morgonens ljus och alldeles sömndrucken i vanlig ordning rumlar in i kaninhagarna för att släppa ut de lurviga två - så ser jag! Kajsa i full färd att samla så mycket mjukt, torrt gräs hon nånsin bara kan i munnen. Med det skuttar hon in i bolådan och bäddar, skuttar ut och gör om samma procedur igen - och igen - och igen. Och hon boar! Hon boar verkligen på riktigt, riktigt.

Hoppet tänds lite försiktigt. Jag fyller på med massvis av torrt gräs att bädda med och det gör Kajsa slut med på nolltid. Och jag lägger in ännu mer bäddmaterial... Ungarna, för visst är de på gång nu, kommer att få världens mjukaste bo att trivas i.

Ännu ett guldkorn.
Spänningen och förväntan i sig.

14 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Åh vad spännande med småttingar :) Det är så fantastiskt med nytt liv! Ulliga gulliga små knyten att mysa med och se mamman pyssla om!

Znogge sa...

Så spännande! Kom ihåg kameran bara. Tror det är mycket ovanligt att kaniner inte kan få ungar ;-)

Kram

Henrik Olsson sa...

Nej, vad häftigt :)

Mita sa...

Men vad gosigt, och tänk vad mamma instinkten gör nu när hon känner att det är dags att bädda och göra klart. Nu får vi vänta med spänning..*ler*..
Jag ska erkänna en sak. Att tanka bilen har jag blånekat till i många år. Jag har väl tänkt att jag kommer fumla och strula och alla kommer stå och titta medans jag blir svettigare och svettigare,hihi....
Men så tog jag mig i kragen och började lite försiktigt när gubben var med. För alla som har tankat i många år är det ju en löjligt enkel sak,och det är ju inte svårt.Stolt var jag när jag kom hem första gången och sa lite nonchalant,"nu har jag tankat bilen". Men att åka och besikta eller köra in i tvättunneln,där går gränsen,än så länge i alla fall..*L*..
Kramiz♥

Diana sa...

Oh, nu är det olidligt spännande! Hoppas någon av ungarna blir lik sin pappa, han har blivit en favorit för mig. :)

Sus sa...

Ohhh, vilken nervkittlande spänning!
Hon kan bädda med sin egen päls också...så du inte blir rädd :)
Nu snart händer Det!!
Tjohooo...
Kraaam

Svorskan sa...

Åh! Vad roligt! Det hade jag gärna varit med om. Hade lust att sätta valpar på Madde en gång i tiden, men det blev aldrig av. Håller tummar och tår för att det går som det skall.

Viktkamp sa...

gud va spännande =) Håller tummarna! Kram

Marie-Louise sa...

Åh vad spännande :) Hur länge är kaniner dräktiga? Kram

Annapanna sa...

Åååh va roligt!! När förväntas dom anlända?

Mollys Blog sa...

Tänk så söta de kommer att vara de små liven =) Kram!

Att vara någons fru sa...

Ooooj! Tänk så många vackra kaninbebisar!

Malin sa...

Å vad spännande! Dom skulle inte kunna födas till ett bättre hem! Håller tummarna!
Kram

amacasa sa...

Å vad spännande att hon bäddar nu!
Håller tummarna att du snart har små kaninbäbisar som skuttar runt :-)
(Även om det tar ett tag innan dom skuttar, då...)
:-)